Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Minsta klyftorna


Risken finns att de senaste årens hejdlöst uppskruvade svartmålning kan komma blåsande tillbaka och hamna där någon inte vill.

Det finns enligt den här undersökningen inte något socialdemokratiskt land där de sociala klyftorna är så små som de är, eller var, i Alliansens Sverige.

Särskilt om den osedda regeringens osedda ekonomiska politik inte skulle lyckas lika bra så kan det bli riktigt svårt att förklara när det inte blir väldigt mycket bättre efter 2014.

Nej, jag ska inte gubbsura, men undersökningen om samhällsklyftorna var intressant.

Etiketter: , , , , , , , , ,

6 kommentarer

  1. Jan Nilsson (inläggsförfattare)

    Sverige innan de stora finanskriserna? Det är en nästan ointressant jämförelse. Ingen kan återskapa de förutsättningarna. Man måste jämföra sig med den omvärld som gått igenom samma enorma ekonomiska turbulens.
    Med det har många aldrig velat förstå.

    • JonasE

      Snarast att konsekvent och medvetet missgynna vissa, medans andra fått det bättre – Moderaterna är ju fortfarande emot att man bättrar på A-kassan, just för att man ”påstår” att det skulle inverka menligt på arbetslösheten, men samtidigt så vill man ju faktiskt ha en jämnviktsarbetslöshet för att hålla nere inflationen ( Dessutom är den önskade nivån på jämnviktsarbetslösheten på högre nivå som man tidigare kallade för massarbetslöshet) – då finns det ju inget egentligt mål om full syselsättning och inget egentligt hållbart syfte med att hålla arbetslösa fattiga – och sjuka för den delen ……………men man gör detta i alla fall, då man bara skattesänker för en del av befolkningen, medans man i praktiken sänker andras inkomster, och tittar man på vilka grupper som det gått bra för och för vilka det gått dåligt för med Alliansens politik så……….slogan som: ”arbetslinjen”, ”alla behövs”, ”vi tar ansvar” – stämmer inte riktigt med verkligheten !!.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.