Då Åsa Romson kallade angreppet den 11 sept för ”olyckor” och sedan förringade Förintelsen anpassade hon sig till islamister som Wahhabiterna.

 

Inledning
När jag långsamt går igenom mitt föregående blogginlägg, det som dels handlar om de MP-ministrar som försöker tjäna pengar på kol, olja, kärnkraft och flygplatser, dels handlar om Åsa Romsons tio ”Greatist Hits”, slås jag av en sak: hur uppenbart det är att Åsa Romson anpassade sig till islamisterna i MP. Och hur lätt det är att detta i sin tur leder till att man anpassar sig till (islamisternas) anti-semitism.

 

Del I
Jag påstår definitivt inte att Åsa Romson är anti-semit. Men jag hävdar med samma eftertryck att Åsa Romson anpassade sig till islamisterna.

För, som alla mina läsare vet, finns det islamister inom MP.
*Kom ihåg f.d bostadsminister Mehmet Kaplan – och dennes kontakter med Turkiets president Erdogan (Islamiska brödraskapet). Mehmet Kaplan, tidigare medlem i S+MP-regeringen, var (är) islamist,

*Kom ihåg hur MP:s gruppledare i Botkyrka, Ali Khalil, försökte köpa Moderaterna genom att första lova dem 3000 röster i kommunalvalet 2018 i utbyte mot ett bygglov till en ny moskè. Denne Khalil lockade med att dessa  röster, som han påstod dig kunna skaffa till M, genom att uppmana den muslimska församlingen i Alby att rösta på detta parti leda till ett maktskifte. Khalil, gruppledare för MP i Botkyrka, sysslade inte endast med moralisk politisk korruption. Han sålde också ut sina Socialdemokratiska allierade. MP och S styrde nämligen Botkyrka tillsammans. Khalil var i slutänden varken trogen mot MP, S eller M. Han var (är) desto trognare mot andra islamister.

 

Del II
Men åter till Åsa Romson.
När jag läste de två första punkterna i de tio händelser / uttalande som jag kallade för Romsons ”Greatest Hits” slogs jag av den perfekta symmetrin i hennes ”olyckliga” uttalanden. Uttalanden som inte kan ha varit annat än utformade för att passa islamisterna – i Muslimska brödraskapet samt bland de wahhabitiska salafisterna.

Låt mig visa på den perfekta symmetrin

1. Genom att reducera al-Qaidas terrordåd, eller krigshandlingar, den 11 september 2001 till ”olyckor” undvek Romson att kritisera de wahhabitiska jihadisternas tolkning av islam.
Romson undvek att kritisera al-Qaidas tolkning av islam – den tolkning av islam med vilken al-Qaida motiverade terrordåden, eller krigshandlingarna, i förhållande till världens övriga muslimer. Världens övriga muslimer var i huvudsak mycket kritiska till morden på drygt 2 700 civila med borgare i USA.
-Alla dessa, över en miljard, muslimer kallade inte det som hände den 11 september 2001 för ”olyckor”,
-Usama bin Laden kallade inte det som hände för ”olyckor”,
-Alla anhöriga till de över 2 700 som dog den 11 september kallade inte det som hänt för ”olyckor”

Men Åsa Romson kallade det som hände den 11 september för ”olyckor”. Det var hon troligen ensam om i hela världen.

2. Sedan förringade Åsa Romson Förintelsen.
Detta systematiska massmord på sex miljoner judar, en miljon romer och ytterligare miljontals motståndare samt andra som var ”undermänniskor” i nazisternas ögon.
Åsa Romson förringade Förintelsen genom jämföra situationen för flyktingarna på Medelhavet med Auschwitz – som representerar Förintelsen. Många flyktingar på Medelhavet hade det fruktansvärt – och många dog.
Men Förintelsen innebar ett försöket att förinta alla Europas Judar – och är världshistoriens värsta brott.
Att försöka jämföra det som hände på Medelhavet med Auschwitz innebära att försöka förringa Förintelsen. Och det var precis vad som Åsa Romson försökte göra.
Och ingen eller inget kan få mig att tro att dessa två uttalanden var tillfälligheter!

 

Del III
Ett idiotiskt uttalande av Åsa Romson kan passera som ett exempel på hennes bristande allmänbildning.
Men när det handlar om två idiotiska uttalanden, uttalanden som dessutom passar varandra som hand i handske, handlar det inte längre om tillfälligheter – eller brist på allmänbildning .

*Åsa Romsons ”olyckliga” uttalanden speglar den starka islamistiska strömning som finns inom MP.
*Dessutom speglar Romsons ”olyckliga” uttalanden en anpassning från hennes sida till islamisterna – och indirekt även till islamisters anti-semitism.

Avrundning
Jag antyder inte att Åsa Romson själv vare sig vara islamist eller anti-semit.
Definitivt inte.
Men det är det omöjligt att förneka att  det finns en stark islamistisk strömning inom MP. Kom ihåg Mehmet Kaplan som avsattes från regeringen på grund av sina kontakter med islamister i Turket. Och sedan har vi Ali Khalil från Botkyrka. Det finns många inom MP som anpassar till de islamistiska strömningar som dessa personer har utövat. En av dessa anpasslingar var Åsa Romson.

Det är endast islamister som har intresse av att kalla det som hände den 11 september för ”olyckor”.
Det är bara vara islamister som har intresse av att ”förringa Förintelsen” (förutom nazisterna).

Fråga: Hur kan Socialdemokraterna styra Sverige och en rad kommuner – exempelvis Umeå – tillsammans med Dagens MP. Detta kommer att straffa sig.

 

4 kommentarer

 1. Jonsson

  Mp och S kan nog ta varandra i hand vad gäller antisemitism. Under ockupationen av Beirut, jämförde Palme bilder han sett av judiska barn i Warszawa med palestinska barn i Beirut (Israel & hennes fiender, Bengt G Nilsson, 2020). Palme jämförde alltså Israel med Nazi-Tyskland 1982.
  Sverige stöder märkligt nog ännu UNRWA, som en av de största givarna! – och martyrpengar betalas ut. Palmes kamrat Arafat blev ju en rik man – på bistånd. Arafat tillhörde MB, och hans mål var att utplåna Israel. Och S är fortfarande lojala med den Palestinska ledningen?
  Dagens Mp är samma som på Gahrtons tid på det internationella planet. Även om senare språkrör kanske inte åkt med Ship to Gaza till Hamas.

  • Jan Hägglund (inläggsförfattare)

   Svar till Jonssons kommentar – 3 augusti 2020
   Om Palmes yttrande stämmer är det fruktansvärt. Det enda förmildrande är att 80-talet var en epok där Israel var extremt överlägset och terrorismen inte var så organiserad som idag. Det måste vara tillåtet att kritisera Israel. Som alla andra stater. Men, som jag ser det, är det UNDER INGA SOM HELST OMSTÄNDIGHETER tillåtet att jämföra Israel med Nazi-Tyskland.

 2. Jonsson

  Jag ser ingen förmildrande omständighet.
  Manus till talet som hölls 1 juli 1982 på TCO:s kongress ska finnas i Olof Palmes arkiv.
  Israel är fortfarande överlägset. Av nödvändighet – annars vore landet utplånat, av andra som gör anspråk på Israels territorium.
  Kritiken mot Israel kunde Palme ha framfört utan denna hans jämförelse mellan nazisternas behandling av barnen i Warszawa-ghettot och de palestinska barnens situation i Libanon. Palme fick kritik för sitt uttalande.
  Vad Romson beträffar så torde hon kunna utfrågas angående sitt motiv att kalla 9/11 ”olyckor”. Var hon inte rätt otippad som språkrör … motkandidaten hoppade väl av Mp efter nederlaget?

  • Jan Hägglund (inläggsförfattare)

   Svar på Jonssons kommentar – 7 augusti 2020
   Jag repeterar de ord med vilka jag avslutade/sammanfattade mitt förra svar: ”Men, som jag ser det, är det UNDER INGA SOM HELST OMSTÄNDIGHETER tillåtet att jämföra Israel med Nazi-Tyskland.”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.