V:s nye gruppledare borde avgå – efter att ha bett om ursäkt. Skölds pubertalt vulgära väggprydnad är ett arbetsmiljöproblem för kvinnor o män

Den politiska fegheten i Sverige finns, kan förklaras och förstås.
Men måste bekämpas. Detta är vad jag och folk från vissa andra politiska läger gör.

Försvara yttrande- och tryckfriheten

 ____________________________

 

Ingress
Jag har inget som helst intresse av vad olika människor, kvinnor eller män, har på väggarna i sina egna bostäder. Det är en privatsak. Men när coronapandemin leder till att det politiska arbetet till stor del sköts genom videomöten, där flera av deltagarna sitter hemma, innebär det att mötesdeltagarna bland annat tar med sig sina väggprydnader till mötet.

Och då blir dekorationerna i den enes hem den andres arbetsmijö! Deltagarnas goda eller dåliga smak kommer alltså att utgöra arbetsmiljön för övriga mötesdeltagare.

 

Del ett
Vänsterpartiets nye gruppledare i Umeå kommunfullmäktige heter Bore Sköld. Under höstens politiska arbete har Bore Sköld deltagit i flera möten som hållits via videolänk. Vissa av de personer som har deltagit i dessa videomöten har befunnit sig hemma i sin lägenhet. Till dessa hör just Vänsterpartiets nye gruppledare Bore Sköld.

På dessa videomöten har också kvinnliga tjänstemän och kvinnliga politiker deltagit. Men även män som varit vuxna nog att tänka på arbetsmiljön. Jag har, från flera olika håll, hört talas om Bore Skölds likgiltighet för att den osmakliga arbetsmiljö som han har skapar för andra. Reaktionerna kommer alltså från flera håll. Detta är skälet till att jag publicerar bilderna nedan.

Mitt motiv till detta blogginlägg är arbetsmiljön:
-för kommunens kvinnliga tjänstemän;
-för kommunens kvinnliga politiker.
-för männens arbetsmiljö.
Detta är nödvändigt eftersom Vänsterpartiets nye gruppledare inte själv är vuxen nog att förstå det ytterst olämpliga i att göra dekorationerna i sitt eget hem till sina medmänniskors arbetsmiljö.

 

Del två
Mina läsare bör titta på den pubertala och vulgära väggbonad som unge herr Sköld haft på väggen, bakom sig, i samband med de videomöten han deltagit i. Vid flera tillfällen alltså unge herr Sköld , då han kommit i bild, påtvingat övriga mötesdeltagare texten på sin väggbonad. Texten på väggbonaden går nämligen inte att undvika.

 

När jag började blogga trodde jag aldrig att jag skulle bli tvingad att använda följande ord. Men eftersom jag anser att Bore Sköld både ska avgå, omedelbart, och be om ursäkt känner jag mig tvingad att skriva ut vad som står på Skölds väggbonad. Det står alltså följande:

”En stor kuk är
en klen tröst i
ett fattigt hem”

För att ingen ska tro att bilden hör hemma någon annanstans publicerar jag först en tydligare version av väggbonaden (se ovan) och en mindre tydlig version där även Bore Sköld syns i bild (se nedan).

 

 

Del tre
Vänsterpartiet har under lång tid, speciellt sedan valet av Gudrun Schyman som partiledare 1993, på ett mycket starkt sätt betonat sin feministiska karaktär. Jag vet inte vad Vänsterpartiet menar då de kallar sig för ett feministiskt parti. För mig handlar detta om arbetsmiljön både för tjänstemän och folkvalda – både för kvinnor och för män. För mig handlar det också om vanlig anständighet när det gäller hänsynstagandet till andra människor. Alla har ett ansvar när det gäller att ta hänsyn till andra människor och deras arbetsmiljö. Men en person som är folkvald och som framträder offentligt – speciellt ledare för partier som finns representerade i kommuner, regioner och riksdag – har ett större ansvar när det gäller arbetsmiljön för exempelvis kvinnliga tjänstemän i den kommun den folkvalde är satt att leda.

Avslutning
Vänsterpartiets nye gruppledare Bore Sköld är uppenbarligen inte vuxen uppdraget som gruppledare. Det är därför jag anser att Sköld omedelbart borde avgå, efter att ha bett om ursäkt till de kvinnor och män som han förstört arbetsmiljön för, och lämna plats för någon som har en förståelse för arbetsmiljöfrågor. Till någon som inte, genom sitt eget beteende, förstör arbetsmiljön för andra.

Även för andra i sitt eget parti.

Bore Sköld är nämligen inte den ende gruppledaren i Vänsterpartiet som har utgjort ett arbetsmiljöproblem för kvinnliga tjänstemän inom Umeå kommun.

8 kommentarer

 1. Sixten Jonsson

  Du måste komma ihåg att han är faktiskt förtroendevald och det är människorna som valt honom att sitta på posten som ska döma om det inte är förenligt med uppdraget att placera den inköpta väggbonaden (finns på internet för 149kr) synlig vid mötet .Personligen tycker jag att det varit värre om det varit en bild på Stalin eller Lenin.

  • Jan Hägglund (inläggsförfattare)

   Svar till Sixten Jonsson – 3 okt 2020
   Du fattar helt enkelt inte. Detta handlar om vad unge herr Sköld fattar, eller inte fattar, när det verkligen gäller att inte förpesta arbetsmiljön för främst kvinnor oavsett om de är tjänstemän eller politiker. Och unge herr Sköld fattar inte.

   Vad du tycker eller inte tycker saknar betydelse.

   Och vad väljarna anbelangar – de valde inte Bore Sköld till gruppledare. De valde honom för att Vänsterpartiet satte upp honom på en lista. Varken väljarna eller hans partikamrater visste att han var så omdömeslös att skulle påtvinga andra ordet på tre bokstäver (vars första och sista bokstav börjar med k) genom att hänga det på väggen i samband med nätmöten.

   Men nu vet väljarna det. Och de ska få veta mer.

   • Fredrik

    Så enligt samma sätt att tänka ska även du Jan nu avgå, men först be om ursäkt till alla barn, ungdomar och vuxna?

    Jag menar, vid sin död hade Sonny Liston heroin i kroppen och i hans hem fanns även heroin och marijuana. Och vid tidpunkten för hans död var inte bruk av marijuana lagligt i USA.

    Varför avgå tänker du kanske? Jo, på bilden av dig så har du en Liston-hoodie (eller tröja) på dig. Och det betyder att du måste avgå för genom att bära den tröjan, offentligt och som folkvald politiker, så förordar du nu användandet av narkotika. Allt enligt din egen logik Jan.

    Eftersom Bore inte får ha vad han vill på sin vägg i videomöten med andra människor, ja då får inte du ha på dig vad du vill i möten med andra människor. Och din blogg är möten med andra människor och jag vill inte se förespråkare för narkotika och då måste du avgå. Du är ju bara folkvald därför att partiet satt upp dig på en lista (enligt ditt eget sätt att se på dina politiska motståndare).

    Så gör nu oss alla en tjänst, följ dina egna krav som du har gentemot andra. Avgå tack.

    P.S. Nu kanske du försöker påtala att Liston faktiskt stod för mycket annat än bara sista åren i sitt liv. T ex för den afroamerikanska befolkning mm, men en k som slutar på k är betydligt mer viktig för historien eftersom utan denna k som slutar på k, så finns ingen av oss. D.S.

    • Jan Hägglund (inläggsförfattare)

     Svar till Fredrik – 4 okt 2020
     Charles ”Sonny” Liston utgör inget arbetsmiljöproblem för kvinnor i Umeå kommun. Det gör däremot det ord som unge herr Sköld har på sin väggbonad. Jag VET att så är fallet. Jag hittar inte på. Och du ska inte tro att du kan hjälpa Vänsterpartiets nye gruppledare Bore Sköld att smita undan sin bristande förståelse för vad som förpestar arbetsmiljön genom att du själv leker sexualupplysare. Du gör dig endast löjlig.
     Till sist: Det finns något som heter respekt för andra människor. Och vanlig djävla hyfs. Uppenbarligen har unge herr Sköld fått för lite av dessa varor då dessa insikter fördelades.

 2. Kim

  Jag håller med om att väggbonaden är smaklös och omdömeslös, men kan å andra sidan även se den tänkta(?) humorn. Har även lite svårt att hitta sympatier för personer som är så lättkränkta att de mår dåligt för att någon är osmaklig nog att skriva k*k på sin vägg. Korkat, omdömeslöst, bevis på märklig smak och ”humor” och kanske framförallt olämpligt med tanke på partiets höga svansföring i angränsande frågor – visst, men kränkande?

  Däremot är jag fullt medveten om helt andra situationer och sammanhang där v-ledaren ställt till det och ställer till det ORDENTLIGT vad gäller arbetsmiljön med olämpligt uppträdande, utskällningar och direkta hot. Därför bifaller jag ändå kritiken som helhet. Men v kommer nog aldrig att vilja utreda sin egen skuld.

  • Jan Hägglund (inläggsförfattare)

   Svar till Kim – 6 okt 2020
   Du har rätt i att V inte kommer att utreda sin egen skuld vad gäller väggbonaden. Om du läser mitt nya blogginlägg får du en sann bild av ett Vänsterparti med stora problem lokalt i Umeå. När det gäller väggbonaden: jag lägger mig inte i vad folk har för humor eller väggprydnader. Men många tar illa upp för denna typ av uttryck (jag själv är en av dessa). Men bakgrunden till att jag skrev är att i videomötestider måste alla tänka på att de egna väggprydnaderna blir till andras arbetsmiljö. Och då måste alla tänka till – i förväg. Om man är kapabel till detta. Det är de flesta vuxna. Men inte de som har fastnat i puberteten. I vårt parti skulle en sådan dumhet ge upphov till en åthutning av typen ”fattar du inte att din djävla pubertala humor och ditt bristande omdöme förolämpar och skapar olust hos andra”. Och sedan ”klipp dig grabben och skaffa dig ett hederligt jobb”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.