Kortfattat om vårdjobbenVi fick frågor från VF om hur Rättvisepartiet Socialisterna ställer sig till några av de viktigaste frågorna inför landstingsvalet. Här är frågorna och svaren:

1) Vad är den viktigaste frågan för landstinget?

Att stoppa de planerade nedskärningarna på 400 miljoner kronor. I värsta fall kan uppåt 800 anställda komma att beröras.

 

2) Vad har du (eller partiet) för lokalt vallöfte?

Att fortsätta vår kamp mot personalneddragningar och nedskärningar. Dessutom lovar våra kandidater att leva på arbetarlön. Politiker måste dela väljarnas villkor.

 

3) Hur anser ni att man ska lösa problemet med personalbrist (av läkare och specialistsköterskor), övertidarbete och användningen av bemanningsföretag?

Utbilda fler läkare. Utlokaliseringen av läkarutbildningen är ett steg i rätt riktning. Ett steg i fel riktning var regeringens förslag som försämrade möjligheten för lite äldre studenter att ta sig in på populära utbildningar.

 

4) Hur ska ni få fler sjuksköterskor att vilja specialisera sig?

Se över möjligheten till betald vidareutbildning för landstingets anställda. Detta gäller både undersköterskor som vill läsa till sjuksköterska samt sjuksköterskor som vill vidareutbilda sig.

 

 

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.