Jasmine, London

Julen kom tidigt i år.

Efter 3 hotbrev om vräkning pga obetald hyra lyckades jag äntligen få tag på personen som hotat mig.

Vi kan kalla honom Pedro. (Fast det är en henne, men man ska ju inte lämna ut för mycket på internet!)

 

Pedro är tillgänglig på sitt kontor mellan 9-19. Men det är inte riktigt sant. Pedros öppettider funkar lite som jag misstänker att vännäs öppettider för bion fungerar. Kommer det ingen så går man hem tidigare. Eller om man är lite trött kan man öppna 3 timmar senare.

 

Det har varit en hetsjakt mellan mig och pedro, han med brev och snara och jag med frustration över varje gång jag möts av ett svart kontor.

 

Så idag fick jag tag på Pedro medans han höll på att stänga. (1 timme för tidigt!!!)

”Aaappapapapapapp! Varför accepterar ni inte min betalning?”

”För du har inte tillräckligt med pengar lilla gumman!”

”Men det har jag”

”Jag vet att det kan vara en känslig fråga men om du behöver ekonomisk hjälp är det bara att prata med mig. Jag är ju en socialarbetare.”

”Men jag har inga problem.”

”Jaa, suck. Jag kan ringa högsta hönset om du vill att han ska verifiera det. Han har alla papper från banken som säger att din betalning har blivit nekad. För säkerhets skull kan jag kolla igenom dina papper igen! Känns det bättre då?  Men det kommer bara att visa att vi har rätt. Har du med dig ett checkhäfte?”

 

Pilluta dig Pedro! Gå på plankan!

För det visar sig att Pedro har tagit fel på mitt kontonummer och har låtit någon annan människa betala min hyra i 3 månader! Och eftersom detta landet inte vet hur man skickar kontoutdrag till folk har jag aldrig märkt det.

 

Jag hade rätt, jag är en ängel, men fortfarande ett surt äpple att bita i.

Jag som tyckte att jag på mitt dåliga humör kunde få unna mig lite och shoppa något fint eller gott till mig. Och så slutar jag med en räkning på 20 000 kr i början av december.

 

Vilken julklapp alltså. Jag tror inte längre på tomten!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.