Vår manifestation på 1 Maj har fått godkänt av Länsstyrelsen. Vi följde pandemilagstiftningen utan anmärkning. Holmsund nästa!

Polio, smittkoppor och mässling är virussjukdomar som corona.
Anti-vaccinrörelsen saboterar kampen mot corona – öppnar för gamla farsoter.
Vaccinera dig direkt du erbjuds chansen.
Visa solidaritet – hjälp till att rädda liv!
____________________________

 

I lördags var det 1 Maj.
Arbetarrörelsens dag då knegarna mobiliseras till försvar för bland annat sjukvård, äldreomsorg och anställningstrygghet. Självklart ställde inte Arbetarpartiet in. Det gjorde inte KP heller utan stod för god musik. Vi i Arbetarpartiet genomförde en mer traditionell, fast coronasäkrad, manifestation.

Manifestationen föregicks av ett flertal kontakter med Polisen. Vi ville försäkra oss om att det skulle gå bra att genomföra 1 Maj i enlighet med de gällande restriktioner som Arbetarpartier stöder fullt ut.

Och även om så inte vore fallet: vem vill riskera att göra det minsta misstag vad gäller restriktionerna då en präktig kille som Stellan ”låtsas-Holmsundarn” Elebro – för närvarande iklädd de socialdemokratiska åsikter som han tror gällde i Holmsund för hundra år sedan – kan misstänkas lura inne i Rådhuset med kikare för att se ifall vi råkade vara nio personer istället för åtta under någon sekund. 

Vi ställde alltså upp med åtta deltagare med två meters lucka – plus standing man som vi satt munskydd på.

Nu har vi fått ett e-mail från Länsstyrelsen. I detta kunde vi ta del av att ”genomförd tillsyn [var] utan anmärkning avseende maxantal deltagande personer vid 1 majdemonstration i Umeå”.

Bifogat fanns följande brev i en pdf-fil:

 

Vår manifestation på 1 Maj fick alltså godkänt! Inga överträdelser. Det har vi svart på vitt på – se ovan..

Med detta i ryggen planerar vi nu att hålla ett offentligt möte på Himmelska Fridens Torg.

I Holmsund.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.