Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Vad pratar vi om?


Många tror att friskolorna som är friskoleägda öser ut pengar till ägarna. Sjöstedt är duktig på att få människor att tro det.

Genomsnittlig vinst i branschen var 3 % år 2012. De som hade vinstutdelning delade ut 0,76 % till dem som investerat. De 50 största företagen delade inte ut något alls, de återinvesterade allt i verksamheten.

Stämmer den allmänna bilden med verkligheten? Vad är det vi pratar om?

Etiketter: , , , , , , , , , , ,

6 kommentarer

  • Jan Nilsson (inläggsförfattare)

   Han är flitig nu, Sjöstedt. Ska visst ha sagt något som upprört många i måndagskvällens Aktuellt. Tyvärr kan det inte visas i efterhand, iaf inte via mobilen.

 1. JonasE

  Återinvesterar i verksamheten = köper fler och fler skolor, för det överskott man mjölkat ur de offentliga medlen, för att senare ta ut hela vinsten när man säljer av allt……..9 miljarder försvinner tydligen till vinst varje år – skulle inte dom göra mer nytta om dom var kvar i skolorna ??.

  Tillkommer då skillnader i lärartäthet, bristen på biliotek osov………..man ”hittar” ju sin vinst någonstans !!.

  • Jan Nilsson (inläggsförfattare)

   Det du skriver är i stort en sån svepande vrångbild så att det inte är så stor mening att försöka svara.
   Du förenklar och målar en tavla av ett motiv du inte varit i närheten av. Jag har i sommar varit på en av dessa välskötta skolor som med samma eller mindre pengar än kommunala får driver en mycket bra skola och där det investeras mycket.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.