UD 18.20 Imam, central för jihadistmiljön i Sverige, gripen av polis – flera kopplingar till Umeå

Den politiska fegheten i Sverige finns, kan förklaras och förstås.
Men måste bekämpas. Detta är vad jag och folk från vissa andra politiska läger gör.

Försvara yttrande- och tryckfriheten
____________________________

 

* Säkerhetspolisen har gripit imamen Abu Raad och hans 34-årige son efter ett beslut av Migrationsverket.

Imamen har under lång tid spelat en central roll inom jihadistmiljön i Sverige. Denna miljö har gjort det lättare att värva personer, bosatta i Sverige, till att åka iväg och strida för Islamiska Staten, al-Qaida, m fl, i bland annat Irak och Syrien. Abu Raad har granskats bl a av Gefle Dagblad. Tidningen kunde då avslöja exempelvis nedanstående uttalande från denne imam i samband med Islamiska Statens militära framgångar i Irak under året 2014. Enligt tidningen Expressen skrev då Abu Raad bl a följande på sin facebook:

”Bröder och systrar, be till Allah om stöd för deras sunnisyskon i Irak, där de utkämpar ett ödesdigert krig mot svekfullhetens, kufrs och syndfullhetens styrkor (…) Be för era syskon och stötta dem med era pengar, er själva och era tungor”,
(texten är översatt från arabiska, reds. anm.)”

Själv påstod Abu Raad att han hade syftat på hjälporganisationer!
Naturligtvis är det min uppfattning, som jag delar med 100 000-tals andra som har kunnat ta del av Abu Raads aktiviteter och uttalanden, att hans uttalande naturligtvis INTE handlar om hjälporganisationer. Det är nämligen mycket ovanligt att hjälporganisationer endast bestå av sunnisyskon organiserade i form av militära styrkor som utkämpar ödesdigra krig mot svekfullhetens kufrs  [kufrs är otrogna syndare – sett genom militanta islamisters ögon /JH]. Självklart vill imamen Abo Raad att hans lyssnare ska be för exempelvis IS-krigare, al-Qaida-terrorister och andra militanta islamister.

 

* Detta citat från 2014 var varken första eller sista gången som Abu Raad hyllade IS-krigare, al-Qaida-terrorister, och andra militanta islamister.

I Expressen uppges även att besökare i Gävlemoskén har reagerat mot imamens hållning. Tidningen uppges bl a följande: ”I samband med en rättegång under 2005 mot två personer som senare dömdes för terrorfinansiering pekades Abo Raad till exempel ut av ett vittne för att i moskén ha bett för självmordsbombare i Irak. Han var dock själv aldrig formellt misstänkt i målet”.

 

* Flera koppling till Umeå
På den namninsamling som personer från imamens familj startade mot en befarad utvisning av Abu Raad och sonen Raad stod bland annat följande att läsa: ” … Sonen Raad har under sin tid i Sverige startat flera olika klubbar, bland annat i Umeå och Gävle …”

Men kopplingarna till Umeå är flera. Jag ska berätta om dessa eftersom.

 

* Det har i skrivande stund inte framkommit varför polisen har gripit imamen från Gävlemoskén

Men försöket till en namninsamling från personer i Abu Raads familj visar att de tror att imamen och hans 34-årige son kan komma att utvisas ur Sverige.

Jag kommer att följa dessa händelser mycket noga. Detta av flera skäl.
a) Abu Raad är alltså en central person i den militanta jihadistiska miljön i Sverige,
b) Det handlar om hur svensk lagstiftning tillämpas mot jihadister,
c) Men det mest intressanta är vilket stöd som de som ingår i den svenska jihadistiska miljön kommer att kunna mobilisera för Abu Raad – och var detta stöd kommer ifrån. Detta skulle kunna visa på hur stort stöd det finns i Sverige för rörelser som IS, al-Qaida, etc.

Jag återkommer.

 

__________________________

Du som vill läsa de blogginlägg som jag hittills har skrivit om
den svenska politiska fegheten kan göra detta genom att
gå in på www.arbetartidningen.se – eller klicka här.

2 kommentarer

    • Jan Hägglund (inläggsförfattare)

      Till Patrik.
      Det var intressant. Jag ber dig Patrik, och alla andra som känner till kopplingar mellan Gävlemoskén och Umeå, att höra av sig till mig med dessa uppgifter. Jag kommer att lägga ut dem på bloggen så fort som jag kan. Skicka uppgifterna – bestyrkta i form av citat från en trovärdig källa – till janlennart.hagglund@gmail.com

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.