Manifestation 17.30 på Ålidhems centrum ”Umebor för religionsfrihet, yttrandefrihet och ömsesidig respekt-mot rasism”. Viktigt att Du kommer

Käre läsare.

* Du kan göra en insats idag måndag den 22 augusti 17.30. Detta genom att sluta upp på manifestationen ”Umebor för religionsfrihet, yttrandefrihet och ömsesidig respekt – mot rasism”.
Platsen blir Ålidhems centrum – framsidan.

Det finns två syften med manifestationen ”Umebor för religionsfrihet, yttrandefrihet och ömsesidig respekt – mot rasism”:
1. Dra bort uppmärksamheten från Rasmus Paludans manifestation,
2. Försvara religionsfriheten och yttrandefriheten samt visa en ömsesidig respekt och inte rasism i en svår situation.

* Högerextremisten Rasmus Paludan utgör hotet. Han har lyckat i sitt uppsåt att skapa kaos och tumult samt så splittring och hat på flera orter. Paludans metod går ut på att bränna Koranen. För att göra sitt agerande ännu mer provokativt har han, i sin ansökan, även berättat att han kanske kommer att använda sig av både urin och grisblod. Allt för att förnedra de som tror på islam. Genom att spela ut yttrandefriheten mot religionsfriheten vill högerextremisten skapa hat och splittring, kaos och tumult.

Vi umebor måste hålla ihop i detta läge. Vi får inte låta Rasmus Paludan spela ut oss mot varandra.

* Därför har jag tagit initiativ till manifestationen ”Umebor för religionsfrihet, yttrandefrihet och ömsesidig respekt – mot rasism”. Tanken är att vi umebor ska visa upp ett beteende som utgör raka motsatsen till Rasmus Paludans eget beteende samt till det beteende som han vill provocera fram hos andra – något som han tyvärr har lyckats med vid en rad tillfällen.

* Dessa upprepade provokationer utgör själva kärnan i Rasmus Paludans valkampanj. Denne högerextremist kandiderar nämligen till den svenska riksdagen! Paludan vill, genom att spela på de mest primitiva strömningarna, vinna väljare. Detta är hans taktik.

 

Kommentar
Jag hoppas att du som läser detta förstår vikten av att sluta upp. Hjälp till i försvaret av ett civiliserat beteende. Kom själv och ta med med dig så många som du kan.
Ålidhems centrum
17.30.

Kom inte sent.

Arrangör: Jan Hägglund

6 kommentarer

  1. En tacksam person

    Tack Jan Hägglund för att du tagit initiativet till denna manifestationen ”Umebor för religionsfrihet, yttrandefrihet och ömsesidig respekt – mot rasism”.

    Att vi umebor kan tillsammans ska visar att man kan bemöta de Rasmus Paludans gör på ett bättre sätt en de som inträffade i Påskas!!!
    Detta borde vara viktigt för alla oavsätt våra olika åsikter om detta samt om vi är religösa eller inte.
    Till de som inte tänker att de har en betydelse om de går eller inte, så tänk igen!! Genom att gå och visa att Städer kan enas på detta sätt, så kan våra skattepengar gå till viktigare saker än till en person som vill skapa hat och kaos i vårat gemensamma land och i våra städer!!

    Har du inte möjligheten att delta
    GÖR DU en insatts genom att DELA VIDARE & SPRID INFORMATIONEN VIDARE!!!
    Då de kan KOMMA DITT eller DELA INFORMATIONEN VIDARE!!!!
    Då det är ont om tid!!!

    • Jan Hägglund (inläggsförfattare)

      Svar på kommentar från en tacksam person 22/8-22
      Tack själv. Jättemycket. Och du har så rätt då du skriver: ”Har du inte möjligheten att delta GÖR DU en insatts genom att DELA VIDARE & SPRID INFORMATIONEN VIDARE!!! Då de kan KOMMA DITT eller DELA INFORMATIONEN VIDARE!!!! Då det är ont om tid!!!”

    • Jan Hägglund (inläggsförfattare)

      Svar på kommentar från Bergis 22/8-22
      Så blev inte fallet och detta berodde på två faktorer: dels på vilka som samlats, det på det budskap som jag och andra framförde.

  2. Tomas

    Det vi kan konstatera är att ingen i Umeå gick i Paludans fälla. Han ville provocera fram våld och kravaller, men gick bet.

    Bra jobbat Umeå 👍

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.