Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Det här med vädret…

Man kanske inte bör säga det här, men jag tar hellre den här sommaren än en där temperaturen är närmare 40 än 30. Så har det ju varit här och där i Europa mer än en månad. Det finns saker att göra vid svalt väder, man inte mycket när det drar mot 40 en tid. Och för många äldre och sjuka går det på livet lös då.

Håller med en närstående som en het dag i annat land då han spelat golf stod med utsträckta armar framför luftkonditioneringen och lovade att aldrig mer klaga på kallt väder. Om han hållit det i sommar vet jag inte. 😉

Men, visst vore det trevligt med mer sol och värme. Det förgyller livet även under jobbveckor. Livet innehåller kvällar och helger också. 

2 kommentarer

 1. Thomas Svärson

  Eftersom det ena benet i min firma är ett Biodlingsföretag, så tycker jag naturligtvis raka motsatsen än dig… Finns det något härligare än att stå tex i ett vitklöverfält på sisådär 30 hektar ute hos en lantbrukare i 35 graders soltemp och arbeta en hel dag i kuporna? Mängden tömda vattenflaskor tappar man räkningen på, men njuter det öronbedövande dånet från vännerna i luften, och inte minst, doften av söt nektar i de varma vindarna……. Ljuvligare yrke finns inte – tro mig!

  Men vi har ändå haft en gnutta tur i år jämfört med kollegor runt om i vårt vackert avlånga land. Hos oss landar nämligen årets honungs-skörd på ca 50% av normalårets, hos somliga blir siffran knappa 10% av normalen. Väderberoende var ordet.

  Hade jag inte haft ett ben till att stå på i verksamheten, så hade närmaste året varit mycket mörkt ekonomiskt sett. Räkna med höjda honungspriser i butikerna i vinter!

  Hustrun däremot tycks ha lite av dina gener. 😀

  • Jan Nilsson (inläggsförfattare)

   Oj då!
   Jo, vet hur trevligt det kan vara med bin. Pappa odlade.

   Tack för tipset, ska köpa vad jag kommer över. Kommer i regel inte överens med honung från andra länder.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.