21.00 Den av Säkerhetspolisen gripne Raad Al-Duhan har varit anställd av, samt kontaktman för, Umeå kommun under hela 6 år. Detta trots varningar!

Den politiska fegheten i Sverige finns, kan förklaras och förstås.
Men måste bekämpas. Detta är vad jag och folk från vissa andra politiska läger gör.

Försvara yttrande- och tryckfriheten
____________________________

* Jag lovade att återkomma.
Och ni som har läst mina två senaste bloggar vet skulle jag återkomma om nya kopplingar mellan de två männen som gripits av Säkerhetspolisen och Umeå. De två männen är som läsarna kommer ihåg imamen Abu Raad (Riyad Abdulkarim Jassim) samt dennes son, Raad Al-Duhan.

De kopplingar som jag hittills har kunnat redogöra för är följande:
1. På den namninsamling som anhöriga till de båda gripna startat uppgavs att Raad Al-Duhan bland annat hade ”…startat flera olika klubbar, bland annat i Umeå och Gävle…”.
2. Den av Säkerhetspolisen gripne Raad Al-Duhan var också facebookvän med ett antal Umeå-politiker. Bland dessa återfinns gymnasienämndens andre vice ordförande Mariam Salem (Nya MP i Umeå) samt ordföranden i Umeå Parkerings AB (UPAB), Mahmoud Chninou (S).

Det har nu visat sig finnas fler, och på många sätt mer skrämmande, kopplingar mellan Raad Al-Duhan och Umeå.

 

* Betald av Umeå kommun under sex år
Vid en närmare kontroll har det visat sig att den gripne Raad Al-Duhan har varit anställd av Umeå kommun. Han har dessutom varit utsedd till kontaktman (kontaktperson) för individer som Socialtjänsten i Umeå anser behöver stöd. Lägger man samman anställningen och kontaktmannaskapet har Raad Al-Duhan arbetat för Umeå kommun eller (mot ekonomisk ersättning) stöttat personer som kommunens socialtjänst har ansett vara i behov av stöd under hela sex år. Det handlar om perioden 1/1-2009 till 31/12-2014!

Mina uppgiftslämnare har berättat att ledande politiker inom Socialnämnden blivit varnade för Raad Al-Duhan under denna period. Det är ansvarslöst att varningarna från trovärdiga personer lämnades utan avseende. Idag är Raad Al-Duhan gripen av Säkerhetspolisen. Jag hoppas att de politiker i socialnämnden som inte brydde sig om varningarna för Raad Al-Duhan idag förstår hur allvarligt deras misstag var. Jag och många med mig är upprörda över detta misstag.

En fråga som måste ställas är vilket syfte som Raad Al-Duhan hade med sin flytt till Umeå?
Hans far Abu Raad (Riyad Abdulkarim Jassim) har länge utgjort en viktig av den militanta jihadistiska miljön i Sverige. Säkerhetstjänsten har nu gripit både far och son. Har Raad Al-Duhan försökt sprida de jihadistiska värderingar här (och därmed indirekt bidragit till att unga män från Umeå anslutit sig till exempelvis Islamiska Staten och Al-Qaida) som hans far imamen förknippas med i Gävle?

En annan fråga som måste ställas:
Är skälet till att Raad Al-Duhans visstidsanställning och kontaktmannaskap kunnat fortsätta, trots varningar till ledande politiker i Socialnämnden, att han har haft tunga politiska kontakter här i Umeå?

 

* Undersökningarna fortsätter
Jag kommer att fortsätta att undersöka kopplingarna mellan imamen Abu Raad (Riyad Abdulkarim Jassim) och hans son Raad Al-Duhan å ena sidan, och Umeå kommun å den andra.

Jag lovar återkomma när jag har säkrat nya kopplingar.

 

PS. Det har kommit till min kännedom att ordföranden för Socialdemokraterna i Umeå, Alejandro Caviedes, har angripit mig på en blogg.
Jag ska läsa den bloggen, någon gång.

Men jag kommer inte att ha bråttom. När det gäller påståenden från en person som kan förvanska sitt dåvarande fackförbund Kommunals uppfattning när det gäller Lagen om valfrihet (LOV) på det sätt som Alejandro Caviedes gjorde, saknar dessa påståenden all trovärdighet. DS.

 

__________________________

Du som vill läsa de blogginlägg som jag hittills har skrivit om
den svenska politiska fegheten kan göra detta genom att
gå in på www.arbetartidningen.se – eller klicka här.

10 kommentarer

 1. Jonsson

  Nej, Caviedes tillför inget i sak. Han försvarar bland andra ”killen” från södra Norrland, som bott och verkat i Umeå. Det finns inte och har inte förekommit någon dold agenda med mission för införande av sharia, eller annat. Det är bara konspirationsteorier. Om jag tolkat Caviedes rätt.
  Salems EU-kandidatur skiljer sig från de övrigas på Mp:s hemsida. Miljöpartisten rangordnar i sin presentation den muslimska kvinnan som bär slöja längst ner i makthieriarkin i ett svenskt perspektiv. Den vita medelklassKVINNAN är överordnad (och därmed ansvarig för den postkoloniala skulden mot: Mellanöstern !?). Eller hur ska detta ställningstagande förstås? Och den där offerrollen återkommer således. Det vill säga den orimliga retoriken om offret och islamofoben.

  • Jan Hägglund (inläggsförfattare)

   Till Jonsson.
   Du har helt rätt: kritiserar du hedersförtrycket får du räkna med att bli kallad för islamofobisk. Det har jag blivit kallad för i kommunfullmäktige när jag drivit frågan om att kartlägga hedersförtrycket i Umeå. Och den du talar med, som ofta tar på sig rollen av offer, är inte sällan förövare då släkten gifter bort barn mot barnets vilja eller bestraffar de kvinnor (och män) som inte gör det klanen vill. Jag tänker på pappan som själv blev dödad då han inte ville döda sina två döttrar som ansågs ha dragit vanära över släkten. Han bjöds med på en fisketur av manliga släktingar men kom inte levande tillbaka.

 2. Jonsson

  Det är mycket bra att Löfven nu börjat tala om hedersförtrycket! A C Marteus framhöll detta i Expressen (1 maj). Hon nämnde även hur en ledamot uttryckt sig i Umeå kommunfullmäktige för en tid sedan – i den frågan.
  Det gäller att se bortom skuldetiketter som ”islamofobi”. Inte tystna.
  Sverige känns inte längre igen. Umeå känns inte längre igen.
  I ett annat majtåg i år var slagorden antisionistiska från SSU, framtida S-politiker månne? Lex Åberg kom 1948, men saknar kanske betydelse för dagens S.
  I Sverige ska svensk lag gälla.

  • Jan Hägglund (inläggsförfattare)

   Till Jonsson.
   Jag håller med till 100 procent när det gäller Löfven. Han började på S-kongressen och följde upp det nu på 1 maj i Umeå. Men läsa gärna mitt blogginlägg från i morse (3 maj). Det finns tyvärr krafter inom S som verkar i motsatt riktning.

  • Jan Hägglund (inläggsförfattare)

   Svar till ”Johan”
   En riktig muslim skulle aldrig uttrycka sig på det sätt som du gör.
   Och ska du föra fram den typ av förolämpningar som du för fram bör du vara helt säker på att du inte kan spåras. Men du kan spåras. Du bor exempelvis inte i Umeå och du heter inte Johan. En upplysning: du kan spåras! Allt handlar om vilka kontakter som jag har.
   Det viktiga är dock inte att spåra dig.
   Det viktiga är att du inte är någon riktig muslim.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.