Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Hur gör du med huset?


Har på sistone träffat fler unga par och familjer som söker boende på landsbygden. Man vill flytta ut till något lite större, lite grönare, lite friare och tryggare för barnen. Men, de köp- eller hyrbara husen är inte lätta att hitta. Däremot finns rätt många tomma.

Det är tufft att skiljas från hus och egendom man har starka band till, det vet jag själv. Jag höll länge fast vid min barndoms stuga trots minimal användning och ett tilltagande förfall som plågade mig. Det är inte ”snällt” mot byarna och husen att de blir stående tomma, alltmer sällan använda.

Ingen kan och ska råda eller svara för andra i sådana här saker, heller. Men tänk efter, skulle ni som har ett hus stående tomt kunna fundera och språka ihop om det där husets framtid? Skulle en uthyrning eller en försäljning kunna vara aktuell? Det kan vara det bästa du gör för hembyn du är fäst vid, för en ung familj och kanske för dig själv.
Man kan själv fara illa både av för mycket och för lite underhållsarbete.

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.