Extremisten Paludan bränner koranen då han vill splittra Sverige. Religiösa extremister vill samma sak. Polisen får ta smällen. Nedtrappning behövs!

De åsikter som jag framför har två syften. Dels vill jag göra
Arbetarpartiets (AP) ståndpunkter kända i Umeå, dels
vill jag bidra till en höjd politisk allmänbildning.

Försvara yttrande- och tryckfriheten
_   _   _

 

Jag hade tänkt berätta om min vän – integrationspolisen Ulf, från Göteborg – i detta blogginlägg. MEN, det får bli på onsdag. Idag skriver jag istället brev till den ytterst destruktiva Rasmus Paludan. Se nedan.

 

Till Rasmus Paludan
från Jan Hägglund

 

Ingress
Paludan, med ditt agerande har du bidragit till att skada hundra poliser i Sverige. Detta kommer aldrig att glömmas – eller förlåtas! Detsamma gäller även för de våldsverkare som (falskt) motiverar sina (som det ser ut) dråpförsök bakom dina koranbränningar. Dessa kommer inte heller att glömmas – eller förlåtas. Det är avskyvärt hur vissa lyckas utnyttja samhällets lagar och resurser till förmån för sin egen blodiga föreställning.

 

Del ett
Däremot har du inte vunnit, Paludan. Ditt mål var att provocera fram ett sådant svar från polismyndigheten, mot våldsverkarna, att det skulle ha spridit det inbördeskrigsliknande tillståndet från vissa platser och grupper till stora delar av den muslimska majoriteten i Sverige. Samt till stora delar av de etniska svenskarna.

Du är ingen pajas, även om vissa tycker att du ser ut så, i din hjälm och skottsäkra väst. Du är en sällsynt beräknande högerextremistisk provokatör som systematiskt och ondskefullt försöker förvärra de motsättningar som redan finns i Sverige. Motsättningarna beror bland annat på en naiv invandrarpolitik och en naiv och misslyckad integrationspolitik. Du försöker spela på dessa motsättningar – även till priset av att vissa riskerar att dö. I kommentarsfältet på min blogg ser jag att du genomskådas av de allra flesta. Men tyvärr har du också lyckats väcka de mest primitiva känslorna hos ett litet fåtal. Personligen anser jag att du är en farlig människa, Rasmus Paludan, och att det är ytterst beklagligt att du använder yttrande- och tryckfriheten på det sätt som du gör. I ditt blinda hat mot alla muslimer.

 

Del två
Du och Muslimska brödraskapet ger näring åt varandra.
Jag har själv fört en debatt mot islamister som Muslimska brödraskapet, och wahhabitiska salafister, ända sedan 2016. Men jag har alltid gjort en kraftfull markering. Dessa extrema riktningar utgör endast en minoritet av muslimerna i Sverige. I den kamp som bland annat jag och Arbetarpartiet bedriver, bland annat för mer resurser till sjukvård och omsorger, måste landets muslimer bjudas in att delta. Du, Rasmus Paludan, försöker sabotera allt vad enighet heter. I dagens Sverige finns bostadsområden som gått från att vara utanförskapsområden till att ha blivit parallella samhällen. Ditt agerande stärker de krafter i Sverige – exempelvis Muslimska brödraskapet – som vill cementera dessa parallella samhällsstrukturer. Än värre – som vill förstärka dessa parallella strukturer!
Du strävar efter att uppnå samma sak som Muslimska brödraskapet och vissa salafister. Tillsammans strävar du, brödraskaparna och vissa salafister efter att, ytterligare, vidga de stora sprickor som redan finns i det svenska samhället. Ni vill göra ont värre.

 

Del tre
Din högerextremism, och dessa islamistiska extremister, har samma mål för ögonen. Din högerextremism får näring av islamistiska extremister, samt av kriminella gäng, i parallellsamhället. Dessa grupper får näring av ditt extremistiska agerande. De är skyldiga dig ett stort tack. De kan nu skylla sitt agerande på att du brände Koranen. Utan dig hade de inte kunnat gömma sig bakom islam. I sämsta fall har du hjälpt dessa grupper att få vissa etniska svenskar att bli rädda för alla muslimer. Din högerextremism, och deras extremism, när verkligen varandra. Detta måste sägas igen.

 

Avslutning
Polismyndigheten gick inte i din fälla. Varken i Linköping, Norrköping, Örebro, Landskrona, Stockholm eller Malmö gick polismyndigheten i din fälla. De trappade inte upp konflikten – de trappade ned. Detta hedrar polisen. Den helt överväldigande delen av muslimerna i Sverige har inte heller gått i din fälla. Detsamma gäller för den överväldigande andelen av de etniska svenskarna. De har heller inte gått i din fälla.

Det som hände i Linköping, Norrköping, Örebro, Landskrona, Stockholm och Malmö var mer än skrämmande. Men du misslyckades alltså med att sprida det inbördeskrigsliknande tillståndet, som uppstod på vissa av dessa platser, till bredare kretsar i samhället. Tyvärr lyckades du lura en svensk partiledare i din fälla. Hon trappade upp. Och detta utnyttjas nu, självklart, av extremisterna och av de kriminella, bland annat i stadsdelar med parallella samhällsstrukturer. De kan nu befästa sin ställning och värva nya proselyter. Men polisen gick, tack och lov, inte i din fälla. Nedtrappning är vad som måste gälla. Nedtrappning och långsiktighet.

Till sist: Rasmus Paludan, du kommer att gå i din egen fälla. Du kommer att trappa upp och trappa upp tills du spricker.
Som en ballong på ett nöjesfält.

2 kommentarer

 1. Gunnar F.

  Kom ihåg att vi har att göra med ”fredens religion”, och det är det Rasmus Paludan vill se om det stämmer, en realitet check helt enkelt!
  Och muslimerna visade sitt sanna i.om. Paludans högst beskedliga och lagliga sätt att kolla det.
  Muslimerna visade därmed att dem inte är kopatibla med västerlänska demokratier,och bör därmed söka sig till länder där deras religion passar!
  I Sverige passar dem inte!!!

  • Jan Hägglund (inläggsförfattare)

   Svar till kommentar från signaturen Gunnar F 27/4-22
   Den enda anledning till att jag publicerar din kommentar är att jag vill att mina läsare ska få se hur en riktig rasist agiterar. Du har tydligen inte fattat ett dugg av vad jag skrev. Eller sannolikt inte velat fatta.
   1. Varför tror du att det kom så få i Götet? Det berodde på den bojkott av Paludans koranbränning som alla goda muslimer deltog i.
   2. Det är typiskt för en tvättäkta rasist att inte göra åtskillnad mellan muslimer i allmänhet och islamister (som kan vara hur fredliga som helst) och gatans jíhadister som utgör en minoritet även bland islamister. Det framstår som om du tror att alla muslimer skulle vara villiga att slåss med polisen. Du måste sova illa om natten. Det finns idag 800 000 – 900 000 muslimer i Sverige.
   3. Paludan vill inte göra någon reality check. Han vill, tillsammans med gatans jihadister och kriminella klaner, spräcka Sverige.
   Var bussig och håll dig borta från mitt kommentarsfält.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.