Rasbiologi och hets mot folkgrupp har tillåtits på Umeå kommuns hemsida i fyra år. Men frågor från Arbetarpartiet och V som kritiserar behandlingen av Aidanpää stoppas. S, M och C anser att dessa frågor är farligare för dem själva än nazi-medlöparen Agerhälls rasbiologi!

Den politiska fegheten i Sverige är ingen myt – den går både att förklara och förstå.
Men den måste bekämpas. Det är detta som jag och vissa andra gör. Bland annat.

_____________________________________________________________

 

Del.

Interpellationer och enkla frågor kommer inte längre att publiceras på Umeå kommuns hemsida.

Bakgrunden till denna ytterligare inskränkning av demokratin i Umeå kommun är de frågor som Arbetarpartiet och Vänsterpartiet har ställt med anledning av hur illa ekonomicheferna Aidanpää och Malm har blivit behandlade av en majoritet i ledningen för Umeå kommun.

Jag skrev min första blogg, och mina första frågor, till Hans Lindberg i april denna vår. Sedan dess har jag fortsatt att blogga och skriva frågor och interpellationer. Samtidigt har även Vänsterpartiet skrivit frågor och insändare. Både Arbetarpartiet och Vänsterpartiet är ytterst kritiska till hur Aidanpää har blivit behandlad.

Hon har nämligen blivit vedervärdigt behandlad.

 

För att kraftigt försvåra för umeborna från att ta del av frågorna från Arbetarpartiet och Vänsterpartiet har nu en majoritet av kommunfullmäktiges ledning – främst Socialdemokraterna och Moderaterna förstärkta med Centerpartiet – beslutat att interpellationer och enkla frågor inte längre ska publiceras automatiskt på Umeå kommuns hemsida – som förr.

Den officiella förklaringen till detta är att ”det förekommit interpellationer och frågor vars innehåll kan definieras som förtal av enskilda personer eller hets mot folkgrupp” skrivs det av SvT i en hänvisning till VK.

Centerpartiets Sven-Olov Edvinsson jämställer de frågor som Arbetarpartiet och Vänsterpartiet ställt – under april, maj och juni –  rörande behandlingen av Aidanpää med de frågor som den nazistiske medlöparen Henrik Agerhäll har tillåtits publicera på Umeå kommuns hemsida under 4 år, frågor som Sven-Olov Edvinsson själv kallat för ”rasbiologiska” och ansett utgjort ”hets mot folkgrupp”.

Men Agerhäll fick vräka ur sig sitt hat mot invandrare under hela fyra år. Hans interpellationer och enkla frågor förringade Förintelsen och han tillåts publicera att svenska ungdomar tappade viljan att bekämpa sin egen undergång, mm, mm.
VI TALAR OM EN NAZISTISK MEDLÖPARE – OCH ETT VERKLIGT HAT MOT INVANDRARE.

 

JAG REPETERAR.

* Den nazistiske medlöparen Agerhäll fick publicera sin rasbiologiska hatpropaganda och sin hets mot folkgrupp under 4 år.
* När vi började kritisera behandlingen av Aidanpää togs möjligheten bort att lägga ut våra frågor på hemsidan bort – efter tre månader!

 

SLUTSATS.

Socialdemokraterna, Moderaterna och Centern, med flera, anser att Arbetarpartiets och Vänsterpartiets kritiska frågor om hur Aidanpää har behandlats är farligare för dem själva än Henrik Agerhälls rasbiologisk hatpropaganda och hans hets mot folkgrupp.

Ni har just tagit bort ytterligare en demokratisk rättighet i Umeå kommun.

Del I.

För att rädda ert eget skinn har ni berövat umeborna ytterligare en rättighet.

* Och frågan om att klarlägga hur fel ni har behandlat Aidanpää blev just ännu viktigare,
* Det pris som du Anders Ågren, och du Hans Lindberg, och ni andra Ja-sägare, kommer att få betala
för att ni bestraffar umeborna för att Arbetarpartiet och V vill reda ut vad ni sysslar med när det gäller ekonomicheferna blev just ännu högre.

Tro mig, Hans Lindberg, du som leder ett parti som missbrukar facket som om det vore er privata valapparat.

Tro mig, Anders Ågren, som tog initiativet till det enskilt mest destruktiva ekonomiska beslut sedan millennieskiftet – ett beslut som kommer att kosta umeborna 300-400 miljoner kr / år – du som låtsas ha råd att sänka skatten och införa en friskvårdstimme.

PS. Låt oss nu alla tillsammans kolla om Lennart Holmlund återigen börjar ”skrik-skriva” om ”vad som flugit i Jan Hägglund”?
Nu när jag åter har angripit hans kompis – Anders Ågren. Jag syftar alltså inte på Hans Lindberg. DS.

__________________________________________

Arbetarpartiet utgör en kunnig och orädd opposition som bekämpar skrytprojekt och vill skapa personal- och medborgarmakt i Umeå. Våra motståndare inom S, M, C och V har infört en tre-procentsspärr för att hindra oss från att återväljas till kommunfullmäktige. Hjälp oss därför att få 10 %  av rösterna – så att vi kan fortsätta att utmana de etablerade.

6 kommentarer

 1. Fredrik

  Jag framför kritik mot dig och detta inlägg och ditt svar blir att ändra i inlägget utan att publicera min kommentar. Varför?

  Jag ställde också frågor där. Konkret.

  Om du inte vågar släppa igenom mina kommentarer, svara genom min e-post (som bör vara synlig för dig enbart).

  Låg. Faktiskt.

  • Jan Hägglund (inläggsförfattare)

   Din roll blir inte större bara för att du gör som hos tandläkaren – gapar stort.

   Du har inte skrivit något som ändrar på fakta: Under fyra år har den nazistiske medlöparen Henrik Agerhäll fått skriva interpellationer och s.k. enkla frågor som lagts ut på Umeå kommuns hemsida och som ofta stoppats av presidiet med motiveringen att de varit ”rasbiologiska” eller utgjort ”hets mot folkgrupp”.
   Men när Arbetarpartiet och V började ställa frågor med anledning av att Aidanpää blivit så illa behandlad då förändrades rutinerna redan efter tre månader. Interpellationer och s.k. enkla frågor läggs inte längre ut automatiskt på Umeå kommuns hemsida – vilket innebär ytterligare en inskränkning av demokratin.
   Detta var, och är, kärnan i mitt resonemang. Det finns inget du kan skriva som förändrar detta.

   BERÄTTA nu för mig, Anders, och för alla andra:
   1. Vad har du skrivit som är så speciellt? Du får gärna skriva detta en gång till så ska jag lägga ut det till allmän beskådan istället för att bara kasta bort det,
   2. Berätta sedan vad jag har förändrat i min blogg på grund av dina STORA ord?

   • Fredrik

    Först och främst, mitt namn är inte Anders utan Fredrik.

    Jag har aldrig sagt att du inte var konsekvent i ditt inlägg, däremot ifrågasatte jag din slutsats som säger att era och V:s frågor är farligare än Agerhälls frågor. Den slutsatsen är enbart din, alltså åsikt, och ingen sanning. Och det är helt okej att du tycker detta, men än en gång – det är inte en sanning bara för att du tycker något.

    Finns era frågor att få om jag besöker Stadshuset? För, alla möten är protokollförda vilket då ger mig möjligheten att besöka Stadshuset personligen och enligt offentlighetsprincipen då begära ut protokoll, interpellationer samt enskilda frågor. Eller hur? Så, den demokratiska grunden finns fortfarande kvar – det är bara bökigare för folket att få del av den?

    Men, att du absolut ändrat i ditt inlägg är solklart då du går hårt åt (åter igen så är det din rättighet) Lindberg, Holmlund och Ågren i originalversionen där du också gör en liknelse med de tre musketörerna. Den liknelse du ville göra var att de tre musköterna är av ondo, men de tre karaktärer som Alexandre Dumas dy skriver om är i själva verket hjältar – alltså skulle Umeås hjältar vara Lindberg, Holmlund och Ågren. Detta har du tagit bort.

    Åter igen, jag heter Fredrik. Inte Anders.

    • Jan Hägglund (inläggsförfattare)

     Ibland så blir det många som kommenterar ett blogginlägg. En del här, andra via mail och ytterligare andra via sms och telefonsamtal. Och självklart vet du bäst vad du heter. Däremot har jag inte ändrat i min blogg på grund av dig. Om bloggen är ändrad så beror det på att jag alltid brukar läsa igenom inläggen efter att jag lagt ut dem. Ibland leder genomläsningen till att jag förändrar tonläge och balans. Men väldigt sällan själva andemeningen. Jag har varit på semester och du får gärna aktualisera själva sakfrågan en gång till: alltså så jag vet vad vi är oense om.

     Till sist. Det är en klar försämring om inte interpellationer och enkla frågor läggs ut på kommunens hemsida. Även om man kan ringa till kommunen och begära ut handlingar måste man veta att handlingarna existerar innan man ringer och begär ut dem. Idag finns inte ens rubrikerna till interpellationer och frågor på hemsidan.
     Jag har suttit i fullmäktige sedan 1991. Då fanns det en rätt stor grupp personer som ständigt kom på varje kommunfullmäktigemöte och följde den politiska debatten, besluten och utvecklingen i Umeå. Först blev dessa personer av med alla pappersdokument som tidigare låg tillgängliga för besökarna på fullmäktige. Direktsändningen av debatterna i radion har också tagits bort, vilket gör det svårare för folk som jobbar exempelvis barnomsorg, äldreomsorg, hemtjänst, industri, verkstad osv att lyssna på fullmäktige i bakgrunden på jobbet. Fler exempel finns på att fullmäktige har blivit mindre tillgängligt. Det är ovanpå detta som nu frågor och interpellationer tas bort från kommunens hemsida. När man lägger ihop alla försämringarna tvekar jag inte att säga att demokratin urholkas i Umeå.

     Under 3,5 år har en person som fört fram både hets mot folkgrupp och rasbiologiska idéer fått sina interpellationer publicerade, ord för ord, på kommunens hemsida. Nu publiceras inte ens rubriken till interpellationen och enkla frågor. Det är detta som gör att folk inte vet vad de ska fråga efter. Är denna förändring något som du försvarar?

 2. Ville-Valle

  … still going strong! Fortsätt så Jan Hägglund för nu har du på allvar satt maktelitens rövhår i darrning inför kommande val. Hoppas att du även i fortsättningen får lite hjälp av vänsterpartisterna, men nu är risken stor att de går och gömmer sig för nu har Lennart Holmlund hoppat även på dem…

  • Jan Hägglund (inläggsförfattare)

   Tack VV. Vi får se när det gäller V. Arbetarpartiet är kritiska till att V stödde skrytbyggena under perioden 2010-2014. Detsamma gäller för att de inte förmår tas itu med frågor som hederskultur- förtryck liksom med islamism. Men det är vår skyldighet att samarbeta med alla de som gör en bra punktinsats. Jag hoppas verkligen att de klarar trycket från Holmlund och S. Jag hoppas att V inte spricker upp i olika strömningar som sossarna gjort. Tack igen för dina ord: det ger mig energi.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.