Falskspelet från Mariam Salems sida gav upphov till många synpunkter. Läs dessa – och mina svar. Tyvärr har varken MP eller S modet att uttala sig.

Polio, smittkoppor och mässling är virussjukdomar som corona.
Anti-vaccin
rörelsen underminerar kampen mot corona – och öppnar för de gamla farsoterna.
Vaccinera dig då du erbjuds chansen!
____________________________

 

Min förra blogg – ursprungligen en insändare i VK i lördags – blev väldigt läst. Och det var många som ville kommentera det som stod i bloggen. Nedanför presenterar jag alla kommentarer som inkommit. Hittills. I den blogg som gav upphov till alla dessa kommentarer kunde jag och en annan medlem i Arbetarpartiet avslöja följande:

”Mariam Salem … låter sig presenteras som ”biträdande borgmästare i Umeå”. Detta i ett nyhetsinslag i Radio Sweden Arabic den 2 februari i år. Sedan blir det värre. Genom att Salem lägger upp detta nyhetsinslag på sin egen Facebook presenterar hon sig själv som ”biträdande borgmästare i Umeå”. Vad innebär det att Mariam Salem beskriver sig som biträdande borgmästare på sin Facebook? Det betyder att hon medvetet framställer sig som nummer två i Umeås politiska hierarki inför alla arabiskspråkiga människor…. Därför kallar vi Salem för en politisk falskspelare.”

Mariam Salem är nämligen väldigt, väldigt långt ifrån att vara nummer två i Umeås politiska hierarki. Här kommer nu de kommentarer som inkommit. Hittills. Du som läser detta är välkommen att själv kommentera.

 

Kommentar 1.
Biträdande borgmästare i Umeå, minsann!
Inte undra på att hon ser så nöjd och glad ut.
Jag tror inte man ska förvänta sig en dementi. Snarare kanske miljöpartisten stiger i graderna.

Mitt svar.
Vi får se. Jag står redo med en ny blogg beroende på hur MP och S re-agerar. Men intressant blir det.

Kommentar 2.
Orimligt bedrägligt beteende. Om man är oärlig med ett så uppenbart falskt faktum, vad annars kan man representera falskeligen. Kan man lita på att människan står för något av vad hon säger sig stå för till exempel.

Mitt svar.
Nej. Det är omöjligt att lita på vad Mariam Salem säger sig stå för.

Kommentar 3.
Vad hon än kommer att säga så var hon medveten om det felaktiga i att bli benämnd som biträdande borgmästare. Hon chansade på att de som upptäckte hennes bluff inte skulle våga påpeka hennes politiska bedrägeri. Men där fick islamiströrelsen tji.

Mitt svar.
Hon var mycket medveten om det felaktiga i att bli kallad för biträdande borgmästare. Och hon chansade på att ingen skulle avslöja henne. Men det finns naturligtvis många arabisktalande som vill att det religiösa-politiska spelet ska gå ärligt till. Detta är skälet till att vi kunde skriva insändare och blogg. Och avslöja Salem för en större publik.

Kommentar 4.
Jag har aldrig hört talas om någon som försökt ”blåsa upp” sin position på liknande sätt. Trodde hon att ingen skulle genomskåda bluffen bara för att det var på arabiska?

Ska bli intressant att se reaktionerna från Mp och S. Kommer de sätta ner foten eller låta det passera?

Mitt svar.
Det ska VERKLIGEN bli intressant att se och höra reaktionerna från MP och S. Det är mycket möjligt att deras agerande – svar eller icke-svar – kommer att avgöra utgången av kommunalvalet 2022.

Kommentar 5.
Tack för en mycket intressant blogg.

Föst så trodde jag inte att det jag läste kunde vara sant. Det var för korkat och obegripligt varför någon skulle ljuga om vilka förtroendeuppdrag man har. Men det är väl för att få mer talartid och utrymme i andra sammanhang som Sveriges Radio sändningar på arabiska eller fredagsbön.

Återigen tack – det är bra att veta vilka förtroendevalda som verkar vara lika noga med vad som är sant som Donald Trump.

Mitt svar.
Det kan förefalla korkat om man utgår ifrån att Mariam Salems främsta solidaritet är mot MP. Men ifall Salems främsta solidaritet är mot en ideologisk-religiös rörelse, och hon endast ser MP som en sprängbräda för hennes egna (och den religiösa-politiska rörelsens) intressen, då är hennes agerande inte vare sig obegripligt eller korkat. Då är hennes agerande både begripligt och smart.

Kommentar 6.
Häpnadsväckande! Hon verkar mer intresserad av att framhäva sig själv inför den arabisktalande delen av befolkningen än att hedra sitt förtroendeuppdrag hon fått från Miljöpartiet och umeborna. Varför? Var har vi lojaliteten?

Mitt svar.
Jag svarar dig med samma ord som jag svarade Ugglan:”Det kan förefalla korkat om man utgår ifrån att Mariam Salems främsta solidaritet är mot MP. Men ifall Salems främsta solidaritet är mot en ideologisk-religiös rörelse, och hon endast ser MP som en sprängbräda för hennes egna (och den religiösa-politiska rörelsens) intressen, då är hennes agerande inte vare sig obegripligt eller korkat. Då är hennes agerande både begripligt och smart.

Kommentar 7.
Kommer inte att hända någonting,det ser elefanten i rummet till….

Mitt svar.
Vem är elefanten i rummet?

Kommentar 8.
Man undrar om det finns andra yttranden från Salem som inte tål översättning till svenska…

Mitt svar.
Jag är personligen övertygad om att det förhåller sig på just detta sätt. Och oförmågan från MP och S att sätta ned foten – åtminstone i detta så flagranta fall – blir mer och mer pinsamt för varje timme.

Vill du läsa den ursprungliga artikeln i VK. Klicka på denna länk. Länk till insändaren på VK.se

2 kommentarer

 1. Ugglan

  En ekande tystnad från S och MP…. Undra just om Marian Salem själv funderar om hon skall polisanmälan dig, Janne, för att skriva osanning? 😀
  Eller om du kommer anklagas för att vara otrevlig, när det är sanningen som du rapporterar som är det otrevliga. Svårt läge för S och MP i Umeå…. Bäst att vara tyst och hoppas att det hela glöms bort. Eller tala om något annat.

  • Jan Hägglund (inläggsförfattare)

   Svar till Ugglan 23 febr 2021
   Bästa att vara tyst … men det kommer inte att hända. Det blir ingen tystnad. Det Mariam Salem gör ingår i ett mycket större sammanhang.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.