Hänsynslöst av Åsa Romson att förminska Förintelsen

”Vi håller på att, i Europa, göra Medelhavet till det nya Auschwitz”
– Citat från Åsa Romson (MP) i partiledardebatten söndag 10 maj

Miljöpartiets språkrör Åsa Romson förminskar den systematiserade industriella utrotningen av 6-7 miljoner judar, och även romer, som nazisterna genomförde under Andra Världskriget. Detta på ett fruktansvärt och fullständigt oacceptabelt sätt.

Förintelsen är historiens mest skrämmande brott. Även om det dött lika många, eller fler, människor vid andra tillfällen så finns ingen motsvarighet i historien där en regim använt större delen av Europas transportsystem för att samla ihop och frakta ca sex miljoner judar och en miljon romer till dödsläger för industriellt organiserad avlivning.

Åsa Romson säger i sin s.k ”ursäkt” att hon tog till ett kraftuttryck pga sin egen ”smärta” över bilderna där människor drunknar i Medelhavet. Hon försöker skyla över sin totala brist på alternativ när det gäller att stoppa de konflikter i Afrika och Asien som skapar de enorma flyktingströmmar som kan utnyttjas av människosmugglare. Den ursprungliga roten till dessa konflikter finns att söka i den europeiska imperialismens härjningar i dessa världsdelar, förstärkta av USA:s härjningar, något som förhindrat uppbyggnaden av fungerande politiska strukturer och ekonomisk utveckling och istället orsakat katastrofer i form av krig, inbördeskrig och svält.

Varken Åsa Romson eller Miljöpartiet är kapabla till en elementär analys av historien och samtiden. Detta försöker Romson skyla över genom att förminska Förintelsen med en jämförelse av Medelhavet och Auschwitz. Ställd inför sin monumentala förolämpning mot de judar och romer som utsattes för Förintelsen försöker Romson, på ett makalöst fräckt sätt, göra det hela till en fråga om sin egen ”smärta”. Detta försök av Åsa Romson att komma undan konsekvenserna av innebörden i det hon faktiskt sa förtjänar bara förakt. Det förtjänar också att kommas ihåg. Åsa Romsons försök att skyla över sin obeskrivliga behandling av historien med sin egen persons känslor kan bara betecknas som extremt – både hänsynslöst och ohederligt. Det går inte att hantera historien om Förintelsen på det mest orimliga sätt och sedan, istället för att ärligt och ödmjukt be om ursäkt, försöka tillgodogöra sig sitt misstag genom att antyda att hennes egen ”smärta” är så oändligt stor. Indirekt säger hon att just hennes ”smärta” är större än alla andra människors. Återigen förminskar hon andra. Denna gång inte bara judar och romer utan alla andra partiledare och alla som kan ta del av hennes uttalande.

Åsa Romson är en av den svenska politiska nutidshistoriens mest hänsynslösa och minst kunniga personligheter. Ingen har som hon försökt att förminska Förintelsen. Ingen har som hon försökt förstora sin egen ”smärta” med hjälp av dagens fruktansvärda flyktingkatastrofer.

I övrigt anser Arbetarpartiet att andra länder i Europa bör ta emot fler flyktingar samt att stödet i kampen mot ISIS bör öka.

Etiketter: , , , , ,

En kommentar

  1. roger

    Blev du förvånad av hennes kommentar, inte då jag i alla fall . Hon verkar ju inte ha riktigt alla hemma där uppe. Det är en skam att hon ska vara vice statsminister.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.