SD hjälper en person som sysslar med svarttaxi, och som vägrar att göra rätt för sig genom att betala skadestånd han dömts till p g a misshandel av andra människor, att ta plats i den känsligaste nämnden i Umeå kommun.

 Den politiska fegheten i Sverige är ingen myt – den finns, kan förklaras och förstås.
Men den måste bekämpas. Det är vad jag och folk från vissa andra politiska läger gör.

__________________________________

 

1. Tidigare under våren avslöjade jag att Willy Pettersson, då nummer 5 på SD:s valsedel till Umeå kommunfullmäktige, öppet diskuterade sin svarttaxiverksamhet på nätet.

Detta föranledde att SD plockade bort Willy Pettersson från sin valsedel. Från partiet SD:s håll framhöll man att detta inte var OK. Willy Pettersson uttalade att han inte var mogen att åta sig denna typ av politiska uppdrag.

Men detta har visat sig vara en dubbel bluff. En bluff både från SD och från Willy Petterssons sida.

Varken SD-partiet eller svarttaxiåkaren Willy Pettersson har haft någon tanke på att plocka bort Pettersson från de politiska förtroendeuppdragen! Efter att ha plockat bort Willy Pettersson från fullmäktigelistan – vilket får de flesta att tro att Pettersson även försvinner bort från de mer känsliga uppdragen som nämndeman i Tingsrätt eller Hovrätt eller i Individ- eller familjenämnden – visar sig nu verkligheten vara en helt annan.

 

2. Ta Individ- och familjenämnden: denna nämnd är inte bara en vanlig nämnd som exempelvis Kulturnämnden. Individ- och familjenämnden omvandlar sig då och då till en ”myndighet” där offentlighetsprincipen inte gäller. Denna nämnd tar även, i sin egenskap av MYNDIGHET, ställning till omhändertaganden av exempelvis unga missbrukare samt av äldre. Det är långt mycket känsligare personfrågor än vad som hanteras i Umeå kommunfullmäktige.

En person som sysslar med svarttaxiverksamhet, och som ännu inte har gjort rätt för sig när det gäller att betala de skadestånd på uppåt 20 000 som Willy Pettersson ska betala för bland annat misshandel av olika människor, är helt riktigt inte rätt person att sitta i Umeå kommunfullmäktige. Detta påstod sig både SD och Willy Pettersson själv anse. Därför ströks Willy Pettersson från SD:s valsedel till Umeå kommunfullmäktige. Med Willy Petterssons goda minne. Han var ju, enligt egen utsago, inte mogen nog att sitta i ett organ som Umeå kommunfullmäktige. Men detta var alltså endast en stor fint!

De försökte finta mig. De försökte finta alla umebor som inte anser att personer som sysslar med svarttaxiverksamhet ska sitta i Umeå kommunfullmäktige. Än mindre om en sådan person vägrar betala de skadestånd som han dömts till att betala efter att ha blivit fälld i rätten för flera fall av misshandel.

 

3. Det är sju resor värre att Sverigedemokraterna – ett parti som talar om lag och ordning – öppnar dörren för en person som sysslar med svarttaxi, och som inte betalar tillbaka de skadestånd han är dömd till att betala för misshandel av andra människor, att ta plats i Individ- och familjenämnden.
Från denna position kan Willy Pettersson sitta och delta i känsliga beslut som omhändertagande av barn och vuxna – eller icke-omhändertagande. Detta vore ytterst olämpligt. Ännu sjukare vore det att en person som fortsätter att syssla med svarttaxiverksamhet, och inte återbetalar det han är skyldig samhället för misshandel av andra människor, kan ta plats i exempelvis Tings- och Hovrätt som nämndeman!

SD i Umeå förtjänar inget förtroende!
Partiet hjälper Willy Pettersson att mygla. SD i Umeå hjälpte Pettersson att backa från att sitta i Umeå kommunfullmäktige med motiveringen att han inte är mogen för detta. Sedan har samma SD tänkt hjälpa fram Willy Pettersson till den mycket känsligare positionen som ledamot i Individ- och familjenämnden – efter valet.

Det är inte endast Willy Pettersson som inte är mogen för Umeå kommunfullmäktige. Att SD i Umeå aktivt medverkar till Willy Petterssons mygel visar att partiet inte är moget för kommunfullmäktige.

Motivering: Sverigedemokraterna i Umeå hjälper en person som sysslar med svarttaxiverksamhet, och som inte betalar skadestånd som han är dömd för på grund av misshandel av andra människor, att sitta i Individ- och familjenämnden (en av de känsligaste nämnder som över huvudsakligen finns i Umeå kommun). 

 

4. SD talar om ”lag och ordning” men själva agerar detta parti uppenbarligen fullständigt laglöst – då det hjälper Willy Pettersson in i exempelvis Individ- och familjenämnden.

Jag ska berätta vem Willy Pettersson är genom att publicera utdrag från offentligt material.

Jag ska berätta vilka SD i Umeå är genom att visa att detta parti – med lögnens hjälp – hjälper en person som Willy Pettersson in i politiska styrelser som Individ- och familjenämnden.

SD:s uppbackning av Willy Pettersson visar att de väljare som vill ha lag och ordning UNDER INGA FÖRHÅLLANDEN kan lita på SD. Och än mindre rösta på detta parti. SD:s uppbackning av Willy Pettersson med lögnens hjälp visar att SD i Umeå saknar varje tänkbar anständighet.

_________________________________________________________

Arbetarpartiet utgör en kunnig och orädd opposition. Vi bekämpar skrytprojekt och vill bygga på personal- och medborgarmakt. Våra motståndare inom S, M, C och V har infört en tre-procentsspärr för att hindra vårt återval till Umeå kommunfullmäktige. Men dagens politiska makthavare måste tvingas att lyssna. Hjälp oss därför att uppnå 10 % och därmed erhålla större tyngd.

 

18 kommentarer

    • Jan Hägglund (inläggsförfattare)

     Vad menar du med att JAG ”påstår”? Tror du att jag ljuger. Det jag skriver om är offentlig handling. Även du kan, med lite energi, beställa dessa domar. Om du törs.

     • Björn

      Hoppsan, har Jan vaknat på fel sida? Jag ställde en fråga i mitt första inlägg som du besvarade med en fråga om hur många brottmålsnr jag ville ha.
      Kan väl inte vara allt för svårt för dig att delge nämnda B-nr, om inte annat för att ge lite mer substans och bevis för din artikel.

     • Jan Hägglund (inläggsförfattare)

      Jag vaknade på höger sida och frågar fortfarande hur många du vill ha. Det är en gedigen lista. Så det skulle hjälpa om du besvarade min fråga.

     • Björn

      Det räcker med dom misshandelsdomar där skadestånd till målsägare blivit utdömt, och inte betalats av Willy. Sedan är det ju så att skadestånd som inte betalas frivilligt kan man som målsägare ansöka hos kronofogden om hjälp med indrivning.
      Tillgångar saknar han knappast, så dålig stil att inte betala direkt om det nu har gått till så som du påstår.

     • Jan Hägglund (inläggsförfattare)

      OK. Räcker det med att du får dem i början av nästa vecka. Jag arbetar just nu hårt med att organisera en manifestation på temat ”Bekämpa knarket – stötta missbrukaren att sluta missbruka”. Manifestationen måste få en väl avvägd balans för att undvika hets eller förakt mot de som missbrukar. Problemet är att många vill hetsa. Ett annat problem består i att väldigt många missbrukare även langar själva på grund av att det är på detta sätt som de finansierar sitt missbruk. Så jag har mycket att stå i. Efter helgen?

     • Björn

      God morgon Jan!

      Efter helgen går bra. Bra jobbat med ditt engagemang mot knarket. Helt otroligt vilken knarklobby vi har i Sverige, skrämmande 🙁

     • Jan Hägglund (inläggsförfattare)

      Tack. Slut gärna upp till vår manifestation i morgon under rubriken ”Bekämpa knarket – hjälp missbrukaren sluta missbruka”. Vi samlas på Rådhustorget 18.00.

 1. Robert

  Först och främst så sympatiserar jag inte med SD och lägger min röst på ett annat parti.
  Jag har heller inga fakta ang det du hänvisar till så jag kommenterar inte sakfrågan utan tänker på ngt annat.

  Skulle du kunna tänka dig att sätta dig i lugn och ro medan du läser din blogg, gärna högt för dig själv lr varför inte göra en ljudfil och lyssnar ordentligt flera gånger.

  Om du gör och hör hur du låter med ”andra” öron.
  Hoppas jag att du kanske redigerar texten en smula.

  • Jan Hägglund (inläggsförfattare)

   Då jag publicerade fakta om om Willy Petterssons svarttaxiverksamhet togs Willy Pettersson bort från SD:s kommunlista. Han stod på nummer fem. Han togs bort på grund av att SD sade sig anse att svarttaxiverksamhet inte var passande för att stå på deras valsedel. Samma sak sade Willy Pettersson. Han sade att han inte var mogen för att få ett sådant förtroendeuppdrag. Min nu visar det sig att både SD och Willy Pettersson ljög. De sade sig hålla med mig. Förstår du?
   Men nu vet jag att detta var en fint. De ljög. Förstår du? När Willy Pettersson fälldes för att ha misshandlat folk, och dömdes att betala skadestånd som han inte har betalt så hände detta i VERKLIGHETEN. Och jag tillhör de som anser att ett parti inte ska ljuga om att man plockar bort sina kandidater för att sedan, i hemlighet återinsätta dem. Hör du hur det låter. Det låter som något som skapar en verkligt förakt för politiker. Och det med rätta. jag har haft mer än 30 år på mig att ta ställning till Willy Pettersson. Jag har alla de domar som han är fälld för. Jag ska snart lägga ut hans konversation om svarttaxiverksamhet när han diskuterade den på nätet. Du tror kanske att jag är någon blöthjärtad mes som kommer att ändra en uppfattning på grund av ditt tramsande. Men min uppfattning i denna fråga är formad på grund av handlingar som resulterat i skadestånd på grund av misshandlar som skedd i verkligheten och som Pettersson fortfarande inte har gjort rätt för. Det här är sanningens ögnblick. Det finns inga gråzoner. Antinget ljuger ett parti om vad som är acceptabelt. Eller så lever partiet upp till sina löften att plocka bort de olämpliga kandidaterna. Antingen ljuger den olämplige kandidaten när han säger att han inte är mogen. Elle så menar han vad han säger och tar ett steg tillbaka. Exempelvis till dess att han har betalat av de skadestnd han är skyldig för att ha misshandlat folk. Eller inte. Jag anser inte att Willy Pettersson är en lämplig kandidat. Jag vet att både SD och Pettersson lovade att backa. För tre månader sedan. Nu VET jag att allt detta var lögn. Det gillar jag inte. Därför ska de få vad de förtjänar. SANNINGEN! Fattar du?

 2. Robert

  Vad jag starkt hoppas på är att du efter ha läst ditt inlägg inser att du har samma beteende som du föraktar hos SD.
  Som sagt sakfrågan kommenterar jag inte eftersom jag känner inte till fallet och har inte hört talas om den personen det gäller.

  Om du inte uppfattar dej själv som jag gjorde när jag läste detta så kanske du kan göra ett försök till.
  Men nu byter du ut personens namn till ett som ex låter mindre svenskt!

  Så får vi se om du föstår hur jag tänker.
  Återigen person lr sakfrågan har jag ingen fakta om men jag uppfattar ditt inlägg så här:

  Du ”när jag läste och skrev detta” hänvisade till en kriminell verksamhet samt obetalda böter för en misshandels dom.
  Men du styrkte inte dina påsteenden med att bifoga bevisen på misshandels domen, är det än dom som vunnit laga kraft samt inte har sekretess är en offentlig handling och den borde du lagt in.
  Angående svarttaxi verksamheten kan jag inte se att du hänvisar till en dom alternativt så har jag läst för dåligt.
  Nu svär jag mig inte blodig på att jag har helt rätt i sakfrågan och det inte finns en dom jag missade så:
  Är han väl oskyldig tills motsaten är bevisad i domstol?

  Jag har aldrig sett eller hört något om dej innan idag eller personen du namnger så vem som är vad och vilka brott ni gjort eller inte har gjorr har inte med saken att göra.

  Men jag ser ingen skillnad på hur vissa individers ”som kan vara anknytna till ex SD(finns även andra partier) sätt att hänga ut individer eller grupper av individe som inte passar i deras mallar av diverse olika orsaker.
  När jag läste ditt inlägg så fick jag läsa mer än än gång för jag fick som lite deja vu och blandade ihop det lite med något jag läst 1000 ggr förr men nytt namn nya formuleringar på att hävda sin egen överlägsenhet och tydliggöra att denne någon är lägre stående.
  I detta fallet för hans påstådda tidigare gärningar och liknande fall förekommer allt från skostorlek till utåtstående öron vara rättfärdigt att påpeka.

  • Jan Hägglund (inläggsförfattare)

   För mig är sakfrågan allt. Och sakfrågan handlar om liv och död.
   Det är helt olidligt att behöva läsa något från en besservisser som anser sig stå så långt över vanliga människr att sakfrågan, som är på liv och död, inte betyder något. Det du sysslar med är någon sorts lek i retorik. Till skillnad från dig leker jag inte. Jag organiserar manifestationer för att bekämpa knark – och för att stötta missbrukaren att sluta missbruka. Ett annat sätt att uttrycka detta på är att jag sysslar med verkligheten. Sluta och slösa med min och alla andra umebors tid. Du har fått två chanser och endast lyckats hävda att sakfrågan är oväsentlig för dig. Detta är ofattbart fegt.

 3. Eva

  Jag önskar lycka till.Det behövs ett parti som orädd tar tag i ”lumska” irrgångar i politiken,och det bästa att ALLA blir granskat.Här är det inte skillnad på Tor och Odin,för politiker är för folket och inte för sin egen vinnings skull! Fölger med i media inför valet och folket är missförnöjd med hela Sverige ser det ut som! Var kommer missnøjen från? Folket är kanske inte förankrad i den politik som föres,det som opptar folket är långt ner på prioriteringslisten hos politikerna. Bryr dom seg inte? Ska man vara politiker får man banne meg tåla och stå i stormen,och det betyder också och ta tag i människors missnöje,och inte bara tro det är övergående. Man är ju blind och döv,om man tror att bilbränder,voldtäkter,nasister på gatan, andra ekstremister som förhärdigar våld pga en religion,hedermord, bostadsbrist,långa vårdköer etc etc inte ska föra till missnøje/oro bland folk! Verkligheten är här och nu!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.