Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Så här kan staten inte bete sig


Att staten kan agera så här är mer än upprörande; Fastighetsägare i inlandet köper skog med lån som beviljas på tillståndet att avverka. Sedan stoppar myndigheten avverkningen med hänsyn till naturvärden alltmedan staten själv avverkar sin egen fastighet intill.
Förstår man vad man bäddar för?

Staten fick svverka, inte de privata alldeles bredvid.

Etiketter: , , , , , , , , , ,

4 kommentarer

 1. Olle

  Min farfar fick böter för han skötte sin skog som han ansåg vara rätt och gallrade sent och sparade lövskog vilket medförde en blandskog. Detta gillades inte av staten och gick så långt som till stora böter och åläggande till åtgärd. Idag har staten lagt en död hand över vår skog med avverkningsförbud på grund av att denna ”misskötta” skog som enligt staten är skyddsvärd. Tittar man sedan på MP miljopolitik använda skogen till allt bränsle, byggnader osv samtidigt de vill göra reservat av allt. Lite som Grisen Särimner. Sen om man fortsätter vansinnet inom småskaliga vattenkraften där de vill riva dammar för fiskens vandring, många av dessa dammar är en förutsättning för fiskens överlevnad då de tillför vatten i bäckar och åar hela året .Utan många av dessa dammar ligger bäck och älvsfåror torrlagda på sommaren samt att grundvattnet sänks med vattenbrist som följd. Och hur kan tjänstemän i dessa myndigheter anställas trots sina dolda agendor.I skogstyrelsen sitter personer som kan besluta och samtidigt vara aktiva i föreningen Skydda Skogen och i dammutredningen sitter tjänstemän med beslutanderätt från Rädda Älvarna. Dessa borde vara opartiska.

  • Jan Nilsson (inläggsförfattare)

   I denna osäkra värld ändrar sig förutsättningarna ständigt. Knepigt när myndigheterna också gör det.
   Ett elände när myndighetsutövande kommer med en agenda.
   Vilka intressen tror du vinner när det gäller skogen, vad tror du den kommer att användas till? Många om budet.

 2. ivar

  Ett problem är att staten genom Sveaskog säljer skog som de inte har någon rätt att sälja. Sveaskog säljer skog i Kronoparker som undantogs i Laga skiftet för att den endast skulle begagnas av samerna om det blev ändringar i renskötselrätten. Det gäller alla Kronoparkerna väster om lappmarksgränsen inte bara skogen väster om Odlingsgränsen som de hävdar nu. Att man kalkylerar när man köper skog att man ska få bidrag om man inte får hugga är ett sätt att spekulera som i de här fallen har gått snett.

  • Jan Nilsson (inläggsförfattare)

   Tror knappast dessa spekulerat i avverkningsförbud, det fanns ju tillstånd.
   De juridiska förhållanden du hänvisar till har jag ingen vetskap om.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.