Mimerbloggen måste vänta – läs istället om hur du kan hjälpa fullmäktige att pressa tillbaka nazisterna i Umeå

Jag hade tänkt berätta om tjejerna och kvinnorna på Mimerskolan idag. Och om hur de blev behandlade av oss killar. Men jag skjuter upp detta.

Istället ber jag dig att läsa om behovet att pressa tillbaka nazisterna.

Och om den manifestation för att pressa tillbaka nazister och andra antisemiter, till stöd för Judiska Föreningen, som nästan alla partier i Umeå kommunfullmäktige är med om att arrangera.

Läs också om det ansvar som vi alla har – som enskilda personer – att hjälpa till med att pressa tillbaka nazisterna.

Om du tidigare tillhört dom som tänkt ”det där med hotet från nazisterna” drabbar bara andra. Eller ”det där med nazisterna får polisen sköta” så TÄNK OM.

Mitt blogginlägg visar att ”det där med nazisterna” nu har blivit allas vår sak. Så var snäll och läs detta blogginlägg.

SLUT SEDAN UPP i den manifestation som fullmäktigepartierna och Judiska Föreningen arrangerar tillsammans nu på torsdag den 9 november på Rådhustorget kl 18.00.

Det där med att pressa tillbaka nazismen har blivit en allvarlig fråga. Ingen av oss kan längre överlåta denna till någon annan
*                *               *              *

 

Nazismen håller på att flytta fram sina positioner. I Sverige.

Du som läser detta, JUST DU, har ett personligt ansvar för att hjälpa oss i Umeå kommunfullmäktige att pressa tillbaka nazisterna.
Nästan alla politiska partier i Umeå kommunfullmäktige arrangerar, tillsammans med Judiska Föreningen i Umeå, en manifestation nu på torsdag den 9 november på Rådhustorget kl 18.00.

Jag kan tala för alla partier i fullmäktige när jag säger att vi hoppas att just DU också sluter upp nu på torsdag, Rådhustorget, 18.00.
Det har gått så långt här i Umeå att vi umebor måste visa att det inte är nazister och antisemiter som bestämmer när det gäller vilka som ska ha rätt att utöva sin grundlagsfästa mötes- och föreningsfrihet. Eller inte. (Jag ska strax återkomma till detta).

– – – – – – – – – –

Du kommer säkert ihåg bilderna från Göteborg den 30 september.
Det var då som uppåt 700 nazister demonstrerade med en pil som symbol. Symbolen har de hämtat från ett SS-förband vid namn Frivilliga SS-pansargrenadjärdivisionen ”30 januar”.
För dig som undrar vill jag berätta följande:

a) pansargrenadjärer var ett stridande förband som dels bestod av stridsvagnar, dels av infanterisoldater som kunde förflyttas snabbt, transporterade med lastbil,

b) ”30 januar” i namnet syftar på nazisternas maktövertagande i Tyskland, den 30 januari 1933,

c) Krigsförbrytartribunalen i Nürnberg förklarade i ett domslut 1946 att hela SS var en kriminell organisation.

Detta är vad NMR hyllar: en speciell del av en organisation (SS) som i sin helhet förklarades vara kriminell.

– – – – – – – – – –

 

Kristallnattens offer får inte glömmas

Manifestationer som den på Rådhustorget, nu på torsdag den 9 november, äger rum runt om i världen varje år. Den arrangeras för att hedra minnet av de judar som föll offer natten mellan 9 och 10 november 1938.
Den natten har gått till historien som Kristallnatten.

Detta på grund av allt glas som krossades av nazisterna. Det var uppåt 750 butiker som slogs sönder. Cirka 270 synagogor och bönehus brändes ned. Det beräknas att cirka 400 judar dödades samt att uppåt 30 000 judiska män samlades ihop för att skickas till koncentrationsläger.

Men i år vill vi även visa att vi ställer oss bakom Judiska Föreningen i Umeå. Detta eftersom Judiska Föreningen har tvingats lämna sina lokaler på grund av trakasserier från nazisterna i Umeå, och från andra antisemiter (judehatare) i staden.

Men alla måste förstå en sak: när vi nu försvarar Judiska Föreningens rätt att hålla möten försvarar vi allas rätt att hålla mötet. Det som ställs på sin spets, på grund av trakasserierna mot Judiska Föreningen är helt enkelt vem som bestämmer.

Vem bestämmer i Umeå när det gäller rätten att utnyttja de grundlagsfästa demokratiska fri- och rättigheterna?
– Är det de folkvalda som bestämmer: de ska hjälpa föreningar att hitta lokaler.
Svaret borde vara ett Ja.

-Är det ordningsmakten. De ska bistå olika legitima grupper att kunna hålla möten utan att vara rädda varje gång.
Svaret borde vara Ja.

Men i Umeå är det inte så. I Umeå är det nazister och andra anti-semiter som genom sina trakasserier vägrat medlemmarna i Judiska Föreningen att utnyttja sina grundlagsskyddade rättigheter.

Därför befinner sig alla demokratiskt sinnade umebor JUST NU i en öppen konflikt med de nazister (och andra antisemiter) som just – genom sin terror –  bestämmer att en grupp (judarna) inte får använda sina grundlagsskyddade rättigheter. Och så kan vi inte ha det. Det är oacceptabelt att nazister och andra judehatare kan ta sig rätten att inskränka de demokratiska fri- och rättigheterna – i  Umeå eller någon annanstans.

– – – – – – – – – –

Därför har detta blivit en fråga för oss alla.
På torsdag ska vi hedra de som föll offer för nazisternas terror 1938 i Tyskland.Vi ses på Rådhustorget 18.00.
På torsdag kl 18.00 ska vi understryka för nazister och antisemiter att det inte är dom som bestämmer här i Umeå.

– – – – – – – – – –

 

Nazisterna är mer självsäkra idag än tidigare.
De genomför marscher runt om i Sverige. De planerar att ställa upp i kommunvalen i Boden, Ludvika och Kungälv.
Det handlar om samma grupp som den 7 september 2013, då under namnet SMR, gick bärsärkagång i Umeå. De kastade glasflaskor in i grupper av umebor på gågatan och stötte sina fankäppar i andra. Tre umebor tvingades uppsöka sjukhus.

Vi umebor besvarade deras angepp två dagar senare genom den största anti-nazistiska demonstrationen i Umeås historia. Vi var uppåt 3 000 som slöt upp. På Rådhustorget.

Dagen efter fanns det helsidesannonser i båda lokaltidningar med följande text:

VI ÄR

UMEÅBOR,

VI TAR

INGEN SKIT.

– – – – – – – – – –

 

Vi behöver en ny kraftsamling som den 2013.

Det är nämligen allvar nu.
Det är därför som vi behöver Dig.
Nu.
På torsdag.

 

9 kommentarer

  • Jan Hägglund (inläggsförfattare)

   En organisation som Nordiska Motståndsrörelsen, som tagit sin symbol från den kriminella organisationen SS, markerar väldigt tydligt att de vill förknippas med nazismen. De som bär porträtt med Josef Stalin brukar vilja körknippas med Josef Stalin.
   Antingen stöttar du NMR, och då stöttar du en medveten nazistisk organisation, en organisation som inte skäms för att vara nazistisk. Eller så stöttar du inte NMR. Du kanske inte är nazist?

   Hur vill du ha det?

   • Erik

    Tycker det är skrattretande att läsa alla nmr motståndares otroligt ologiska tänkande.
    Vi har i Sverige massor av samhällsproblem som t.ex våldtäkter (det är 5.1 gånger vanligare bland utomeuropeiskt födda att vålda än svenskar), gängbråk som blir ett allt mer växande problem med sjukhus trakasserier, stenkastning, bränder och inte minst skjutningar ( i Stockholm gjorde Expressen en studie där 82% var av utländskhärkomst).
    När man förstår vad invandring från muslimska länder och liknande innebär så vill man givetvis utvisa dom som finns här för att skydda våra kvinnor och barn, vilket parti finns då att välja? Jo nmr!
    Nu vill jag höra er anti rasister ha en lösning på dessa våldtäkter och övriga problem som följt med mångkulturen utan att utvisa någon? Ni är för mig kvinnohatande och svenskfientliga jävla svin.
    Hell seger.

    • Andrej

     Att påstå sig vilja motverka våldsbrottslighet och samtidigt stödja NMR måste vara höjden av ologiskhet.
     I Göteborg i slutet av september blev större delen av NMR-ledningen gripen sedan de börjat slåss med polisen i samband med sin marsch. På NMR:s egen webbsändning kan man se hur en demonstrant ropar ”Malexander” och klappar åt polisen (vilket syftar på händelsen då två poliser, båda familjefäder, avrättades av nazister i samband med ett bankrån 1999). Jag såg också med egna ögon hur NMR betedde sig då de marscherade i centrala Umeå 2013. En av glasflaskorna som de hivade iväg slog i backen bara en meter från en mamma med sitt 4-5-åriga barn utanför Åhléns. Glassplittret rev upp sår på mammans ben, men barnet klarade sig lyckligtvis oskadd.
     Att hamna i slagsmål med ordningsmakten, hylla polismord och kasta glasflaskor mot småbarn är inte direkt förtroendeingivande om man ska kalla sig ”parti”.

     Vi går vidare till sakfrågorna.
     1. De samhällsproblem som du nämner handlar främst om brottslighet. Och brottslingar som inte är svenska medborgare utvisas redan. När det gäller grova brott som mord och våldtäkt utvisas majoriteten. Men du kan bli utvisad ur Sverige även om du begått mindre grova brott som stölder. Så anser man att brottslingar som inte är svenska medborgare ska utvisas behöver man inte välja NMR. Det sker nämligen redan och har gjort så i många år.

     2. Samhällsproblemen försvinner dock inte bara om man utvisar brottslingar. Det krävs också att man bekämpar segregering och parallellsamhällen. Segregeringen är delvis ekonomisk (klyftorna ökar mellan ”rika” områden och ”fattiga” områden samt mellan storstäder och glesbygd). Men segregeringen ökar också på grund av att islamister arbetar för att skapa parallellsamhällen där sharialagar råder och hedersförtrycket frodas.

     3. Den som på allvar vill lösa samhällets problem kommer inte att hitta några lösningar hos NMR. Ska den ekonomiska segregeringen brytas måste avindustrialiseringen av Sverige brytas och en återindustrialisering påbörjas – för grön industriell produktion. Se bara vilket lyft Northvolts batterifabrik kommer vara för Skellefteå (och hela Västerbotten). Det krävs också en skärpt kamp för att försvara ett demokratiskt samhälle och en sekulär stat för att slå undan benen på dem som vill bygga upp parallellsamhällen.

     Att tro att en grupp som angriper polisen och kastar glasflaskor mot småbarn skulle klara av dessa gigantiska uppgifter är verkligen ologiskt.

  • Olof

   Nä, alla jag träffat som på frivillig basis är med i totalförsvaret organisationer Hemvärnet och Bilkåristerna vill försvara sitt land. Samtidigt som de vill försvara sitt land så föraktar de drägg som NMR och andra nazister.

   Jag är inte nöjd med hur allt är i Sverige, men är med beredd att försvara det rådande systemet med sina fel och brister mot den horribla våldsbejakande diktatur som NMR önskar införa.

 1. Frank Pettersson

  Till Fredde: Ja, vill du ha mer nazism kan du ju alltid söka dig till Nordpolen. Lycka till (glöm inte varma strumpor)! Till Sven: Vad jag vet är det ingen som vill utplåna det geografiska landet Sverige. Däremot vill vissa personer vill ta bort många saker som är bra i landet Sverige, som t ex gratis sjukvård och skola, allmän rösträtt, fackliga rättigheter, någorlunda bra jämlikhet mellan man och kvinna, en skola som är skild från religionen, homosexuellas lika värde. Bland de som vill ta bort dessa saker finns många nazister. Så svaret på din fråga blir väl: A: Nej, man blir inte automatiskt nazist om man vill försvara sitt land. B. Vad gäller frågan om vad man ska kalla de som vill utplåna landet så kan man därför i alla fall kalla en del av dem för: Nazister. C. Vill du försvara det som är bra i landet Sverige borde du gå med i Arbetarpartiet istället för att slösa bort din tid med att ställa dumma frågor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.