Kommunen behöver en långsiktig plan för vilka grönområden som ska fredas då staden förtätas. Hamrinsberget …

Större partier ogillar konkurrens.
S+M+V+C införde spärr på 3 % för
att få bort AP, MP, L, KD ur fullmäktige. 

Låt inte S+M lyckas – Rösta på AP 11 sep

 

Ingress
Umeå kommun behöver en långsiktig plan för vilka grönområden som ska fredas. Tyvärr har begreppet förtätning missbrukats då staden byggts ut på höjden och på längden. En rad mindre grönområden i Umeås centrala delar – exempelvis Brinken, Lundåkern, Fridhemsskogen och Rosendalsparken – har offrats. Motivet har varit bygget av bostäder – alltför ofta varit bygget att skett med motivet att kommunen behöver ”offret” har inte sällan skett för Ofta för bygget av väldigt få nya bostäder. Dagens trend måste brytas. Här krävs förändring.

 

Del ett, två och tre
Arbetarpartiet anser att det är särskilt viktigt att bevara följande grönområden i Umeås centrala delar:

* Nydalasjön

* Hamrinsberget

* Grönområdet nedströms Backens kyrka

Avslutning
Det mest akuta hotet finns idag mot Hamrinsberget. Där planerar nämligen Balticgruppen en ny gräddhylla – som kommer att radera ut detta värdefulla och centralt belägna grönområde – om denna kapitalstarka grupp för som de vill. Och det brukar de. Åtminstone för De Styrande partierna i Umeå kommun.

Men. Hamrinsberget är värt att försvara. Och måste försvaras. Både som en grön lunga och för dess kulturhistoriska värden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.