I rymden kan ingen höra dig applådera

Varje år delas Ig Nobelpriset ut som en parodi på det riktiga Nobelpriset för, låt oss säga, ”ovanliga” bedrifter. Årets Fredspris går till den vitryske diktatorn Alexander Lukasjenko, efter att han gjort det olagligt att applådera offentligt. Lukasjenko får dock nöja sig med att dela på priset med den vitryska polisen, efter att dessa anhållit en enarmad man – misstänkt för att ha applåderat offentligt.

Kossor

Bland övriga pristagare finns en grupp brittiska forskare som kommit fram till att ju längre en ko legat på marken, desto större sannolikhet är det att den kommer att ställa sig upp. Och några amerikanska forskare som har svalt hela gnagare för att, efter att gnagaren passerat deras matsmältningssystem, se vilka ben som upplösts och vilka som fortfarande är hela…

Rymden

Samtidigt rapporteras att för första gången färdas nu något som människan tillverkat ut ur vårt solsystem. Det är rymdsonden Voyager 1 som efter 36 års färd nu ger sig ut i den ”stora kalla tomheten” som finns mellan olika solsystem. Enligt BBC kommer det att dröja ytterligare 40 000 år innan Voyager 1 når ett annat solsystem.
Undertecknad hade gärna velat se sonden bemannad, t.ex med Lukasjenko…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.