Nytt skrytprojekt – skidspår för 40 miljoner!

Just när jag trodde att det inte var möjligt – nu har kommunledningen ytterligare ett skrytprojekt på gång!

I måndags antogs en översiktsplan för Universitetsstaden i kommunfullmäktige. Universitetsstaden är området från Holmsundsvägen till Nydalasjön. En av de lysande idéerna i planen var att bygga ett 30 km skidspår rakt genom området. Det finns bara ett litet problem med detta: det blir ohyggligt dyrt. Anledningen är förstås att man måste bygga tunnlar och broar, under och över, alla vägar i området. Övergångar som ska vara dimensionerade för en diskmaskin.

40 miljoner ska kalaset kosta!

Det är förstås helt makabert – om man betänker att kommunledningen samtidigt skär ned på lekparker, renovering av skolor, äldreomsorg osv.

Planen menar till och med att skidspåret ska göra att folk börjar åka skidor till jobbet!  Kanske tror man att skidor ska ersätta biltrafiken. Men vill man minska bilåkandet vore det ett långt bättre initiativ att inte skära ned på plogningen av cykelvägarna, som är ett annat av kommunledningens förslag. Detta vore dessutom billigare än 40 miljoner.

Vill man bygga ett 30 km långt skidspår kan man med fördel göra det i I20-skogen – för en betydligt billigare penning.

 

 

2 kommentarer

 1. Erik

  Håller verkligen med om att kommunens pengaslöseri måste få slut.

  Är en inbiten skidåkare, och är på motsatta sidan det politiska spektrumet, men jag kan inte annat än hålla med arbetarpartiet när de ryter ifrån i såna här sammanhang. Högsta prioritet måste ändå vara att prioritera välfärden, och Umeå har redan bra skidspår (men mer frekvent preparering vore inte fel).

 2. mange

  Jan du måste skämta ?? du kan inte på fullaste allvar mena att detta ens är en tanke dom vill/tänker genomföra ??

  Om det skulle vara så, Tror dom att folk tänker ställa sig och åka till jobbet och komma fram fullständigt svettiga ??

  När ska politikerna sluta leka med ”våra” pengar ?? det är inte deras leksaks pengar.. detta är inte Monopol som man kan lägga ner och börja om när man vill.

  Skulle detta vara allvar så brinner jag nog loss .. för som du skrev, dom har inte råd att ploga en väg eller göra underhåll på daghem och skolor.
  Vi skär ner på brandkåren lägger ner lekplatser och tar bort hundlatriner osv för att vi har byggt ett TOTAL IDIOTISKT projekt ”väven” och inte nog med det dom bygger badhuset fast 95-99% av hela Umeå befolkningen är emot det.
  Är hela Umeå kommun helt värklikhets frånvänd ?

  Det måste komma fram ett parti som är så pass starkt att dom kan sätta käppar i hjulen för dessa mupp politiker, vi måste värna om Umeå som stad innan dom helt förstör den med idiotiska byggen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.