Läs om uppgörelsen mellan Socialdemokraterna och islamister som står Muslimska brödraskapet nära – en organisation som MSB just släppt en rapport om. Uppgörelsen gav S röster och islamisterna makt – och skedde bakom ryggen på vanliga muslimer och övriga svenska medborgare

 

A. Jag har lagt ut en länk här nedan som innehåller en beskrivning av hur Socialdemokraterna i Sverige år 1999 ingick en uppgörelse med en av alla de organisationer som står Muslimska brödraskapet (MB) nära, nämligen Sveriges Muslimska Råd (SMR).

Det handlar om en skrämmande läsning!
Skrämmande, skrev jag. Låt mig förklara genom några ord om Muslimska brödraskapet. Deras mål är att upprätta ett Islamisk stat baserad på sharialagar. Ett kalifat. ”Brödraskapet” har alltså samma mål som Islamiska Staten (IS)!

Skillnaden är att ”brödraskapet” inte använder sig av våld i Europa. I Europa använder sig ”brödraskapet” istället av indoktrinering genom predikan och ”dawah” (missionering). Detta betyder dock inte att Muslimska brödraskapet tar avstånd från våld.

Muslimska brödraskapets motto lyder: ”Allah är vårt mål; Profeten är vår ledare; Koranen är vår lag; Jihad är vår väg; och Döden för Allahs ära är vår högsta strävan”.

Det har nyss kommit ut en andra rapport om Muslimska brödraskapet och dess arbetsmetoder i Europa och i Sverige. Jag kommer att göra det enkelt för alla som vill läsa denna rapport genom att lägga ut en länk till rapporten i ett blogginlägg senare under denna vecka.

 

B. Sanningssägande kvinnlig S-politiker fick betala högt pris
Den tidigare S- riksdagsledamoten Carina Hägg tillhörde det fåtal som tidigt kritiserade Socialdemokraternas flathet mot islamistiska åsikter och ambitioner. En av de saker hon kritiserade var att Islamiska förbundets ordförande Omar Mustafa blev invald i den socialdemokratiska partistyrelsen. I sin roll som ordförande för Islamiska förbundet hade Omar Mustafa bland annat bjudit in antisemitiska föreläsare som spridit myter om att judar ritualmördar kristna småbarn!

Islamiska förbundet är en del av ”Federation of Islamic Organisations in Europé” (FIOE). Denna organisation har nära kopplingar till Muslimska brödraskapet. Alltså: Carina Hägg kritiserande bland annat kopplingen: Muslimska brödraskapet – Islamiska Förbundet – socialdemokraternas partistyrelse .

S-riksdagsledamoten Carina Hägg var dessutom, tror jag, den som först berättade om den uppgörelse som ingicks mellan Socialdemokraterna och Islamiska förbundet (sannolikt ”moderorganisationen” för det nätverk som Muslimska brödraskapet spunnit i Sverige).

 

C. Överenskommelsen gav Socialdemokraterna röster i valen – och islamisternas fick möjlighet till politisk makt
Ett för islamisterna lysande exempel på framgång var den tidigare bostadsministern Mehmet Kaplan. Denne visade sig vara en islamist som avslöjades av en tillfällighet – på grund av en middag med mycket fel personer – och som tvingades avgå ur regeringen. Det kommer mer om vad som islamisterna både ville ha och har fått i texten som du finner på länken nedan. Överenskommelsen fungerade både för Socialdemokraterna som, på vissa ställen i Sverige, fick exceptionella röstetal. Låt oss titta på några nästan osannolikt goda valresultat för Socialdemokraterna i riksdagsvalen i Malmö.

Jag har valt år 2010 eftersom det var enklast att få fram statistik från detta års riksdagsval.

I riksdagsvalet i Malmö år 2010 fick S mer än 80 % av rösterna i fyra valdistrikt. Samtliga ligger på Rosengård där islamister kunnat utnyttja sina positioner för att påverka väljarna i valet av politiskt parti.

De fyra valdistrikten är:

– Herrgården (87,5 %),

– Örtagården V (85,3 %), 

– Örtagården Ö (83,0 %),

– Törnrosen (81,5 %).

Kommentarer
Detta är närmast orimliga valresultat för ett parti som i övriga Sverige kämpade för att nå upp till 30 procentsgränsen. Det finns liknande områden både i Göteborg och Stockholm där valresultaten för S låg på mellan 70-75 procent i valet år 2010. Det handlar exempelvis om Tensta och Rinkeby i Stockholm och om Bergsjön i Göteborg.

Jag tror dock att Socialdemokraternas siffror var ännu högre i dessa områden om vi skulle gå tillbaka till valen 2002 och 2006 (dessa är dock bortplockade från Valmyndighetens hemsida och därför svårare att få fram). Det som har hänt sedan dess är bland annat att flera av de övriga partierna delvis har tagit efter Socialdemokraterna. Detta till islamisternas stora lycka.  Konkurrensen om deras förmåga att påverka väljarnas röstande i vissa området stärker naturligtvis deras förhandlingsställning. För alla ska ha följande klart för sig:
a) Islamisterna strävar efter ett parallellsamhälle med sharialagar för de människor som kommer från länder som domineras av islam. Dessa måste skyddas från inflytandet från den svenska majoritetsbefolkningens olika livsstilar – från sådant som imamen Abu Muadh kallade för ”virus”. Virus sprids av homosexuella. Men imamen Abu Muadh anser även att ALLA som inte är muslimer utgör ett virus.
b) De islamister som arbetar för införande av sharialagar, ett parallellsamhälle och dubbla lagsystem kommer att testa möjligheterna för att få stöd för dessa åsikter inom ALLA riksdagspartier. Islamisterna kommer att testa Moderaterna på samma sätt som Socialdemokraterna, Centerpartiet på samma sätt som Miljöpartiet. Och naturligtvis även Vänsterpartiet och FI. För islamisterna (exempelvis inom Muslimska brödraskapet) handlar det om möjligheten att få gehör för deras krav på ett parallellsamhälle baserat på sharialagar som räknas. Inte de olika ideologier som majoritetsbefolkningen i Sverige gärna vill hoppas ligger ska utgöra grunden till varför olika individer engagerar sig i de olika politiska partierna.

 

D. Överenskommelsen mellan Socialdemokraterna och det Muslimska brödraskapet närstående Islamiska förbundet skulle skyddas från insyn.
Därför sköttes samtalen, och ingicks överenskommelsen, från Socialdemokraternas sida av organisationen ”Tro och solidaritet” (tidigare ”Broderskapsrörelsen” – då de kristna socialdemokraternas organisation). Den organisation som skötte samtal, och ingick överenskommelse, från den islamistiska (inte muslimska) motpartens sida var Sveriges Muslimska Råd (SMR).

Uppgörelsen ingicks alltså redan år 1999. Och Islamiska förbundet ingick som en del i ”paraplyorganisationen” SMR fram till år 2010. Så kopplingen mellan Socialdemokraterna och det Muslimska brödraskapet närstående Islamiska förbundet är mycket tydlig.

Tycker du att det hela blir förvirrande på grund av alla namn?
I så fall kan jag trösta dig med att detta är tanken. Muslimska brödraskapets sätt att jobba påminner om arbetssättet hos ett ljusskyggt moderbolag som systematiskt använder sig av skalbolag och dotterbolag.

 

E. Vad blev tacken för den modiga socialdemokratiska riksdagsledamoten Carina Hägg?
Hon som redan i slutet på 1990-talet varnade för den utveckling som Sverige befinner sig i just nu. Jag syftar bland annat på att det till och med har funnits en islamist i regeringen – förre bostadsminister Mehmet Kaplan – och islamistiska shariaanhängare inom rättsväsendet exempelvis i Solna. Fler exempel följer på länken nedan.

Tacken blev att Carina Hägg inför valet 2014 först flyttades bort från valbar plats på riksdagslistan – och sedan blev struken helt och hållet. Carina Hägg stod rakryggat upp mot det ljusskygga innehållet samarbetet mellan Socialdemokraterna och det Muslimska brödraskapet närstående Islamiska förbundet. För denna rakryggade hållning fick hon betala ett högt politiskt pris.

 

F. Nu släpper jag in er, kära läsare, på den länk som bland annat beskriver det skrämmande samarbetet mellan Socialdemokraterna och islamister från Muslimska brödraskapet närstående organisationer.

Artikeln heter ”Socialdemokraternas islamistiska draksådd” och är skriven av Helena Edlund.

(Har du problem med att komma in på länken – tryck på tangenten Ctrl.

http://helenaedlund.se/socialdemokraternas-islamistiska-draksadd/

FORTSÄTTNING  FÖLJER …

15 kommentarer

  • Svenne

   Det vi ser av S vad gäller kultur vill de även styra vilken kultur vi ska ha. Och att de även hotar pressfriheten. Även vill de föra fram att i det osäkra säkerhetslägen bör de sänka vår demokrati. Finns starka krafter inom S och MP vill styra folket hur vi ska tänka . Helst vill de nog byta ut folket mot likasinnade. Vi är inne i en farlig spiral.

   • Jan Hägglund (inläggsförfattare)

    Det finns även olika sorter av socialdemokrater.
    Tänk hur okunniga vi hade varit utan Carina Hägg. Partipiskan är hård inom S. Men jämfört med antalet väljare är det få som röstar på S som är medlemmar och som lyder under partipiskan. Och kan till och med Carina Hägg, som satt i riksdagen då hon slog larm, så finns det säkert andra socialdemokrater som också anser att den partiledare som ingick överenskommelsen (Göran Persson) gjorde något riktigt dåligt. För denna uppgörelse med islamister som stod nära Muslimska brödraskapet var en oacceptabel handling i mina ögon. Å ena sidan
    Å andra sidan så är mitt mål att hitta allierade i kampen mot islamisterna. I början måste alla får rasa av sig och skrika ut sin vrede. Något annat vore onaturligt. Men sedan när du börjar arbeta för att försvara ”en sekulär stat och ett demokratiskt samhälle” BLIR DET VIKTIGASTE ATT HITTA ALLIERADE. Det finns ”Svensson-muslimer som stöder ett sekulärt Sverige. De ser jag som allierade. Det finns fler socialdemokrater som Carina Hägg. Dessa ser jag också som allierade.

 1. Björn

  Skrämmande läsning. Otroligt att detta har fått pågå och pågår än idag. Alla bidrag borde dras in för allt som har med muslimska föreningar och skolor. Har sett dokumentärer om hur det är i andra länder och där de har infiltrerat muslimska föreningar och det är ju inte snälla saker de säger om värdlandet eller de människor som har tagit emot dem.

  • Jan Hägglund (inläggsförfattare)

   Skrämmande läsning. Men vi får aldrig glömma att majoriteten av muslimer accepterar det sätt på vilket stiftar lagar (via fria val till en lagstiftande församling som i Sverige kallas riksdag) och inte vill ha sharialagar. Ett problem är att denna majoritet inte ser något skäl att organisera sig exempelvis via en församling, eftersom de ofta identifierar sig som knegare eller Manchester United-fan. Därför kommer ofta församlingarna att domineras av islamisterna, medan vi sällan eller aldrig märker de muslimer som accepterar det sekulära Sverige – just därför att de accepterar det sekulära Sverige – där religionen är en privatsak.
   Janne

   • Alexander Hed

    Varfor skall Muslimer hela tiden ursaktas? vad de vill ha och inte vill ha och hur oskyldiga de ar till det ena eller det andra????…de och deras ideologi ar ett problem for oss i Vasterlandet..tva helt inkompatibla system att tanka och leva…skall vi avsta fran vart satt att leva och tanka for att vara politiskt korrekta??????

 2. jonas

  Bra med någon som vill och vågar ta upp roblemen med islamiseringen som pågår för fullt. Jag har vid några tillfällen pratat med män som har gift sig med kvinnor med islamideologi och som nu själva har radikaliserats och nu är förespråkare för islam. En del tycker nog att det verkar spännande med islam men sätter sig inte in i vad det skulle innebära om vi får en islamiskt stat här i Sverige och risken är stor att vi kommer att få detta om vi inte nu tar avstånd helt ifrån islam. Vuxna som flytt ifrån krig och elände på grund av islam vill säkert inte tillbaka till en sådan regim utan värsta hotet kommer att komma ifrån 1,2 3:e generation som inte har prövat på att leva under en sådan regim men som ändock är deras förfäders fosterland. Därför tillfälliga uppehållstillstånd, stopp för moskéer, minareter och dom som inte vill finna sig i detta skickas tillbaka. Stränga straff för Imamer och andra som vill förhärliga denna politiska ideologi som kallas islam.

  • Jan Hägglund (inläggsförfattare)

   Jag upprepar
   Vi får aldrig glömma att majoriteten av muslimer accepterar det sätt på vilket stiftar lagar (via fria val till en lagstiftande församling som i Sverige kallas riksdag) och inte vill ha sharialagar. Ett problem är att denna majoritet inte ser något skäl att organisera sig exempelvis via en församling, eftersom de ofta identifierar sig som knegare eller Manchester United-fan. Därför kommer ofta församlingarna att domineras av islamisterna, medan vi sällan eller aldrig märker de muslimer som accepterar det sekulära Sverige – just därför att de verkligen accepterar det sekulära Sverige – där religionen är en privatsak. Och lagarna stiftas via fria val till en riksdag eller parlament.
   Janne

   PS. Vi måste aktivt stötta de muslimer som accepterar det sekulära Sverige – liksom vi måste stödja de modiga kvinnor som kastar ifrån sig slöjan i Iran och som lägger ut detta på youtube. Dessa måste ses som våra viktigaste allierade. DS.

   • Jonas med stort J

    Din inställning till muslimer är godhjärtad men stämmer tyvärr inte med vad undersökningar visar.

    De muslimer du refererar till, de så kallade moderata muslimerna, säger att de inte vill ha sharialagar eftersom ”det här är inte ett muslimskt land”. Om du skulle gräva vidare så skulle det komma fram att om det blev ett muslimskt land så vill ca 80% av dem införa sharialagar.

    Muslimska Brödraskapet och andra islamistiska organisationer arbetar heltid med att göra landet till ett muslimskt land och vi kan alla se vilket motstånd ”majoriteten av muslimer” gör mot deras arbete.

    http://www.pewforum.org/2013/04/30/the-worlds-muslims-religion-politics-society-overview/

    • Jan Hägglund (inläggsförfattare)

     Du har rätt i att det är få muslimer som, på ett aktivt sätt, bekämpar de islamister som, på ett aktivt sätt, vill införa sharialagar och präststyre. Skälet till detta tror jag inte beror på att det finns 80 % som motsätter sig allmänna och lika val – för män och kvinnor – för att istället införa en religiös diktatur. Det är väldigt svårt att, som muslim, försvara det sekulära samhället. Skälet är att det finns helt enkelt inget sätt för dessa muslimer att ORGANISERA SIG.

     Det finns dock exempel på moskéer där imamen erbjuder en form av alternativ. Imamen vid den stora moskén i Malmö, som tackat nej till miljonbidrag från Saudiarabien och som motsätter sig politiska budskap i moskén utgör ett positivt exempel. I Paris finns en stor moské vars imam har gått ännu längre. I den artikel som jag läste om honom hade han förklarat sig stödja ett sekulärt samhälle. Detta är att gå betydligt längre än imamen i Malmö. Denna moské tvingas bevakas (i bemärkelsen försvaras) av polis dygnet runt! Detta exempel visar både svårigheten i att organisera ett motstånd mot islamisterna, å ena sidan, och att det verkligen finns de som vågar, å andra sidan. Det som behövs är fler imamer moskéer av den typ som finns i Paris.

     Vi som utgör Sveriges majoritetsbefolkning måste hjälpa till med att organisera muslimer som stödjer ett sekulärt samhälle. Du har å ena sidan rätt när du säger att det är väldigt få muslimer som själva aktivt bekämpar islamisterna. Men jag vill upprepa: detta är inte detsamma som att 80 % vill avskaffa den allmänna och lika rösträtten för män och kvinnor. Eller att de skulle motsätta sig att rösträtt införs i länder där sådan inte finns idag.

 3. Inger Nyberg

  Jag har länge påtalat detta med att S har nära samarbete med radikala islamister och överenskommelse med SMR att kvotera in islamister i riksdagen, så jag förstår att inte S vet något om varken koranen eller islam.
  Bloggat om detta och tagit med artikel källa samt videos med mera.
  https://ladycobra.wordpress.com/2014/01/30/socialdemokraterna-i-nara-samarbete-med-islamister/
  Läs också detta om infiltreringen i Socialdemokraterna av islamister..
  https://www.svd.se/sa-infiltrerades-socialdemokraterna-av-muslimska-brodraskapet
  Läs detta om Statsministern och det Muslimska Brödraskapet.

  https://ledarsidorna.se/2017/02/statsministern-och-det-muslimska-brodraskapet/

  Läs verser ur Koranen och lyssna på information om islam från f.d. islamister som vet vad islam är samt andra som berättar i mitt blogginlägg nedan.
  https://ladycobra.wordpress.com/2014/10/06/koranen-ligger-bakom-is-jihadresenarer-fran-sverige/

  • Jan Hägglund (inläggsförfattare)

   Till Inger.
   Nalin Pekgul och Carina Hägg är tappra kvinnor, en gång på ledande positioner inom socialdemokraterna, som var bland de absolut första i Sverige att påpeka vad som var på gång när det gäller frågor om islamism och hedersförtryck. Som tack mobbades de bort från sina respektive ställningar inom S. Detta var ett verkligt nederlag för oss alla.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.