Nej till pampförmåner – politiker på arbetarlön

Landstinget i Västerbotten hotas av de värsta nedskärningarna någonsin. Totalt 800 jobb kan komma att försvinna och många vårdplatser. Samtidigt vill landstingsråden i Västerbotten höja sina arvoden med 10 000 kr i månaden. Socialdemokraterna, C och M motiverar sitt förslag med ”ökad arbetsbelastning”. Bara människor som både saknar moral och kontakt med verkligheten kan komma på att höja sina egna löner i detta läge!

Skandalen visar att politiker borde leva på samma villkor som sina väljare.

Etiketter: , , , ,

3 kommentarer

  1. Kjell Bäckman

    Vänsterpartiet ställde inte upp på höjningen av arvodena, vi föreslog en viss minskning av dagens arvoden i stället. Det är inte motiverat att höja arvodena då de redan är höga och arbetsuppgifterna egentligen inte blir väldigt mycket större.
    Men, politikernas arvoden är inte en stor politisk fråga. Det fattas hela 400 miljoner nästa år. Problemet är att skatterna sänkts för de som har arbete, och sjuka, arbetslösa eller pensionärer får känna av sämre vård för att pengarna saknas. Det behövs en ny politik, arvodena är inte viktigaste saken där.
    Kjell Bäckman Landstingspolitiker V.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.