Anders angriper mig utan ett enda ekonomiskt fakta – men dessa ska jag ge honom

Anders saknar helt kunskap om Umeå kommuns ekonomi

Anders (som i ”Anders tankar om politik”) har angripit det jag skrev i blogginlägget ”Utbyggt Holmsund kräver kommundelsnämnderna åter – kannibalismen i centrum måste stoppas”.

Det är huvudsakligen tre saker som jag tar upp i detta inlägg på min blogg:
a) att kommunens stadsplanering inte speglar Umeås pressade ekonomiska läge – utan att vem som helst får bygga var som helst i en ”laglös” Vilda Västern-stil – vilket inte kommunens ekonomi klarar,
b) att Umeå kommun inte har råd med skrytbyggen som kulturhuset Väven eller äventyrsbadet Navet på vad som tidigare var Mimerskolans fotbollsplan,

c) att kommundelsnämnderna (kdn) bör återinföras då Holmsund går mot en ökning av invånarantalet från 6 000 invånare till 15 000 invånare, detta eftersom en ort större än Lycksele inte ska centralstyras från Stadshuset

Anders anser att jag ”bygger mitt blogginlägg på en i grunden felaktig ståndpunkt och slutsats”(min kursivering). Uppenbarligen gäller detta för att jag bland annat varnat för Umeå kommuns pressade ekonomiska situation

Då en text eller anförande ska analyseras bör analysen dels göras av vad som verkligen står eller sägs, dels av vad som inte står eller sägs. Då jag nu besvarar Anders angrepp kommer jag i hög grad ta upp vad Anders inte har skrivit.

Vår Anders tar nämligen inte upp en enda siffra som berör Umeås kommuns pressade ekonomi. Inte en enda siffra!
Denna brist på fakta, och på fakta baserade kunskaper, ”löser” vår Anders på ett både fräckt och sorglöst sätt genom följande formulering: ”Den beräkningen är jag som Socialdemokrat helt och fullt övertygad om att våra oerhört professionella kommunala tjänstemän är fullt kapabla att göra – Både nu och i framtiden. Med det sagt är min inställning att de krokodilkäftar Jan Hägglund varna för aldrig kommer att slå igen – Detta därför att krokodilen bara existerar i Jan Hägglunds sinnevärd.”

Då Anders skriver om ”krokodilen och dess käftar” syftar han på mitt resonemang om att kommunens utgifter kommer att överstiga kommunens inkomster minst fram till år 2017. Detta, tänker Anders, är något som endast existerar i Jan Hägglunds sinnevärld.

I morgon ska jag ge Anders något att tänka på.

Till skillnad från honom ska bygga på fakta. Många fakta. Jag ska inte ägna mig åt luftiga och bekymmerslösa resonemang, som Anders gör. Dessa fakta har jag, som gruppledare för Arbetarpartiet i Umeå kommunfullmäktige, fått just av vad Socialdemokraten Anders kallar för ”oerhört professionella kommunala tjänstemän”.

I morgon ska Anders få en lektion i hur pressad Umeå kommuns ekonomi – när vi tittar fram mot år 2027. Han ska få veta det som jag fått reda på just av kommunens ”oerhört professionella kommunala tjänstemän”. Skillnaden är att jag, till skillnad från Anders, dels vet hur allvarligt som de tjänstemän som arbetar med kommunens ekonomi ser på läget, dels att jag, till skillnad från Anders, tar dessa tjänstemäns oro på allvar.

Här stannar jag för idag.

Nu ska jag leta rätt på underlagen, dels inför Umeå kommuns budget 2018, dels de underlag som användes för att motivera utförsäljningen av tio procent av AB Bostadens fastighetsbestånd.

Vi hörs i morgon. Då ska du få något att tänka på. Anders.

4 kommentarer

 1. Johan

  Bra skrivet! Gillar att läsa din blogg då du beskriver sanningen och ingen förskönad bild av en utopi.

  Anders presenterar sällan fakta och har aldrig fel och det står han rakryggad för som han så gärna skriver.

  Att Umeås centrumhandeln kommer att kvävas av de nya köpcentrena är nog de flesta ganska införstådda i .

  Längtar efter en spännande fast säkert oroväckande läsning imorgon!

 2. Jonny Disenfeldt

  Hej !

  ”Socialdemokraten” Anders Forss har en mycket tvivelaktig bakgrund där han större delen av sitt yrkesverksamma liv agerat och hjälpt människor att fly beskattning, de sista åren arbetade han med bas från Malaysia där hans lilla bolag jukana (http://www.jukana.com/) fortfarande finns och gör reklam för sig. Han drog sig åter till Sverige i samband med finanskrisen då kundunderlaget för hans omoraliska verksamhet försvann.

  AF är som du kanske vet självutnämnd expert på allt och har aldrig fel. Han hittar på egna begrepp och hittar på egna betydelser för saker och ting. Upp är för AF ned etc.

  AF har en massa vilda ideer som strider mot hans eget partiprogram men han menar att han kommer att vända hela S som ska följa honom, AF ska bli den store ledaren (likt hans personliga idol Malaysias förra diktator).

  Anders Forss mål för Sverige är att vi ska bli 30 miljoner invånare år 2050 så det kommer att krävas en enorm migration hit, detta bland annat för att säkerställa att Sverige behåller sin procentuella andel av världens befolkning men även för att rasförädla svensken vars gener utarmats.

  Ingen uppgift är för stor för denne blivande ledare som vi alla ska buga inför i framtiden !

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.