Högsta Förvaltningsdomstolens beslut var ett nederlag för SUM – och för MP och S. Vissa provokativa kommentarer måste bemötas. Läs!

 

Ingress

Jag lägger ofta ned mycket tid på mina svar på kommentarerna. Dialogen med läsarna är bland det viktigaste.
Därför händer det att jag gör ett eget blogginlägg av en kommentar tillsammans med mitt svar. Detta då jag anser att innehållet i mitt svar på kommentaren har ett allmänintresse för mina läsare – vänner och ovänner. Den 7 augusti lade jag ut ett blogginlägg som provocerade fram en kommentar som jag kände mig tvingad att publicera – tillsammans med ett rejält svar: Nu har jag gått ett steg längre och omvandlat den provokativa kommentaren samt mitt svar till ett helt eget blogginlägg. Det ursprungliga blogginlägget från den 7 augusti hade rubriken:

”Sveriges Unga Muslimer” står inte för demokrati som jämställdhet och förbud mot diskriminering – tvingas återbetala 1,3 miljoner i statsbidrag”.

Nedan följer först kommentaren och sedan mitt svar. Allra längst ned förklarar jag, bland annat, varför beslutet i Högsta Förvaltningsdomstolen även var ett nederlag för ”Miljöpartiet – av idag”. Samt varför beslutet även var ett nederlag för Socialdemokraterna – inte minst i Umeå.

____________

Kommentaren.
”Hur skulle en sån återbetalning av 1,3 miljoner gå till rent praktiskt? Detta är bara ännu en symbolisk dom med ett straff som inte går att utkräva. Lika tandlöst som med utvisningen av de imamer som ansågs vara ett hot mot rikets säkerhet.”

 

Svar på ovanstående kommentar
”Här måste du tänka om. Och det ordentligt.

a) På det juridiska planet förlorade SUM den första ronden, vann den andra (vilket var en enorm besvikelse – och ett nederlag – för oss som verkligen VÅGADE ta striden offentligt med SUM:s anhängare i Umeå). När SUM slutligen förlorade, i sista instans, var det en verklig seger för oss som under lång tid har hävdat att SUM är en islamistisk och odemokratisk organisation. Det är lätt att påstå att beslutet är tandlöst – för någon som inte själv vågar ta striden offentligt. Men för exempelvis Arbetarpartiets medlemmar, varav jag är en, hade det inte gått att skriva den blogg som du just läst utan detta domslut. Och vi, samt många andra, kan nu gå vidare med stärkt moral på grund av denna juridiska seger. För SUM är det tvärtom. Det juridiska nederlaget har en långt större negativ effekt för SUM det moraliska planet än på det ekonomiska.

b) Men sedan har du sååå fel även vad gäller nederlagets ekonomiska betydelse. För SUM har, på grund av detta, inte heller fått sitt tidigare stora statliga stöd under åren 2017-2018-2019! Om du tror att detta inte svider i SUM:s plånbok tror du väldigt fel. Det svider och troligen ordentligt.

c) Till sist: om du läser om blogginlägget så kommer du att förstå att det allra viktigaste med detta beslut är att det kommer att bli prejudicerande. Innebörden är alltså att beslutet kommer att gälla andra och liknande organisationer. Nu handlar det om att vi som vågar stå upp mot islamisterna (gärna tillsammans med muslimer) måste bli fler.

Detta så att vi klarar av att sätta press på myndigheterna – så att myndigheterna lever upp till sina egna beslut. För detta krävs två saker:
1. Att de som har åsikter baserar sig på fakta och dessutom förstår beslutens faktiska innebörd,
2. Att den som yttrar sig vågar ta striden – öppet och offentligt.

Det räcker inte långt om du endast försöker förringa de segrar som vi – som tar striden, öppet och offentligt – vinner. Gör du så saboterar du vår kamp mot islamisterna. Det du skriver förvandlar dig till en del av problemet – inte till en del av lösningen. I praktiken hjälper din attityd islamisterna – inte sådana som mig och de muslimer som accepterar de svenska lagarna.

Så fråga dig själv: vill du vara en del av lösningen – eller fortsätta att själv utgöra en del av problemet?

                  _______________

 

Till sist:
1. Jag ber mina träningsintresserade läsare om ursäkt.
De sex sista blogginläggen om styrketräning kommer med början under nästa vecka.

2. De senaste inläggen om MP och islamisterna kände jag mig tvingad att skriva.
Detta som en del i den kamp som jag, Arbetarpartiet och många andra (inte minst muslimer) bedriver mot islamister som ”brödraskapet” och wahhabiterna. Och mot vad som mer och mer framstår som ett verktyg för islamisterna i Sverige – nämligen Miljöpartiet – av idag. Se mina blogginlägg från den 28 juli och den 2 augusti.

3. Beslutet i Högsta Förvaltningsdomstolen gjorde även Socialdemokraterna till stora förlorare. Inte minst i Umeå. Jag har själv suttit mitt emot en ledande socialdemokrat – med poster både inom sitt parti (S) och inom Umeå kommun – som försvarat att han vägrat ta avstånd ifrån ordföranden i ”Sveriges Unga Muslimer” Rashid Musa. Och ändå reagerar inte Socialdemokraterna mot detta genom att exempelvis ta av denna person hans politiska uppdrag. Jag tror att detta kommer att stå S dyrt.

Jag avslutar med att säga det igen:
SUM representerar definitivt inte de unga muslimerna i Sverige.

 

PS.  Jag får ofta kommentarer på det jag skriver. Det vanligaste är att kommentarerna kommer direkt i anslutning till mitt eget blogginlägg men även via mail. Men ibland får jag kommentarerna via telefonsamtal eller genom att läsaren kommer fram till mig under en paus då vi har ett torgmöte.
Min princip är besvara varje seriös kommentar – även om mitt svar ibland kan dröja. Det spelar ingen roll ifall personen som skrev kommentaren håller med mig eller inte.
I några fall svarar jag inte. För att ta två exempel: om ett svar skulle kräva att jag skrev en mindre avhandling för att bemöta alla framförda påståenden publicerar jag inte inlägget. Kommentarer som kräver ”avhandlingar”, för att kunna publiceras, innehåller oftast för absurda konspirationsteorier. Och om kommentaren endast har till syfte att föra fram rasistiska, nazi-anstrukna eller andra extrema åsikter – med min hjälp – publicerar jag naturligtvis inte denna heller.  DS.

3 kommentarer

 1. Jonsson

  Myndigheten verkar under regeringen Löfven.
  En regering som själva håller lägsta möjliga profil, och största möjliga avstånd, ifrån denna specifika fråga – samt om islamister i de egna leden.
  När luckrativa dörrar stängs, så öppnas vips nya för islamister och muslimska brödraskapet; ABF, Folkbildningsrådet, Svenska kyrkosamfund, nykterhetsrörelsen, civilförsvaret och antagligen fler därtill.
  Folk är genuint rädda att diskutera problemen och röran, rädda att stämplas som rasister, islamofober …
  Det är svårt att förstå varför S och Mp ger islamister ett så stort inflytande. Troligen har det bara blivit så … av okunskap och bristande ledarskap?
  Jag har aldrig varit intresserad av politik. Jag saknar insyn. Dessutom rapporterar inte Public service och statligt finanserad media som de ska. Så fakta och information får man därmed främst på din blogg och via alternativ media i synnerhet Ledarsidorna.
  Det verkar nu som att Löfven sitter kvar över 2022. Så det är lätt att bli uppgiven. Just uppgivenhet uppfattade jag i kommentaren ovan. De som har yttersta makten att förbättra Sverige – de fullföljer inte. De är tröttsamt oense i avgörande frågor. Och Arbetarpartiet ska givetvis ha en eloge för kampen mot odemokratiska krafter.

 2. Frank Pettersson

  Ja, den kommentaren från ”Joachim” var verkligen fel ute! En seger är ju en seger, även om man inte får en vinstpokal. Sen innebär just de här segrarna minst två saker samtidigt: 1. De ger oss som kämpar mot extremister av olika slag (t ex islamister), kraft att fortsätta. 2. En seger gör att fler vill ansluta till den kampen. Detta borde vara självklart. Tänk om besluten vore de motsatta! Att SUM och andra islamister fick juridiskt stöd i att sprida hat mot homosexuella, judar och kvinnor, försvara självmordsbombare med mera. Då hade naturligtvis den propagandan ökat i omfattning. Det kan väl ändå inte personen som skrivit kommentaren vilja! Eller?

 3. Lars-Erik

  Jag håller med. Den här domen förvandlar de fina orden om att man måste stå bland annat för demokrati och jämställdhet och visar att det inte räcker att vara det på papper utan även i praktiken. Vi ska tvinga organisationer som SUM att inte ha två ansikten, ett som man pratar med myndigheterna, media och den allmänhet de vill lura och ett annat ansikte vänt mot de som de vill förtrycka och tvinga in i sin religiösa och politiska ideologi. För att inte tala om att miljoner varje år inte kommer att gå till att finansiera parallellsamhällen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.