En röst på MP kan bli en röst på Moderaterna

Vi i Rättvisepartiet var, tillsammans med MP, de två partier som redan från början var emot det miljöfientliga projektet att bygga ett underjordiskt p-garage (se ovan Miljön). 
 
Att vi i Rättvisepartiet dessutom drev en kampanj riktad till alla umebor – med namninsamlingar, torgmöten och symbo-liska folkomröstningar – fick övriga partier att överge projektet. Då var vi glada att Miljöpartiet röstade som vi. Men bara för att det ingår ordet miljö i partinamnet betyder det inte att Miljöpartiets politik alltid räddar miljön. Åren 1991-1994 styrdes av Umeå av allianspartierna tillsammans med Miljöpartiet! Något av det första MP då gjorde var att, tillsammans med bl a Moderaterna, skära bort en miljon från busstrafiken i Umeå!

Nu har Miljöpartiet i Umeå, återigen, öppnat dörren för ett samarbete med allianspartierna i valet till Umeå kommun-fullmäktige (VF 2/9). Precis som det, inom MP, verkar finnas en öppenhet att samarbeta med alliansen på riksplanet – se artikeln i Aftonbladet – http://www.aftonbladet.se/nyheter/valet2010/article7751320.ab

Det finns tre val: riksdag, landsting och kommun. Du kan rösta på olika partier i alla tre val. Röstar du på Miljöpartiet i kommunalvalet i Umeå, så ska du vara medveten om följande:
En röst på Miljöpartiet kan innebära att du hjälper Moderaterna till makten här i Umeå. Precis som 1991 innebär det garanterat sämre kollektivtrafik. Och garanterat sämre luft.
Bara för att ordet ”miljö” ingår i namnet innebär inte detta att ett parti inte är berett att kompromissa bort sin ideologi i utbyte mot höga poster!

Etiketter: , ,

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.