Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

När politiken tar fel

Tänk om vi öppet och ärligt kunde erkänna när det blivit grundligt fel i politiken. ”Ja, vi gjorde en grov felbedömning och höll dessutom fast vid den illa länge. Vi kan bara beklaga, be om utsäkt och hoppas att det går att reparera i tid.”

Det borde gå att säga så när misstaget är ett tydligt faktum. Särskilt i frågor där alla gick mer och mindre vilse. Den ärligheten skulle kunna stärka politikens anseende och relevans och locka nya människor att ta ansvar i den. (I.o.f.s. inte alltid politikers mål) Det hårdskruvade taktiserandet står väldigt många väldigt långt upp i halsen. 

Bäst vore förstås om så många misstag som möjligt kunde undvikas. Just nu känns det som många stora, dyra och svårreparerade misstag är på väg att begås nationellt…

Etiketter: , , , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Karl-Gustav Sjöström

    Kloka ord, Jan. Jag utgår förstås från att den att de kloka orden också gäller dig själv, d.v.s. att också du vill vara ärlig och erkänna ”fel” i politiken, som du själv varit delaktig i. Alltså – är det något eller några ställningstagande i kommunpolitiken som du i dag inser var felaktiga? Jag tror dock att att ditt anseende i politiken redan är stort och därför nog inte behöver några sådana erkännanden, men kan ändå inte låta bli att fråga.

    • Jan Nilsson (inläggsförfattare)

      Hej KG.
      Skrev ett rätt långt svar till dig igår, via datorn. Ett svar som inte gått iväg ser jag. Ska kolla om texten finns kvar, återkommer.
      Men sammanfattningen är att det naturligtvis gäller mig också.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.