Motion till Miljöpartiets kongress föreslår politisk styrning av Rapport och Aktuellt. En umebo (MP) försvarar motionen. VD Svt ”häpnadsväckande”

Jag har två syften med min blogg:
att motverka en sjunkande allmänbildning
när det gäller samhällsfrågor; att väcka intresse för AP.

Idag diskuterar vi:
Public service oberoende i förhållande till politiska partier.

__________________________

 

Sveriges Television har reagerat mycket starkt på motionen till Miljöpartiets kongress.Citat från Svt Nyheter:

”… Ett 30-tal miljöpartister vill ändra innehållet i Aktuellt och Rapport, så att fler klimatnyheter lyfts på SVT:s bästa sändningstid. De föreslår även att Miljöpartiet verkar för att det blir verklighet, vilket partistyrelsen motsätter sig.

Inför Miljöpartiets kongress har ett 30-tal miljöpartister föreslagit att partiet verkar för att ett 15 minuter långt ”Klimatnytt” införs i varje sändning av Aktuellt och Rapport, vilket Svenska Dagbladet tidigare rapporterat om… ”

[Publicerat 8 okt, uppdaterat 9 okt].

 

En av motionens undertecknare är umebo och heter Lennart Frostesjö (se bild nedan). Denne är ledamot i styrelsen för Miljöpartiet i Västerbotten. Lennart Frostesjö sitter även i nämnden för Miljö- och hälsoskydd i Umeå kommun. I går morse (11 okt) försvarade umebon Frostesjö motionen till Miljöpartiets kongress i radions P1.

Svt Nyheter fortsätter sin kraftfulla kommentar på följande sätt:

 

”Politiker ska respektera systemet”
SVT:s vd Hanna Stjärne skriver i ett blogginlägg att hon är kritisk till förslaget, som hon menar är ”häpnadsväckande”.

”De senaste åren har vi sett flera exempel på hur politiska partier velat påverka journalistiken i public service. Det är förstås fritt att debattera, berömma eller kritisera SVT:s bevakning, men politiker ska respektera systemet och inte lägga förslag som syftar till att påverka innehållet.”

Läs hela Hanna Stjärnes kommentar här.

https://omoss.svt.se/arkiv/bloggarkiv/2021-10-09-politiker-ska-halla-fingrarna-borta-fran-svts-journalistik.html

 

_     _     _     _     _

 

          Lennart Frostesjö

2 kommentarer

 1. Olle

  Klimatdiktaturen närmar sig , lite som korsriddarna som dödade och plundrade i kristendomens namn. Och även i klimatets namn finns rikedomar att hämta.

  • Jan Hägglund (inläggsförfattare)

   Svar på kommentar från Olle 12 okt 2021
   Vi skall icke förtvivla, ety partistyrelsen inom MP avslår nämligen motionen. Men det är illa nog att umebon Lennart Frostesjö aktivt försvarade motionen i radions P1 igår måndag. Det finns ett drag av såväl fanatism som ”frälsarattityd” hos vissa företrädare för MP. Detta blir provocerande. Vi i Arbetarpartiet har förespråkat grön industriell produktion redan innan vi bildade partiet i mars 2010. Idag ser vi exempel på just grön industriell produktion bland annat när det gäller batterifabriken i Skellefteå och den fossilfria stålframställningen som är på gång både i Luleå och i Boden. Jag har alltid uppfattat MP som aktiva industrimotståndare. Jag har aldrig hört dem säga ett gott ord om industrin. Detta är ett skäl till att detta parti, i mina ögon, framstår som provocerande. De slipper nästan alltid stå till svars för sina utspel. Detta är ett av undantagen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.