Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Hoppas hett ha helt fel


Funderar över dem som vill att saker inte ska fungera och inte förbättras. Som provoceras när andra försöker göra det bästa av en verkligt problematisk situation. De som suggererar varandra till riktigt svartvitt tänk och vars önskan och strävan verkar vara att mörkerbilden ska besannas. Helst med moms.

Vi ska inte dagdrömma och skönmåla, men låt oss hoppas och jobba på att det går bättre än väntat där det ser riktigt illa ut. Att vi får ta tillbaka saker vi tänkt och sagt, korrigera hållningar och kassera in några prestigeförluster.

Jag har områden där jag vill ha fel. Har du?

Etiketter: , , , , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Andreas Holmberg

    Ja, jag tror det är författaren C S Lewis som skriver att den onda andemakten håller på att ta över oss när vi i hemlighet blir LEDSNA och BESVIKNA över att något eller någon visar sej vara bättre än vi gått omkring och trott. Och när vi tvärtom nästan gläds över undergången, bara för att den bekräftar våra aningar och varningar. Praktexemplet i Bibeln är väl den på många sätt så usle profeten Jona. Men det fanns visst hopp även för honom…

    • Jan Nilsson (inläggsförfattare)

      Träffande. Det är mycket av den varan nu. En hel del ramlar ner, eller riskerar att trilla ner i de här groparna för närvarande.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.