Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Reinfeldt steg i aktning

Jag tyckte inte som statsminister Reinfeldt i alla frågor, men anser honom totalt sett som den bäste politiker Sverige kunnat ha på hans position under dessa år. Jag tror det var ett dyrt misstag att byta ut honom mot Löfven, Fridolin och Romson. I längden för alla.

Nyss steg Reinfeldt ytterligare ett pinnhål i mina ögon. I TV-kanalen EFN medger han i en intervju att han varit en del av naiviteten om Putin. Han betonar även det viktiga ansvaret att odla ett gott förhållande till sina grannar, men att medge allvarliga misstag är verklig styrka i mina ögon.

Finland är ofta lite snabbare att agera och det verkar så även nu. Trots deras statsfinansiellt trängda läge visar man en rätt kostsam fasthet gentemot sitt numera stalinhyllande grannland och stramar upp beredskapen. 

Det går lite sävligare i Sverige. Men fler och fler upptäcker i alla fall liksom Reinfeldt att vi varit naiva.

Etiketter: , , , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer

 1. Andreas Holmberg

  Tja, ”jag var del av en naivitet” (som närmast var en plikt eftersom vi ju inte får agera misstänksamt mot en granne) är ju lite lättare att säga än ”jag var naiv”. Men OK, Reinfeldt som agerat nästan som Per-Albin på 20-talet får väl ändå sägas ha backat något. Hoppas vi inte får äta upp att vi dragit in så mycket på våra krigsförsäkringspremier, inklusive den allmänna värnplikt som annars hade varit ett så utmärkt integrationsverktyg i denna tid. Nå, vi ska naturligtvis inte ha ett onödigt stort försvar heller, men det går snabbt att rusta ner men tar lång tid att rusta upp…

  F.ö. hade du en härligt frimodig namne för 600 år sedan, Jan! Se understreckaren i dagens SvD samt denna ringa bloggpost http://www.efsidag.blogspot.se/2015/07/regnbags-jesus-och-johannestjansten-pa.html

  • Jan Nilsson (inläggsförfattare)

   Vi får verkligen hoppas och be att vi i ett krisläge inte blir en oemotståndligt billig resurs att ta.
   Här har alla partier misskött sig. SD har inget att berömma sig av då man för den svenska publiken kan tala om stärkt försvar, men i EU ständigt går Putins ärenden med Europas nationalistiska partier.

   Ja, jag läste om Jan Hus. Tänkvärt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.