Jens Blogg

Trött på all politik

Av , , 1 kommentar 3

Hallå igen bloggen.

Det har inte hänt så mycket sedan jag sist skrev här. Min hemsida har jag inte fått upp än men det gör mig inte så mycket då jag inte vill stressa. Något som jag stört mig väldigt mycket på senaste tiden är allt tjafs om politik i tv och media. Jag tror jag orkade se max 5 minuter av partiledardebatten som jag tyckte höll en så otroligt låg nivå. Kanske är det så enkelt att politik inte är något för mig. Men jag tror inte heller att jag är ensam över att känna mig trött på skräpet.

Jag ska försöka ge några exempel på vad jag stör mig så otroligt på. Det här med att vuxna människor måste hålla så låg nivå och köra riktiga fula knep. Det hela börjar likna den amerikanska valrörelsen som jag tycker är ett clowneri utan dess like. Hur vore det om partierna istället kunde samarbeta och se problemen vi har i samhället? Vi är nog alla överens om att vår sjukvård behöver förbättras och att integrationen måste bli betydligt bättre om vi ska klara framtida utmaningar. Problemet är väl att alla har olika lösningar och är fastlåsta i sina respektive ideologier.

För skojs skulle så kollade jag odds på riksdagsvalet 2022 och märkte att spelbolagen faktiskt tror att Sverigedemokraterna kan bli Sveriges största parti. Socialdemokraterna är såklart tippade att bli etta och moderaterna tvåa men SD är inte långt efter. Det skulle faktiskt inte förvåna mig alls om SD blir Sveriges största parti nästa val då det inte funkar att ignorera ett parti. Kanske är det så enkelt att vi alla måste inse att det bästa sättet att förstå Sverigedemokraterna är att både lyssna och faktiskt samarbeta med dem!

Jag är medveten om att det jag skriver kan vara lite kontroversiellt då det inte är alla som vill ha ett samarbete med SD. Men hur hade man tänkt att lösa problemen vi har i Sverige? Blunda och ignorera SD i all evighet? Det verkar tyvärr inte fungera. Snälla politiker bete er som vuxna människor!

1 kommentar

Jobba hemifrån och bygga egen hemsida

Av , , Bli först att kommentera 1

Hallå bloggen!

Det ser ut som att vi kommer fortsätta leva i coronatider några månader till. Förhoppningsvis ökar man vaccinationstakten nu under våren så alla kan bli vaccinerade till sommaren. Men om det fortsätter i den här takten så kommer landet vara färdigvaccinerat lagom till vintern..

En fördel med corona är att jag nu jobbat hemifrån i nästan ett år och det har fungerat förvånansvärt bra. Var mycket jobb med Zoom, Workplace och alla dessa program i början men nu är jag nästan expert i onlinemöten! Har även fått mycket tid över till mig själv och funnit en ny hobby – fotografering!

Det började med att jag hittade en Sonykamera som jag måste ha köpt för 10+ år sen. Jag tog med den på morgonpromenaden med hunden och den tog förvånansvärt bra bilder. Kommer definitivt att uppgradera till en finare kamera i framtiden när jag lärt mig mer om fotografering. Kanske blir en Sony igen? Var inne på Sonys hemsida och det är ju rena djungeln med alla dessa kameror. 

I skrivande stund jobbar jag på att få upp min alldeles egna hemsida där jag tänkt publicera mina naturfoton. Mycket jobb men har hittat en del sidor som Billiga Frilansare där jag fick tag på en frilansare som skapade en fantastisk logga till ett förmånligt pris. Annars har jag lyckats göra det mesta själv utan någon extern hjälp. Moderna program som WordPress gör det väldigt lätt att skapa sin egen sida.

Sidan är många månader från att vara klar och det kanske inte blir något alls av det i slutändan men oavsett så har jag lärt mig nya värdefulla erfarenheter. Nu är det bara att hoppas att man får fortsätta arbeta från hemmet när pandemin är över. 

Bli först att kommentera