Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Kalla mig konservativ


För mer än ett år sedan åkte stereon ut. Den var gammal, väldigt stor och svart och hade länge haft ett irriterande fel på tunern. Huvudkanalen P1 och alla andra ramlade ur mellan gångerna. Så, det var dags att byta när bottenvåningen renoverades.

För några veckor sedan var jag till en av elektronikladorna och berättade att jag kastat ut min drygt kvartssekelgamla Onkyo och tänkte köpa en ny.
Lite långnäst blev jag när försäljaren log och sa att det var dumt. De hade inget som lät lika bra och var lika gediget hopskruvat, menade han.

Nåja, jag har vid tillfälle letat i lador och specialbutiker efter något som kunde ersätta jätten. Efter att ha provat många spår fann jag en sak som både erbjöd bra ljud, kunde hantera mina gamla CD och bara var måttligt för dyr. (Färgen var lämplig i rummet också)

När jag förstod att säljaren fick gräva djupt i datorsystemet för att få fram hur man kunde justera bas och diskant började intresset falna. När det så stod klart att man behövde koppla den till en TV och ha en sån igång för att justera tonen var det tack och adjö.

Nu har jag köpt en liten låda för köket. Den är också begränsad, men man startar den med vippströmbrytare och justerar bas och diskant med lätthittade rattar i metall.
image

Etiketter: , , , , , , ,

4 kommentarer

 1. Malin

  Är det nu jag ska berätta att jag sitter och tittar på min fina Onkyo stereo med kassettdäck och Dualskivspelare samt HarmanKardon CD 😀 Dock behöver Dualen lite nya drivgummin då de gamla torkat och gått av.

  • Jan Nilsson (inläggsförfattare)

   Mjo, ungefär nu hade jag berättat det om jag varit du. 🙂
   Den där manicken i köket kan förstås en del som min gamla inte kunde. Gillar att den förenar gammal snabb och enkel hantering och look med moderna möjligheter. Just nu matar den ut JS Bach med TuneIn i min mobil.

    • Jan Nilsson (inläggsförfattare)

     Överraskande bra. Vill man fyller ljudet en våning. Gillar kombon mellan gedigenhet, traditionalism, modern teknik och stil. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.