Jasmine, London

Sccch, hemlis. Lova!

Nä, nu har jag varit hemlighetsfull tillräckligt länge.
Jag är lite amerikansk av mig och ger er både tillräckligt med ledtrådar för att klura ut gåtan plus svaret så verkligen ingen har missat något.

Jag är fluffiga disneydjur! Hah, jag sa det! Nu kommer dom anställa löjligt många svensktalande byråkrater på disney bara för att stämma mig. Jag kom ut med min "yrkeshemlighet". Dock kan nog de flesta över 7år lista ut att det kanske finns en människa inuti pluto?
Det finns ju såklart undantagsfall. Har t.ex. hört en förälder säga till sitt barn:
"Älskling, hoppa på kalle ankas fot" Så gjorde ungen det och föräldrarna skrattade. M.

Min arbetsdag börjar med en bussresa i parkens kulisser.
Den bussen går till entertainments byggnad. Där har vi en helt egen kostymavdelning med alla möjliga och nästan omöjligt coola dräkter till alla disneykaraktärer som i princip existerar.
Vanligtvis när jag jobbar har jag antingen dansklass eller ett set i parken + 2st parader. På ett set är man ute i parken som en disneyfigur i trettio minuter, ställer upp på foton och skriver autografer.

Det första jag göra på morgonen är att byta om till arbetsklädsel, dvs mjukisbyxor, schysst vit tröja och en hoodie. Soft!
Jag lufsar vidare till en av våra 5, 6 dansstudior och är med på en halvtimmes obligatorisk uppvärmning. Lite styrka, lite springspring.

Ska man på set efter det fixar man i ordning sin kostym, klär på sig och väntar på den person som ska hjälpa dig. Eftersom det är strikt förbjudet att prata när man är ’i karaktär’ måste man ha en vuxen människa som kan säga till om det skulle behövas. Gäster är inte alltid trevliga.
Väl på set:et kan man leka med ungar, kuta runt som en toking eller varför inte skrämma folk? Allt är upp till dig. Spännande!

Sen är det paradtajm.
Varje parad är 45 minuter lång och kräver 1 timme och 15 minuters förberedelse. Smink, kostym, uppvärmning, genomgångar, allt vad det innebär.
Vi snackar drömparaden med 9st vagnar i olika teman + dansare på marken.
Lunch
Och sen snackar vi ljusparaden med jag vet inte hur många miljoner ljus, vagnar och dansare. Det är vackert i alla fall. Det är roligt att få vara en viktig del i något som så många uppskattar och tycker är helt magiskt och fantastiskt.

Jag känner mig fantastisk. Det är min yrkeshemlighet.

En kommentar

  1. Monica

    Jasmine, du ÄR fantastisk, det är ingen hemlighet. 🙂

    Hoppas att man någon gång kan komma ner och se dig i all din fantastiska parad- och fluffprakt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.