Jasmine, London

En fransk klippning tack!

Med tanke på den utomordentliga servicen varje fransk servicesektor har kände jag mig som världens modigaste lejon när jag gick för att prova en fransk klippning?

Min utväxt skvallrade om mitt svek mot brunetter och mitt hår var under all kritik. Bara tråkigt hårhäng, sånt som jag ogillar.
Yeimy, min lilla svenska vän, pushade mig över kanten och fick mig hel-inne på en klippning och färgning.
Först var jag orolig för språkbarriären men det visade sig gå utan problem.
Det problematiska var istället frisörens inkompetens och totala avsaknad av smak.

Hemma kör jag oftast på en "gör mig snygg", så jag provade här också.
Fröken frisör tittade på mig som om hon hade kräks i munnen och hennes blick sa "lägg av för fan, tror du att jag är frisör eller vad?"

Det visade sig att hon förmodligen inte var det.
Varningsklockorna börjar ringa när hon frågade mig vilken färg mina frisörer brukar använda. Eftersom det förmodligen är en blandning av massa kemikalier på pulver som inte jag kan något om sa jag att jag inte visste och helt enkelt litar på dig fröken.

Hon drog fram en färgkarta och pekade på en blond som inte ens var nära min färg:
"Blir det här bra tror du?"
NJAAAA, alltså jag är ju mycket blondare?.insköt jag.
"Men vi tar den!" fräste fröken frisör.
Sagt och gjort!
Resultatet, Orange utväxt. Under de 2 år jag har färgat om min utväxt har det ALDRIG hänt, inte ens när det färgas med egen köpefärg. Applåd!

Så över till klippningen.
Jag börjar klippas av en ung fräck tjej med cool frilla, det finns kanske hopp efter allt tänkte jag. Men så försvinner hon med ett "jag kommer tillbaka" som hon har gjort 5 gånger innan. Tillbaka kommer en annan frisör eftersom min förra tydligen gick hem?

JAHA! Så vad hade hon klippt då?
Inte fan visste jag det. Så den nya frisörskan hip och happade litegrann och på 10 minuter var min "frisyr" färdigklippt, dom skulle ju stänga om 5 minuter.

Men så skulle jag ju ha en lugg. När det kommer till lugg är jag inte lättsåld. Den ska vara lyxig och framhäva min fina fejja, inget blahablaha!

TJOPP lät det!
I ett saxdrag var min lugg färdigklippt. Jag påpekade att det inte alls var så jag ville ha den, utan hellre lite kortare däruppe. Men fick det förklarat för mig att det går inte! Helt enkelt. Det går inte.
Jag har för tunt hår och det skulle tydligen spreta överallt och se konstigt ut. Vilket är fullkomlig lögn, men så gör man om man vill sluta i tid.

Så 340 spänn och 2,5 timme senare kom jag ut med mössan på och fick en gråtklump i halsen när jag tänkte på nästa gång jag skulle behöva ta av den.
Redan i hallen började jag klippa luggen själv medans tankarna gled runt frågan hur man kan ljusa upp håret?

Ja hjälp, aldrig mer en fransk klippning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.