Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Flukturerande politiker-IQ


Har någon forskat på varför vi politiker ibland tappar en massa IQ var fjärde år? Och tror att väljarna också gör det? Det verkar ibland lögn hopplöst att förstå och kunna återge vad andra sagt och det kan föras fram teorier som kan få barn att leta skämskudden.

Lyckligtvis kommer IQ:n vanligen tillbaka, men fluktuationerna är ett mysterium.
De låga siffrorna för partimedlemskapen skulle kunna ha ett visst samband med detta märkliga.

Etiketter: , , , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer

 1. Karl-Gustav Sjöström

  Kloka ord från en av de få som lyckas behålla sin IQ oförändrad även strax ett val.

  • Jan Nilsson (inläggsförfattare)

   Tack! Jag tror det är fler än vi tror, men ”algoritmen” som styr mediegenomslaget premierar främst konflikten. Och söker vi alltid maximal konflikt och egennyttan framför samhällsnyttan underlättar det om man ofta agerar rekorderligt lågpannat och hanterar sanningen vårdslöst.
   Men förutom vad vi gör oss själva och politiken som sådan riskerar vi då att forma ett bekymmersamt klimat där ”kittet” som håller ihop samhället vittrar sönder. Politiken riskerar att bli sin egen värsta fiende.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.