Moderaten Ågren har missförstått

Moderaten Anders Ågren har missförstått det mesta. På sin blogg skriver Ågren att Arbetarpartiet fruktar en socialdemokratisk vänstersväng. I verkligheten är det precis tvärtom. Ingen skulle vara gladare än vi i Arbetarpartiet om Socialdemokraterna verkligen återvände till sina rötter inom arbetarrörelsen. Vi skulle välkomna ett socialdemokratiskt budgetförslag som ökade personaltätheten inom vård och skola. Eller som gav fasta jobb åt kommunens vikarier. Eller som innebar att den individuella lönesättningen i kommunen avskaffades. Tyvärr har inga sådana s-budgetar presenterats.

 

Istället har vi sett hur Socialdemokraterna tagit över allt mer av Anders Ågrens allianspolitik av nedskärningar och privatiseringar. Tillsammans har S,V och Alliansen beslutat om att satsa uppåt hundra miljoner av umebornas skattepengar på K14-året. Vi har också sett hur de lokala socialdemokraterna, tillsammans med Ågrens Allianspartier, gett frikort åt de lokala byggherrarna när det gäller exploatering av Umeå centrum. Exempel på detta är Kulturhuset och de nya tvillingtornen vid älven. Dessa beslut har dessutom stötts av Vänsterpartiet – som lydigt följt Socialdemokraternas marsch högerut.

 

Mot den bakgrunden, dvs de konkreta beslut som fattas av Vänsterpartiet och Socialdemokraterna i kommunfullmäktige, är Ågrens anklagelse om ”vänstersväng” helt enkelt inte överensstämmande med verkligheten – varken vad gäller S eller V.

 

Socialdemokraterna har inte svängt till vänster. Tyvärr.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.