Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Gratulerar, trots allt


Mitt i det sorgliga konstaterandet av ett svårhanterligt politiskt-praktiskt läge och en del andra ledsamheter finns det saker att glädja sig åt.

Jag vill så här i halvtid av min valvaka gratulera C och KD som många räknat ut ur riksdagen gång efter annan. Nu har det varit klart rätt länge att ni skulle bli kvar, men korparna kraxade ännu längre. Jag hade önskat er och oss andra allianspartier betydligt bättre resultat, men jag gläder mig åt att ni snuvat de skadeglada på glädjen.

Etiketter: , , , , , , , ,

2 kommentarer

 1. Andreas Holmberg

  Tja, dom nya moderaterna kändes kanske inte så nya längre? (Daniel Grahn plockade visligen bort prefixet ”Nya” från tidningen Dagen efter några år). Eller så lätta att skilja från dom gamla?

  Kan vi inte få över sossarna till alliansen om vi erbjuder Löfvén en statsministerpost? Han har ju lovat att inte sabba alla jobbskatteavdrag, och vinster i välfärden verkar dom vilja tillåta, samt förhindra fortsatt avrustning. Kort sagt är sossarna numera ett pålitligt borgerligt eller åtminstone icke-socialistiskt parti. Vi måste bara rädda dem undan vänsterns, miljöpartiets och fi:s utopister.

  Börjar inte också den utrikespolitiska situationen motivera något som liknar en samlingsregering eller en stor koalition av tysk modell?

  • Jan Nilsson (inläggsförfattare)

   Du är inte så dum, men ibland en smygutopist. 😉
   Med Ryssland dånande i närområdet med sina halvsekelgamla kärnvapenbärare (pågår ny blixtövning nu) så behöver vi definitivt samtala över de politiska gränserna. Vi skulle snabbt kunna hamna i lägen där vi behöver fatta gemensamma beslut. Det prestigelösa men allvarsamma gruppsamtalet behöver komma igång i förrgår.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.