Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

A-kassan slut i oktober


De budgeterade pengarna till A-kassan tar slut nu i oktober. 2 nya miljarder måste tas någon annanstans ifrån, trots hyfsat låg arbetslöshet. Glädjekalkylerna höll inte. Det som skulle ha lagts i ladorna när hjulen snurrade som bäst hamnade inte där.
När det verkligen behövs stimulans och A-kassemiljarder blir det tufft. För dem som styr då.

Men det såg rätt fint ut ända fram till valet.

Etiketter: , , , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Erik

    Va hände med 23 miljarder kronor? Jag vet! Vet du? A-kassan är ett av vårt absolut viktigaste frivilliga system! Den tes du driver väldigt är tvetydig, vill du öka a-kassans avgift för att öka intäkter? Eller vill du minska rättigheterna att ansöka om ersättning från den försäkring man betalt för? Att vi idag har möjlighet att via politik använda försäkringstagares inbetalda medel att driva andra agendor än just arbetslöshetsersättning hur ställer du dig till detta?

    http://www.utredarna.nu/matsessemyr/2011/09/01/finansieringen-av-a-kassan-ar-orimlig/

  2. Jan Nilsson (inläggsförfattare)

    Det jag pekar på är att regeringen räknat fel på arbetslösheten och dess kostnader. Jag vill definitivt inte minska rättigheten till a-kassa. Att man betalar in mer i avgift än vad som tas ut är en sak, att statens budget inte går ihop pga glädjekalkyler är en annan. Det är det jag pekar på,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.