Varning! Extremisten Rasmus Paludan tänker återigen bränna Koranen i Umeå – för att skapa hat och splittring i slutet på valrörelsen

Varning umebor!

 

Ingress
Den danske högerextremisten Rasmus Paludan tänker återigen bränna Koranen i Umeå i syfte att skapa hat och splittring under valrörelsens sista skälvande timmar. Paludan var givetvis inte nöjd med att han misslyckades vid sitt förra försök att invadera Umeå. Därför hotar han med att komma tillbaka.

Jag vill med dessa rader varna alla umebor.

 

1.Vi som vill förebygga våldsamheter måste återigen göra vårt bästa för att organisera en aktiv bojkott av Paludans koranbränningar. Detta genom ett offentligt möte med syfte att både försvara religionsfrihet och yttrandefrihet samt visa ömsesidig respekt – mot rasism.

Låt oss samlas på något annat ställe för att brännmärka Paludans primitiva försök att så hat mellan olika människor.

 

2.Jag vill varna för att besöka Paludans möte. Jag såg hur utstuderat han uppträdde exempelvis i Luleå. Det är i stort sett omöjligt att inte tappa humöret. Paludan förolämpar alla på ett sätt som är så utmanande att jag aldrig sett dess like.

 

3. Jag kommer, återigen, att ta initiativ till en offentlig manifestation på samma tid som denne högerextremistiske spridare av hat och splittring. Fast på en annan plats.

Du som vill hjälpa till – titta in på min blogg. Jag kommer att publicera nya fakta så fort som jag fåra veta något nytt. Alltså: Håll utkik efter mitt nästa blogginlägg.

 

Avrundning
Rasmus Paludan försöker att sabotera valrörelsen. Denne högerextremist vill underminera de demokratiska valen genom ett försök att skapa våld och kaos. Paludan utgör ett hot mot de demokratiska fri- och rättigheterna och vi måste bemöta honom genom en AKTIV BOJKOTT.

* försvara religionsfriheten och yttrandefriheten,

* visa ömsesidig respekt – låt inte rasism och våld få fäste,

* slå vakt om de demokratiska fri- och rättigheterna.

 

Var på stand by!

 

7 kommentarer

 1. Håkan

  Ja,jag hoppas också att Dansken stannar hemma.Då undviker vi att en länga med parkerade bilar råkar brinna upp samma natt….

 2. brorson

  Mycket bra initiativ. Samma tid – annan plats. Försvara religionsfriheten, åsiktsfriheten och yttrandefriheten – och rösträtten. Visa respekt för alla religiösa övertygelser. Avstå från att skända det som andra håller heligt. Jag uppmanar alla, som kan att ställa upp: Kristna, judar, muslimer, hinduer, buddister, ateister och agnostiker. (En agnostiker är en person som inte tagit ställning för eller emot Guds existens, typ Gud finns kanske, -Vet inte,) Alla: Förutom medlemmar i Arbetarpartiet, miljöpartister, sverigedemokrater, moderater, socialdemokrater och övriga som valt parti samt partilösa eller inte bestämt sig. (Den som absolut inte kan bestämma sig för att rösta på något parti, uppmanas delta i valet genom att rösta blankt för att på så sätt försvara rösträtten).

  • Jan Hägglund (inläggsförfattare)

   Svar på brorsons kommentar 6/9-22
   Vi ska göra vårt bästa för att ”Försvara religionsfriheten, åsiktsfriheten och yttrandefriheten – och rösträtten”.

   När det gäller valet förstår säkert alla att jag röstar på Arbetarpartiet i valen till Umeå kommun och Region Västerbotten.
   När det gäller riksdagsvalet röstar jag emot M-SD-blocket.

   • brorson

    Ja, det förstår jag. Men jag hoppas att även de, som inte röstar som du i kommun-, region- och riksdagsvalen, deltar i den manifestation mot provokatören Paludan, som du har lovat ta initiativ till. Det bör vara en manifestation över alla parti- åsikts- och religionsgränser. Vilket, om jag förstått rätt, även är den avsikt.

    • Jan Hägglund (inläggsförfattare)

     Svar på brorsons kommentar 7/9-22
     Ja, OM högerextremisten Rasmus Paludan kommer till Umeå så kommer, absolut, manifestationen att vara ”över alla parti- åsikts- och religionsgränser”.

 3. Lisa.S

  Jag gillar ditt tanke sätt och hopoas att Umeå kan bojkotta honom , genom att komma på er manifestation istället. Bra kämpat!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.