Jens Blogg

Trött på all politik

Hallå igen bloggen.

Det har inte hänt så mycket sedan jag sist skrev här. Min hemsida har jag inte fått upp än men det gör mig inte så mycket då jag inte vill stressa. Något som jag stört mig väldigt mycket på senaste tiden är allt tjafs om politik i tv och media. Jag tror jag orkade se max 5 minuter av partiledardebatten som jag tyckte höll en så otroligt låg nivå. Kanske är det så enkelt att politik inte är något för mig. Men jag tror inte heller att jag är ensam över att känna mig trött på skräpet.

Jag ska försöka ge några exempel på vad jag stör mig så otroligt på. Det här med att vuxna människor måste hålla så låg nivå och köra riktiga fula knep. Det hela börjar likna den amerikanska valrörelsen som jag tycker är ett clowneri utan dess like. Hur vore det om partierna istället kunde samarbeta och se problemen vi har i samhället? Vi är nog alla överens om att vår sjukvård behöver förbättras och att integrationen måste bli betydligt bättre om vi ska klara framtida utmaningar. Problemet är väl att alla har olika lösningar och är fastlåsta i sina respektive ideologier.

För skojs skulle så kollade jag odds på riksdagsvalet 2022 och märkte att spelbolagen faktiskt tror att Sverigedemokraterna kan bli Sveriges största parti. Socialdemokraterna är såklart tippade att bli etta och moderaterna tvåa men SD är inte långt efter. Det skulle faktiskt inte förvåna mig alls om SD blir Sveriges största parti nästa val då det inte funkar att ignorera ett parti. Kanske är det så enkelt att vi alla måste inse att det bästa sättet att förstå Sverigedemokraterna är att både lyssna och faktiskt samarbeta med dem!

Jag är medveten om att det jag skriver kan vara lite kontroversiellt då det inte är alla som vill ha ett samarbete med SD. Men hur hade man tänkt att lösa problemen vi har i Sverige? Blunda och ignorera SD i all evighet? Det verkar tyvärr inte fungera. Snälla politiker bete er som vuxna människor!

En kommentar

 1. Jan Sjöström

  Hej.

  Förståeliga reflektion utav en människa med begränsad
  livserfarenhet.

  Din konklusion är riktig. Politik (folkets vilja) är ytterligt
  viktig. Den berör hela vår existens förutsättningar.

  Med nej, din slutsats är fel. Ingen Partist ser annat än
  den banala egennyttan. Politik är spelet om platsen vid
  pengagrytorna – ingenting annat håller samman partier.

  Ideologi må vara samlingsnamnet för ursäkten, men
  ytterst vet alla att det handlar om kampen för ekonomisk
  överlevnad för dessa våra ”demokratiskt” valda aktörer.

  Av endast dessa skäl ser vi nu ”gladiatorkampen” föras i
  beskrivet sandlådeformat.

  Med vänliga hälsningar / Jan Sjöström

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.