Jens Blogg

Valet närmar sig

Av , , Bli först att kommentera 1

Hallå alla glada läsare!

Sitter här och tänker på det kommande riksdagsvalet. Det är mycket som händer nu och man märker verkligen att politikerna vill fiska röster. Mycket valfläsk om löften som säkerligen inte kommer infrias. Tyckte det var lite löjligt att Ebba Busch gick ut och föreslog ett abortkontrakt. Visst jag förstår att det är en PR-grej och det är rätt smart så sätt, men jag tror samtidigt att många ser igenom det hela. Samtidigt är det intressant att Turkiet nu släpper in oss i Nato. Frågan är om det kommer kosta sossarna många röster till hösten då inte alla verkar helt nöjda med Turkiets krav på Sverige.

För skojs skull har jag kollat upp odds valet 2022. Det verkar inte ha skett några större svängningar ännu men vi får ha koll på kommande opinionsundersökningar och se hur olika utspel kommer påverka hur det svenska folket röstar till hösten. Vi kan räkna med att många populistiska utspel kommer lagom innan valdagen.  Annars ser jag fram emot almedalsveckan då jag älskar att lyssna på tal och debatter från våra kära folkvalda politiker. Jag känner att det kan hetta till rejält nu i värmen och med ett val så tätt inpå. Det är underhållning på hög nivå enligt mig.

Om vi släpper politiken ett tag så måste jag även ta upp det alla talar om – värmen ! Det har varit så otroligt varmt senaste dagarna och jag är faktiskt tacksam för det. Vi svenskar går runt och klagar på att det är så kallt och mörkt här och nu när vi äntligen får en sån fantastisk sommar så är det inte läge att klaga anser jag. Jag njuter till fullo och försöker vara ute och bada några dagar i veckan. Förhoppningsvis får vi en sommar utan så mycket regn.

Hoppas ni njuter lika mycket av sommaren som jag gör!

/Jens

Bli först att kommentera

Sommartankar

Av , , Bli först att kommentera 1

Hallå igen bloggen!

Trots att det fortfarande är maj-månad så tror jag vi alla är överens om att det nu är sommar. Vädret är kanon och jag har börjat grilla. Det är mina kriterier för att det ska vara sommar åtminstone. Jag är en sådan person som grillar extremt mycket under sommaren och jag bjuder gärna över grannar och vänner. Det är livskvalité för mig att äta god grillad mat och lyssna på bra musik. Sådant gör livet värt att leva. Nu senast när jag bjöd över folk så gjorde jag grillade lövbiffsspett. Receptet hittar ni här. Det var väldigt uppskattat kan jag tala om.

Annars har jag mest tagit det lugnt då det varit ganska varmt. En hel del regn också som gör att man får spendera tiden inomhus. Självklart följer jag politiken nu när det snart är riksdagsval 2022. Västerbottens-kuriren har en riktigt bra bevakning när det kommer till valet som jag också följer under deras val 2022-sida. Jag ser fram emot fler debatter då det brukar vara spännande. Tyvärr verkar den här valrörelsen bli extra smutsig och det är inte sällan som politiker använder ganska ohederliga argument. Alla försöker kasta skit på alla och det är mycket valfläsk i vanlig ordning.

Jag har ingen aning om vad jag ska rösta på och ska förmodligen ta och göra en valkompass snart. I tidigare val har jag lutat väldigt mycket åt höger, men inför detta valet är jag ganska osäker. Det är ett par månader kvar så jag känner mig ganska lugn och jag har ingen brådska. Jag har emellertid märkt från många vänner att det känns mer polariserat än någonsin i svensk politik. Det tycker jag är lite tråkigt och jag hoppas vi kan hålla en sansad debatt och nivå trots att samhället är lite splittrat just nu. Jag håller politikerna ganska skyldiga för att ha påverkat nivån och fördummat debatten något. Kanske är jag för hård men det är mina tankar just nu.

 

Tack för mig!

/Jens

Bli först att kommentera

Skönt vårväder

Av , , Bli först att kommentera 1

Halloj igen bloggen!

Idag har inte varit en speciellt produktiv dag. Är ledig från jobbet och har mest suttit hemma och slöat. Det har blivit att man mest fastnat framför Youtube och Wikipedia. Jag har tröttnat lite på Youtube och gått över mer och mer till Wikipedia då jag tycker att vi läser för lite i dagens samhälle. Visst, vanliga böcker är nog att föredra men samtidigt gillar jag att läsa på wiki. Just nu läser jag om London som är en stad jag ämnar att besöka nästa månad. Även om jag vet det mesta redan så är det ändå mycket man kan fördjupa sig i och klicka sig vidare till.

Jag har bara besökt London en gång när jag mellanlandade på Heathrow och var där i någon timme. Det kanske inte ens räknas? Jag åkte sen vidare till New York. Heathrow flygplatsen var verkligen massiv så jag kan bara tänka mig hur det är att utforska själva staden. Det ska bli sjukt skoj. Mina kompisar vill nog mest besöka turistattraktioner vilket jag också vill, men jag hoppas även hinna besöka en del vinylbutiker och annat kul. Kanske se en fotbollsmatch i England vore häftigt också. Publiken och känslan ska vara något alldeles unikt. Detta trots att jag inte är så intresserad av fotboll.

I övrigt har jag hittat en hel del annat kul på internet. Tjänsten linktr.ee tycker jag är suverän då man kan samla alla sina länkar där och sen ha på sin sociala medieprofil som en länk. Ja ni ser själva i exemplet jag länkade. I ett tidigare inlägg har jag även rekommenderat patreon som jag tycker är bra också. Tyvärr kostar det oftast en avgift att bli en ”patron” hos någon. Så det ska gärna vara något man är villig att betala för att det ska vara värt pengarna.

Tack för att ni läste och på återseende!

/Jens

 

Bli först att kommentera

Vad händer i politiken?

Av , , Bli först att kommentera 1

Hej igen bloggen.

Jag har inte hänt med i nyhetsflödet på ett tag nu. I förra valrörelsen så följde jag Tommy Hanssons blogg en del och då hade Sverigedemokraterna vindarna med sig. Nu verkar det vara desto tuffare för SD trots senaste tidens snack om koranbränningar och upplopp. Jag i min enfald trodde att allt detta skulle gynna SD men det kanske är för tidigt att dra några slutsatser kring det hela. Det är ju såklart också det ryska kriget som kan påverka en hel del på hur det svänger i opinionen.

Enligt Marcus Oscarsson så har Sverigedemokraterna nu det lägsta väljarstödet på tre år. Det kan hända otroligt mycket innan valet men enligt mig är denna vändning ganska konstig. Vi lever helt klart i en turbulent tid med covid-19, krig och en ekonomi som svajar. Allt detta kommer naturligtvis påverkar hur väljarna röstar i valet 2022. Personligen kan jag ha en förståelse för att många söker sig till mer beprövade och trygga alternativ. Kanske vill man inte ge nya partier makt i dessa tider? Men vad vet jag.

Personligen ser jag fram emot att valrörelsen kickar igång ordentligt med debatter och torgmöten. Det finns väl emellertid en stor risk att detta blir överskuggat av andra världsnyheter men jag hoppas att tidningarna kan hålla en bra balans för vår demokratis skull. Men det återstår en hel del tid innan valet så vi får helt enkelt se vad som händer. Jag önskar alla er som läst det här inlägget en trevlig dag och jag hoppas att vi går mot trevligare tider utan krig och med en stabil ekonomi. Jag tror att vi alla är trötta på osäkerheten i världen.

Låt mig avsluta med en fråga som jag funderade på igår; i augusti 2018 var SD det största partiet enligt en mätning i Sentio. Jag undrar vilket som är det störta partiet när vi når augusti 2022?

Mvh// Jens

Bli först att kommentera

Jobbar helg

Av , , Bli först att kommentera 1

Hej hej bloggen!

Idag blir det ett kort inlägg bara för att uppdatera er alla. Jag arbetar helg vilket känns lagom roligt. Efter arbetet så blir det nog att bara ta det lugnt och njuta av det underbara vårvädret. Jag läste förresten här på VK en positiv nyhet: Positiva trenden: Allt mindre covid i avloppet. Är det inte skönt med lite goda nyheter för en gångs skull? Med tanke på allt annat som händer i världen just nu.

I övrigt har jag inte så mycket mer att tillägga mer än att jag upptäckt Patreon som jag tycker är en jäkligt bra grej om man vill stötta contentskapare ekonomiskt. Jag är själv Patreon till två stycken som jag tycker förtjänar det då de lägger upp saker som är värda att stötta.

/Jens

Bli först att kommentera

Kort dag på jobbet

Av , , Bli först att kommentera 1

Hej igen!

 

Blev en kortare dag på jobbet idag. Efter att jag kom hem har jag egentligen bara tagit det lugnt och funderat på vad jag ska göra resten av dagen. Det har blivit en hel del musik redan och jag har börjat tröttna på att vinylpriserna är så höga när det kommer till nya skivor. Dessutom är frakten väldigt dyr om du beställer utomlands då alla skivor inte går att få tag i från exempelvis CDON eller Ginza. Jag läste även SVT att att det är stora förseningar bland många vinylsläpp. Det är något jag själv märkt av då jag fått vänta på en förhandsbeställning i flera månader nu. Den ska skickas i början av nästa månad som tidigast.

Det är klart att man tröttnat lite men samtidigt är det en kul hobby det här med vinyl när allt väl fungerar. Till helgen ska jag hem till brorsan som investerat i en riktig High End vinylspelare. Den är av märket Thorens och av bilderna jag sett ser den väldigt exklusiv ut. Min bror har även investerat i hörlurar till vinylspelaren då han bor i en lägenhet. Det är ganska klokt egentligen då man inte vill störa grannarna i onödan.

Personligen kör jag högtalare till min skivspelare då jag dels bor i villa men även då jag inte gillar att ha hörlurar på mig någon längre period. Det blir lätt svettigt och obekvämt för öronen i mitt tycke. Kanske är det bara jag som inte hittat de rätta hörlurarna. Jag brukar vara ganska snål när jag väljer ut ny utrustning och det är nog därför. Min bror sa till mig att jag borde besöka en affär och prova nya generations hörlurar då det finns många som passar perfekt och inte är lika obekväma som de jag är van vid. Vi får väl se.

Jag lämnar er med några musiktips från Youtube. Detta är låtar som verkligen format min musiksmak sedan unga år. Hoppas låtarna faller er i smaken.

På återseende! /Jens

 

Bli först att kommentera

Längesen jag uppdaterade bloggen..

Av , , Bli först att kommentera 1

Halloj igen!

Tyvärr har jag inte varit så sugen på att blogga under de senaste veckorna. Det är så mycket nu om oroligheterna i världen och då tänker jag specifikt på kriget i Ukraina. Jag följer VK.se och deras eminenta liverapportering. Jag har emellertid märkt att följa nyhetsrapporteringen kan vara väldigt energidränerande. Speciellt när det är negativa nyheter. Kanske borde jag ta en paus från nyhetsrapporteringen eller fokusera mer på att läsa positiva nyheter i världen, för det lär väl finnas? Sportnyheter är ett alternativ men även där smyger kriget sig in på grund av bojkotter och liknande. Många ryska lag som blir diskvalificerade i olika turneringar runt om i världen.

I övrigt har det inte hänt så mycket i mitt liv. Jag såg att vinylguiden har lanserat en webbutik med en snygg t-shirt som kommer snart. Då jag samlar på vinylrelaterade saker så är detta ett givet köp för mig. Det verkar emellertid inte finnas något klart datum på när tröjan kommer utan den är markerad som ”Coming soon”. När det gäller vinylskivor har jag inte köpt så mycket på senaste utan jag har mest lyssnat på musik online. Min plan till sommaren är att skaffa en bärbar vinylspelare som jag kan ta med på semestern. Det är även praktiskt med en sådan om man vill lyssna på skivan redan i butiken för att avgöra skicket.

Just det här med skicket på skivan kan vara lurigt. Jag köpte en skiva av en försäljare för några månader sedan som såg helt ospelad ut. När jag skulle spela upp den så hoppade nålen på vissa ställen och orsakade så kallade ”skips”. Något irriterande för det ville inte ge med sig trots att jag tvättade skivan. Det fanns inga synliga repor, inte ens under stark belysning. Som tur är verkar detta väldigt ovanligt. Jag har exempelvis många skivor som har ett flertal repor som spelar helt problemfritt.

På återseende!

/Jens

Bli först att kommentera

Nytt år

Av , , Bli först att kommentera 1

Hej igen bloggen!

 

Då var det äntligen dags för ett nytt år. Personligen är jag väldigt trött på att vara så isolerad och att samhället är så stängt. Men vad ska man göra under en pandemi? Det är bara att gilla läget tyvärr. Förhoppningsvis så går vi mot ljusare tider där vi kan leva som vanligt igen. Något som är positivt är att jag faktiskt hittat tillbaka till en gammal hobby. Förr samlade jag mycket på vinyl och har fortfarande kvar en relativt stor skivsamling i min källare. Jag lyssnar på allt möjligt och älskar att upptäcka ny musik. Så lagom till det nya året bestämde jag mig för att köpa en billig skivspelare.

Nåja den var faktiskt inte så billig. Men jämfört med vad andra kan lägga på sina system så tyckte jag detta var ett kap. Den gick på ett par tusen och räknas in i budgetklassen men jag räknar med att ha den under många år. Tidigare har jag mest lyssnat på musik via Youtube Music. Det kommer jag fortfarande göra då det är ett bekvämt alternativ. Men samtidigt har jag saknat att hålla i en vinylskiva eller en cd-skiva. Det är något speciellt med det fysiska formatet. Just nu lyssnar jag mest på gamla skivor men jag har planer på att köpa lite nytt i framtiden. Vi får se vad det blir. Har även planer på att lägga upp bilder på min gamla vinylsamling.

Vet inte var folk köper CD-skivor och vinyler nuförtiden men jag har sett att det fortfarande finns i vissa butiker. En bra marknadsplats jag kan rekommendera är Discogs. Där har jag lagt in min samling och håller även koll på skivor jag planerar att köpa i framtiden. Vi får se hur det blir men jag ämnar att återkomma till detta ämne och ge er en uppdatering på hur det går för mig och mina vinyler. Första steget just nu är att hitta ett par nya högtalare då mina gamla inte är något vidare.

 

Vi ses bloggen!

 

/Jens

Bli först att kommentera

Trött på all politik

Av , , 1 kommentar 3

Hallå igen bloggen.

Det har inte hänt så mycket sedan jag sist skrev här. Min hemsida har jag inte fått upp än men det gör mig inte så mycket då jag inte vill stressa. Något som jag stört mig väldigt mycket på senaste tiden är allt tjafs om politik i tv och media. Jag tror jag orkade se max 5 minuter av partiledardebatten som jag tyckte höll en så otroligt låg nivå. Kanske är det så enkelt att politik inte är något för mig. Men jag tror inte heller att jag är ensam över att känna mig trött på skräpet.

Jag ska försöka ge några exempel på vad jag stör mig så otroligt på. Det här med att vuxna människor måste hålla så låg nivå och köra riktiga fula knep. Det hela börjar likna den amerikanska valrörelsen som jag tycker är ett clowneri utan dess like. Hur vore det om partierna istället kunde samarbeta och se problemen vi har i samhället? Vi är nog alla överens om att vår sjukvård behöver förbättras och att integrationen måste bli betydligt bättre om vi ska klara framtida utmaningar. Problemet är väl att alla har olika lösningar och är fastlåsta i sina respektive ideologier.

För skojs skulle så kollade jag odds på riksdagsvalet 2022 och märkte att spelbolagen faktiskt tror att Sverigedemokraterna kan bli Sveriges största parti. Socialdemokraterna är såklart tippade att bli etta och moderaterna tvåa men SD är inte långt efter. Det skulle faktiskt inte förvåna mig alls om SD blir Sveriges största parti nästa val då det inte funkar att ignorera ett parti. Kanske är det så enkelt att vi alla måste inse att det bästa sättet att förstå Sverigedemokraterna är att både lyssna och faktiskt samarbeta med dem!

Jag är medveten om att det jag skriver kan vara lite kontroversiellt då det inte är alla som vill ha ett samarbete med SD. Men hur hade man tänkt att lösa problemen vi har i Sverige? Blunda och ignorera SD i all evighet? Det verkar tyvärr inte fungera. Snälla politiker bete er som vuxna människor!

1 kommentar

Jobba hemifrån och bygga egen hemsida

Av , , Bli först att kommentera 1

Hallå bloggen!

Det ser ut som att vi kommer fortsätta leva i coronatider några månader till. Förhoppningsvis ökar man vaccinationstakten nu under våren så alla kan bli vaccinerade till sommaren. Men om det fortsätter i den här takten så kommer landet vara färdigvaccinerat lagom till vintern..

En fördel med corona är att jag nu jobbat hemifrån i nästan ett år och det har fungerat förvånansvärt bra. Var mycket jobb med Zoom, Workplace och alla dessa program i början men nu är jag nästan expert i onlinemöten! Har även fått mycket tid över till mig själv och funnit en ny hobby – fotografering!

Det började med att jag hittade en Sonykamera som jag måste ha köpt för 10+ år sen. Jag tog med den på morgonpromenaden med hunden och den tog förvånansvärt bra bilder. Kommer definitivt att uppgradera till en finare kamera i framtiden när jag lärt mig mer om fotografering. Kanske blir en Sony igen? Var inne på Sonys hemsida och det är ju rena djungeln med alla dessa kameror. 

I skrivande stund jobbar jag på att få upp min alldeles egna hemsida där jag tänkt publicera mina naturfoton. Mycket jobb men har hittat en del sidor som Billiga Frilansare där jag fick tag på en frilansare som skapade en fantastisk logga till ett förmånligt pris. Annars har jag lyckats göra det mesta själv utan någon extern hjälp. Moderna program som WordPress gör det väldigt lätt att skapa sin egen sida.

Sidan är många månader från att vara klar och det kanske inte blir något alls av det i slutändan men oavsett så har jag lärt mig nya värdefulla erfarenheter. Nu är det bara att hoppas att man får fortsätta arbeta från hemmet när pandemin är över. 

Bli först att kommentera