1 kr/kg. I funktionshinderomsorgen var det många som inte uppfattade godisklubbor för 1 kr/kg som ett Hedersomnämnande. Begripligt!

Svenskarna besegrade polio, smittkoppor och mässling
genom att vaccinera sig mot dessa virussjukdomar. Vinner
vaccinationsmotståndarna riskerar dessa farsoter att återkomma.
Dessutom förloras kampen mot coronaviruset. Var solidarisk –
vaccinera dig då du erbjuds chansen!

____________________________

 

Om nedanstående har vi kunnat läsa även i Aftonbladet. Så nu har Umeå hamnat på Sverige-kartan. Igen!

Det handlar om att all personal inom funktionshinderomsorgen i Umeå kommun inte uppfattar att en påse med godisklubbor utgör ett bevis på uppskattning för den goda arbetsinsatsen under coronapandemin.

Till saken hör att det stod 1 kr/kg på godispåsarna.

OM Individ- och familjeomsorgen har slagit på stort – och satsat en hel tusenlapp – har nämnden köpt in ETT TON godisklubbor! Om varje påse vägde 3 hg blir satsningen hela 30 öre per anställd (5 hg motsvarar 50 öre). Och ett kilo blir alltså en krona. Jag vet inte om någon vägde sin påse. Eller om detta inte föll någon in.

Men priset (1 kr/kg) skulle, eventuellt, kunna motverka en känsla hos personalen av att presenten uttrycker ett BEVIS på uppskattning. Det skulle, eventuellt, kunna tolkas som om nämnden LÅTSADES uttrycka uppskattning. Och i sämsta fall riskerar godisklubbor av kvaliteten 1 kr/kg att uppfattas som ”futtigt” och ”förnedrande”.

Åtminstone är detta hur delar av personalen har uppfattat saken på det särskilda boendet på Porfyrvägen. Enligt VK.

Enligt samma tidning säger Andreas Lundgren (S) – ordförande för individ- och familjenämnden i Umeå och närmast ansvarig för klubborna – att det handlar om ett hedersomnämnande. Godisklubborna (1 kr/kg) ska ses som en bonus, berättar Andreas Lundgren.

Men sannolikt hade det varit bättre att beslutsfattarna skippat bonusen.

En bonus till ett hedersomnämnande bör vara värt 1,50 kr/kilo. Minst.
Och vara av choklad – på vintern.
På sommaren – blommor.

Umeå. Vill mer.

 

PS. Fick de anställda inom funktionshinderomsorgen vars sitt hedersomnämnande på papper. Eller stod det var anställd fritt att trycka ut hedersomnämnandet på en av kommunen ägd skrivare – på ekonomisk papperskvalitet?

 

 

2 kommentarer

  1. Fredrik

    Det mest förnedrande var väl att arbetsgivaren klämt in en textrad att ”man inte skulle tappa sugen”…..allt känns som en von oben klapp på huvudet av otroligt taktlösa personer, sanslöst….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.