Rasmus Paludan har sökt tillstånd i Ö-vik OCH i Luleå nu på lördag. På vägen passerar koranbrännaren Umeå. Möte mot Paludan 13.00

Till alla umebor,

* Högerextremisten Rasmus Paludan hotar återigen oss umebor. Paludan har ansökt om tillstånd att få genomföra en manifestation i Ö-vik nu på lördag (ÖA 7/9-22). Paludan har även ansökt om att få genomföra en manifestation i Luleå – på lördagens kväll. Om Paludan genomför sina manifestationer i Ö-vik och Luleå kommer denne högerextreme koranbrännare att passera Umeå …

 

* Senast Rasmus Paludan invaderade Umeå misslyckades han med att skapa kaos och våld – vilket var hans mål. Alla umebor lyckades som väl var hålla huvudet kallt genom en kraftfull insats från många håll (se min blogg 23 augusti).

Tyvärr finns det nu en uppenbar risk att högerextremisten Paludan försöker ta ”revansch” på oss umebor genom att göra ett ”oanmält” besök här för att genomföra det han brukar göra – i förhoppning om att kunna provocera fram kaos och våld för att lämna sår i samhället efter sig – och dessutom skada valrörelsen här i Umeå.

 

* Inför sitt förra besök hade Paludan uppgett att han skulle använda böcker, tändare, urin och grisblod. Här i Umeå. Högerextremisten ville dessutom genomföra sin manifestation i närheten av en moské – vilket han naturligtvis inte fick. Paludan fick hålla till i Döbelns Park. Där kände han sig tvingad att endast tala, i drygt två timmar, inför en publik som i slutet huvudsakligen bestod av poliser.

 

*Men Paludan brukar ofta strunta i polistillstånd och bara börja tala i centrum i en stad med sin megafon – samt uppträda väldigt provocerande på annat sätt. Så gjorde han i Luleå sedan han misslyckats i Umeå. I Luleå gick Paludan bara ut, mitt i staden, och började tala för att sedan tända eld på Koranen. Då den våldsamma reaktionen uteblev fortsatte Paludan att provocera. Då en person inte orkade längre utan skrek något i stil med ”rasist” åt Paludan tog högerextremisten detta som en ursäkt för att, återigen, bränna Koranen.

Paludan tar även hjälp av tekniken för att kunna provocera ännu mer. I hans megafon upprepades automatiskt ett budskap riktat till den som ropat ”rasist” åt honom i Luleå. Budskapet löd ungefär: ”Du som ropade är ansvarig för att jag (Paludan) nu måste fortsätta att bränna Koranen”.

Dessa ord upprepades sedan, 30 – 50 gånger, automatiskt av Paludans megafon! Detta är oerhört provocerande, att höra och se, för alla närvarande. Både för muslimer och för icke-muslimer.

Tänk då vilket situation som högerextremisten Rasmus Paludan skulle kunna skapa om han stod och gapade, med sin megafon, intill en moské. Och dessutom tog hjälp av såväl grisblod som urin!

 

*Jag hoppas att vi umebor slipper besök av Rasmus Paludan nu på lördag. Men risken finns att högerextremisten Paludan stannar till i Umeå under lördagen den 10 september och då passar på att försöka ta ”revansch” på umeborna genom att bränna Koranen. Och kanske även försöka förnedra troende, och även icke-troende, genom att använda sig av grisblod och urin på ett sätt som strider mot all mänsklig hänsyn.

Därför bjuder jag in till ett torgmöte nu på lördag 13.00 på Rådhustorget i Umeå. Temat för torgmötet kommer att vara detsamma som då Rasmus Paludan invaderade Umeå den 23 augusti.

 

”För religionsfrihet och yttrandefrihet och ömsesidigt respekt – mot rasism”

Du är välkommen till Rådhustorget nu på lördag 13.00.
Vill du själv säga några ord – hör av dig till mig.

Janne Hägglund,
070-2937461

 

O B S! Det kommer inte att talas partipolitik under torgmötet. Det kommer inte att finnas några partisymboler. Jag bjuder in som privatperson – och jag förutsätter att andra talare också respekterar detta.

 

Kom ihåg: Högerextremisten Rasmus Paludan vill provocera. Kommer han till Umeå är hans syfte att få oss umebor – både muslimer och icke-muslimer – att bli så provocerade att vi försöker stoppa honom. Paludan vill att polisen då ska tvingas ingripa samt att detta i sin tur ska urarta i våld och kaos, hat och splittring. Detta är Paludans mål.

Alla måste förstå att Paludan verkligen vill att någon ska försöka stoppa honom – och helst någon som är muslim. Detta för att sedan kunna peka ut alla muslimer som våldsverkare. Men om någon icke-muslim stoppar Paludan är detta också bra för honom. Då kan han (Paludan) utmåla sig själv som ett ”offer”.

 

Jag tar initiativ till mötet 13.00 på Rådhustorget nu på lördag av följande skäl:
* alla som vill ska få en möjlighet att säga vad de tycker om Rasmus Paludan,
* det ska finnas ett alternativ till en eventuell manifestation i Umeå genomförd av Rasmus Paludan – ett alternativ i form av en aktiv och kollektiv bojkott av den fälla som högerextremisten Rasmus Paludan lägger ut både för muslimer och för icke-muslimer.

Kom ihåg innehållet i vårt tema på Rådhustorget 13.00 nu på lördag:
”För religionsfrihet och yttrandefrihet och ömsesidigt respekt – mot rasism”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.