Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Beväpna Kobane


Jag ser endast religiöst ursäktad ondska hos det IS som våldtar, stympar och mördar barn och vuxna som inte delar deras världsbild. Hur man någonstans i någon religion kan hitta en ursäkt för t.ex. våldtäkt övergår mitt förstånd med hästlängder. Jag ser bara ultimat egoistisk ondska i detta.

De som går fram på detta sätt sägs vänta ett paradis med 72 egna jungfrur om de dör under jihad. Jag tror det i så fall blir något helt annat.

Det håller inte att göra ingenting. Världen måste beväpna dem som offrar sitt liv i kampen mot IS. Det går inte att förhålla sig neutral i detta. Det duger inte med pacifism.

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer

  1. JonasE

    Ja en viss religion har inte mycket med detta att göra – då de flesta religioner har ungefär samma värdegrunder, och du har säker också träffat på dom som använder sin tro som ursäkt för att göra en massa dumt/elakt….Helge Fossmo är ju ett Svenskt typ/skräckexempel på denna typ av människa.

  2. Jan Nilsson (inläggsförfattare)

    Fossmo och Breivik var exempel på religiöst påverkade mörkermän. Det är alldeles nog illa. Riktigt mörkt blir det när det går att samla 30 000 till ett ännu blodigare dödens hantverk.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.