Mariam Salem ljuger – hon framställer sig som nummer två i Umeås politiska rangordning. MP måste ta avstånd. Detsamma gäller för S.

Polio, smittkoppor och mässling är virussjukdomar som corona.
Anti-vaccin
rörelsen underminerar kampen mot corona – och öppnar för de gamla farsoterna.
Vaccinera dig då du erbjuds chansen!
____________________________

 

Jag och en av mina partikamrater har skrivit en debattartikel i dagens VK. Här nedan publicerar jag artikeln:

”Mariam Salem är en politisk falskspelare. Det falskspel vi talar om är att hon låter sig presenteras som ”biträdande borgmästare i Umeå”. Detta i ett nyhetsinslag i Radio Sweden Arabic den 2 februari i år. Sedan blir det värre. Genom att Salem lägger upp detta nyhetsinslag på sin egen Facebook presenterar hon sig själv som ”biträdande borgmästare i Umeå”.

Vad innebär det att Mariam Salem beskriver sig som biträdande borgmästare på sin Facebook? Det betyder att hon medvetet framställer sig som nummer två i Umeås politiska hierarki inför alla arabiskspråkiga människor.

Låt oss förklara hur titeln borgmästare används. I många arabisk- och engelskspråkiga länder har titeln ett verkligt innehåll. Den som är borgmästare är ”nummer ett” i en stads politiska hierarki. I Umeå är det KS ordförande Hans Lindberg (S) som utgör motsvarigheten till borgmästare (mayor). Det är också som ”mayor” Lindberg beskrivs i engelskspråkiga material. Då EU-kommissionens vice ordförande besökte Umeå 2017 beskrevs Lindberg just som ”mayor of Umeå” i ett engelskspråkigt pressmeddelande utgivet av kommunen. Lindberg är ett av tre kommunalråd.

Det finns två andra politiker som använder begreppet ”mayor” i engelskspråkiga material. Detta är Anders Ågren (M) och Janet Ågren (S) – Umeås två andra kommunalråd. Dessa sätter begreppen vice eller biträdande framför titeln borgmästare (mayor). Det är alltså endast Umeås tre kommunalråd som kallas borgmästare (eller biträdande/vice) då kommunens ledande företrädare presenteras på andra språk än svenska. Det handlar alltså om de som är nummer ett respektive två i kommunens politiska rangordning (Anders Ågren och Janet Ågren delar på andraplatsen). Alla tre är kommunalråd.

Men Mariam Salem är inget kommunalråd. Hon är däremot en politisk falskspelare. Skälet är att hon tillät beskrivningen av sig själv som ”biträdande borgmästare i Umeå” i Radio Sweden Arabic. Detta i rubriken, ingressen och själva programmet – både i text och tal! Dessutom lade Salem alltså ut inslaget på sin Facebook – väl medveten om att hon därmed gav sina arabiskspråkiga följare intrycket att hon är nummer två i Umeås politiska rangordning. Detta var en överlagd handling. Därför kallar vi Salem för en politisk falskspelare.

Ingenting liknande har, så vitt vi vet, förekommit i Umeås historia.

Jan Hägglund, ordförande
Davis Kaza, gruppledare
Arbetarpartiet”

Länk till insändaren på VK.se

 

Jag vill tillägga följande: Miljöpartiet måste ta avstånd från Mariam Salems lögn – om att hon skulle vara nummer två i Umeås kommuns politiska rangordning.
Och vad säger Socialdemokraterna? Har de någon stolthet kvar? I så fall är detta ett ”sanningens ögonblick”. För säger inte S ifrån när det gäller Salems tilltag så kommer (S) aldrig att säga ifrån. Och säger (S) aldrig ifrån – då kommer detta parti inte att styra Umeå kommun efter nästa val.

Som för övrigt hålls redan nästa år.

 

 

Kära läsare: Jag vill att du tittar på de två bilderna nedan – bilder som bevisar det vi har skrivit i debattartikeln om Mariam Salems falskspel.

Bild 1:
En skärmdump från Mariam Salems egen Facebook

Foto: Skärmdump Facebook

 

Bild 2:
En skärmdump med den översatta texten på Radio Sweden Arabics hemsida.

Foto: Skärmdump Sveriges Radio

18 kommentarer

 1. Jonsson

  Biträdande borgmästare i Umeå, minsann!
  Inte undra på att hon ser så nöjd och glad ut.
  Jag tror inte man ska förvänta sig en dementi. Snarare kanske miljöpartisten stiger i graderna.

  • Jan Hägglund (inläggsförfattare)

   Svar på kommentar från Jonsson 20 febr 2021
   Vi får se. Jag står redo med en ny blogg beroende på hur MP och S re-agerar. Men intressant blir det.

 2. Lars-Erik

  Orimligt bedrägligt beteende. Om man är oärlig med ett så uppenbart falskt faktum, vad annars kan man representera falskeligen. Kan man lita på att människan står för något av vad hon säger sig stå för till exempel.

 3. Frank Pettersson

  Vad hon än kommer att säga så var hon medveten om det felaktiga i att bli benämnd som biträdande borgmästare. Hon chansade på att de som upptäckte hennes bluff inte skulle våga påpeka hennes politiska bedrägeri. Men där fick islamiströrelsen tji.

  • Jan Hägglund (inläggsförfattare)

   Svar på Frank Petterssons kommentar 21 febr 2021
   Hon var mycket medveten om det felaktiga i att bli kallad för biträdande borgmästare. Och hon chansade på att ingen skulle avslöja henne. Men det finns naturligtvis många arabisktalande som vill att det religiösa-politiska spelet ska gå ärligt till. Detta är skälet till att vi kunde skriva insändare och blogg. Och avslöja Salem för en större publik.

 4. Tomas

  Jag har aldrig hört talas om någon som försökt ”blåsa upp” sin position på liknande sätt. Trodde hon att ingen skulle genomskåda bluffen bara för att det var på arabiska?

  Ska bli intressant att se reaktionerna från Mp och S. Kommer de sätta ner foten eller låta det passera?

  • Jan Hägglund (inläggsförfattare)

   Svar på Tomas kommentar 21 febr 2021
   Det ska VERKLIGEN bli intressant att se och höra reaktionerna från MP och S. Det är mycket möjligt att deras agerande – svar eller icke-svar – kommer att avgöra utgången av kommunalvalet 2022.

 5. Ugglan

  Tack för en mycket intressant blogg.

  Föst så trodde jag inte att det jag läste kunde vara sant. Det var för korkat och obegripligt varför någon skulle ljuga om vilka förtroendeuppdrag man har. Men det är väl för att få mer talartid och utrymme i andra sammanhang som Sveriges Radio sändningar på arabiska eller fredagsbön.

  Återigen tack – det är bra att veta vilka förtroendevalda som verkar vara lika noga med vad som är sant som Donald Trump.

  • Jan Hägglund (inläggsförfattare)

   Svar på Ugglans kommentar 21 febr 2021
   Det kan förefalla korkat om man utgår ifrån att Mariam Salems främsta solidaritet är mot MP. Men ifall Salems främsta solidaritet är mot en ideologisk-religiös rörelse, och hon endast ser MP som en sprängbräda för hennes egna (och den religiösa-politiska rörelsens) intressen, då är hennes agerande inte vare sig obegripligt eller korkat. Då är hennes agerande både begripligt och smart.

 6. Anton

  Häpnadsväckande! Hon verkar mer intresserad av att framhäva sig själv inför den arabisktalande delen av befolkningen än att hedra sitt förtroendeuppdrag hon fått från Miljöpartiet och umeborna. Varför? Var har vi lojaliteten?

  • Jan Hägglund (inläggsförfattare)

   Svar på Antons kommentar 21 febr 2021
   Jag svarar dig med samma ord som jag svarade Ugglan:”Det kan förefalla korkat om man utgår ifrån att Mariam Salems främsta solidaritet är mot MP. Men ifall Salems främsta solidaritet är mot en ideologisk-religiös rörelse, och hon endast ser MP som en sprängbräda för hennes egna (och den religiösa-politiska rörelsens) intressen, då är hennes agerande inte vare sig obegripligt eller korkat. Då är hennes agerande både begripligt och smart.

  • Jan Hägglund (inläggsförfattare)

   Svar till Besserwissers kommentar 22 febr 2021
   Jag är personligen övertygad om att det förhåller sig på just detta sätt. Och oförmågan från MP och S att sätta ned foten – åtminstone i detta så flagranta fall – blir mer och mer pinsamt för varje timme.

   • Olle

    Man förväntar sig ju ett motinlägg men det verkar som de intagit sin strutsställning. De har kört ner huvudet i sanden.Nej i snön det är ju tjäle nu.

    • Jan Hägglund (inläggsförfattare)

     Svar på Olles kommentar 22 febr 2021
     Precis. De klarar inte av att sätta ned foten hur förnedrande denna lögn än är. Den skämmer ut MP. Och den måste vara så in i helvete besvärande för S. Men vad får vi. Endast TYSTNAD.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.