Nej till försäljning av Scharinska Villan

Med anledning av den senaste tidens rykten kring en eventuell försäljning av Scharinska Villan vill vi från Arbetarpartiet säga följande:

1. Arbetarpartiet anser att kommunen inte ska sälja Scharinska Villan, utan behålla den själv.

2. Vi anser att kommunen har resurser att lägga ut de ca 10 miljoner kronor som en renovering av Scharinska skulle kosta. De senaste 6 åren har Umeå kommun, inklusive kommunens företag, haft sammanlagda överskott på 1 323 miljoner kronor.

3. Arbetarpartiet har även startat en egen ”utredning” vad gäller planerna på att sälja Scharinska, i syfte att reda ut: a) om något beslut tagits, b) om det finns en politisk majoritet i Umeå bakom en försäljning av Scharinska, och c) vem den eventuelle köparen kan tänkas vara. Vi återkommer med detta samt eventuella andra resultat av vår ”utredning”.
 

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.