Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Plus och minus lokalt


Igår var det KF i Vännäs. En lugn tillställning som avslutades med en lång rad valärenden som genomfördes utan någon som helst dramatik, långt ifrån vårt nationella blåsväder.

Något brände det till när det blev frågan om äldreorganisationernas, vård- och omsorgsnämndens och många andras önskemål om ett trygghetsboende skulle skrivas in i bostadsförsörjningsplanen. S, MP och V vägrade detta, märkligt nog. Det stod en doft av prestige kring det beslutet. Det behövs ett vettigt placerat ”mellanboende” för äldre och andra med de behoven. Något M, C, KD och FP stod upp för.

Roligt i sammanhanget var det att höra om den nya 8-avdelningsförskolan Myran. Byggnaden blir Sveriges nordligaste passivhus med en energiförbrukning som ligger på drygt 20 % av dagens skärpta normer.

Annars finns en del att bekymra sig om på fastighetssidan. Åren när den använts som ett sorts ekonomiskt dragspel och alltför lite pengar avdelats till underhåll straffar sig hårt. Det är ingen tröst att fler kommuner delar vårt läge. Det man har ska underhållas, annars blir det ännu dyrare.

Etiketter: , , , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Jan Nilsson (inläggsförfattare)

    Ursäkta sent svar!
    Stämmer det, jag blandade ihop husen. Men båda två kommer att bli snåla.
    Läste just att det är på väg ett passivhus i Kiruna. Dock inte säkert om det är certifierat efter samma kriterier.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.