Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Apropå en stor affär i Umeå…


Umetrics, ett Umeåbaserat hightechföretag jag knappt har hört talas om med 50 anställda säljs från USA till Tyskland för 630 miljoner, expanderar och blir kvar i stan. Trevligt.

Intressant är också att det grundades av professor Svante Wold som jag tror hade sommarstuga i Gullsjö i Vännäs. Vännen, bonden och profilen Nils-Olof Fridolfsson i sagda by kände honom och gav mig en gång ett citat av Svante Wold: ”En dum människa som tar en hög examen är fortfarande en dum människa, hon blir bara så mycket svårare att ha att göra med”.
Så kan det vara. 🙂

Nils-Olof var inte dum, han var klok och mycket bildad, om inte så formellt. Olika vetenskapliga tidskrifter låg i travar, bredvid Bibeln och andaktsböckerna.

Här under den nordiska solen behöver vi fler företag som Umetrics, vi behöver människor som tar vara på skolans och utbildningens möjligheter att ge utveckling och tillväxt i en ny tid. Vi behöver entreprenörer, innovatörer, kreatörer, vidareutvecklare och förvaltare i bas- och spetsnäring och offentlig verksamhet.
Framför allt behöver vi kloka människor.

Etiketter: , , , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer

 1. Karl-Gustav Sjöström

  Intressant och bra det du skriver och kul är ju citatet du återger, men… Det får mig att fundera litet över vad som menas med en dum människa. Jag tänker nämligen på en och annan klasskamrat som JAG tyckte var dum, men som ändå blev ”något” i motsats till mig själv som jag redan då tyckte var ganska smart. Personligen passar jag numera väldigt noga för att ”dumförklara” någon.

  • Jan Nilsson (inläggsförfattare)

   Man ska vara försiktig med att dumförklara. Hjärnor kan fungera lite olika och sociala koder läses inte lika.
   Rekordet i felbedömning tror jag uppnåddes med flickan som var extremt ”sen” och skrevs in i särskolan. Hon skrevs så småningom ut och ska enligt uppgift sen några år vara klar med läkarstudierna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.