Var femte svensk är en idiot.

Konspirationsteorier upphör aldrig att förvåna! Enligt Novus Opinion tror var femte svensk (under 30 år) att terrorattentatet mot World Trade Center den 11 September 2001 var utfört av Amerikanska regeringen. Dess syfte med attentatet skulle ha varit att legitimera fortsätta insatser i mellanöstern, genom att skapa en kraftig reaktion hos medborgarna. Hur pass trovärdig är en sådan teori? Om inte ens the White house kunnat hemlighålla presidenters sexuella eskapader, hur skulle då Bush-administrationen kunna klara sig undan med detta oöverträffade terroristattentat riktat mot amerikanska invånare?!

Det är den så kallade "sanningsrörelsen" eller "lögnverkstan" beroende hur man ser det, som ger konspirationsteorin liv. Självklart ska traditionella teorier få ifrågasättas, men man kan inte hitta på en egen teori som ligger så långt från verkligheten som denna och hävda att den är "sann" i brist på bevis. Viss fakta går inte att omtolka, till exempelvis det faktum att 19 personer med anknytning till al-Qaida kapade 4 amerikanska jet-flyg och flög dessa in i för staten USA signifikanta byggnader. Av dessa flögs två in i tvillingtornen, vilket skördade 3000 amerikanska dödsoffer.

Jag har inte i detalj studerat Sanningsrörelsens argument för hur Amerikanska staten ligger bakom attentatet, men jag ser det som en omöjligt att deras tes håller. Något trovärdigare är att statsledningen kände till vad som skulle hända men underlät att göra något, av samma anledning som föregående teori. Detta är förstås mycket kontroversiellt, en allvarlig anklagelse som fått liv endast tack vare folks brist på kunskap. Verklighetsfrånvända människor som man med lite fantasi kan lura i vad som helst, väntar med spänning på nästa upptåg…

Undrar hur pass statistiskt signifikant Novus Opinions undersökning var? Hur har de lyckats komma fram till att var femte svensk har denna övertygelse, är de "sensationsstatistiker" eller är det sanning, skulle vilja få ta del av enkäten och se hur frågorna varit formulerade. Jag hoppas för nationens bästa att resultatet är tendentiöst.

Avslutningsvis vill jag markera att jag inte finner ämnet vara skämtsamt, jag tycker snarare att sanningsrörelsens agerande tyder på brist av respekt mot människorna som dog under attentatet.

Etiketter: ,

23 kommentarer

  1. fjällräven

    Det är nog endast någon procent av befolkningen som är riktiga idioter men sedan har du ett flertal som i sin vishet tror sig vara smarta och det är där det verkliga problemet ligger.

  2. Jimmy Lindberg RE: Fjällräven

    Ja man kan ju hoppas på det, det finns ju alltid såna där systemhaverister. Jag tycker bara det är illa att företaget som utförde studien ändå väljer att publicera den. Inte kan väl de tro på resultatet? Vem betalar för en undersökning som inte har med verkligheten att göra? Förmodligen svenska staten…

  3. Johannes

    Se vem som pratar.
    Den som litar på politiker som begår falska ubåtskränkningar och Tsunamiband.
    Kidnappar folk och för dem till läger utomlands i smyg.

    Undrar vem som är haveristerna.
    Som vakenrörelsens medlemar säger .
    Tvättäkta muppar.
    Sponsra Nazister ochså vetjja.
    Stäng av hjärnan den jobbar ju ändå inte.
    Lätt och kritisera någon man själv inte studerat.
    Bra att folk som er visar sig.
    Mycket bra faktiskt.
    Visar vilka idioter man kan vara.

    Bla Bla Bla vem bry sig om erat gaggel och skitsnack baserat på erat hat och gissningar.

    Stora Förlorare hela bunten.
    Nazister

  4. Håkan Rombe

    Helt rätt Jimmy. En kapten på Karlberg lärde oss att i varje församling, oavsett om det är riksdagsmän, kadetter eller fotbollspublik finns 10 % som kommer att skämma ut hela gruppen. Och det stämmer faktiskt rätt bra. På en konferens för kommunrevisorer i Kiruna för länge sedan kom 10 % för sent, särskilt andra dagen och då luktade de gammfylla. 10 eller 20 %, ja man upphör aldrig att förvånas. Såg ett program om järnridån ikväll på Axess. Kommunisterna sköt ihjäl 550 medborgare som försökte fly från Tyskland till Tyskland vid Berlinmuren. Samtidigt som sådant skedde umgicks Guillou med KGB.

  5. Jimmy Lindberg RE Johannes och Rubin S

    Som jag förstår det är ni för sanningrörelsen och känner er träffade som idioter. Jag ser det såhär, det är sanningsrörelsen som är kontroversiella med sitt ologiska/omöjliga resonemang. Det är dem som har bevisbördan, och uppfyller inte kravet. Kom inte och säg annat för hade de riktiga bevis skulle de kunna övertala fler än ”idioterna”. Som är i minoritet. Och du Johannes är osammanhängande och svårtydd. Blandar äpplem med päron gör du. Tills nästa gång du uttalar dig ska du vara saklig och argumentera inom ämnet. Nazister, ubåtar och tsunamies hör inte till ämnet.

    Tack för era inlägg.

  6. Jimmy Lindberg RE Håkan Rombe

    Tror nog på din Kapten Karlbergs ord men procenten är nog diskutabla. Jag hoppas ju att mänskligheten är bättre än så. Jag anser att undersökningen inte är värd kattskit, men understryker ändå att det finns haverister bland oss, antingen är dessa idioter eller så vill de bara sticka ut. Det är nog de sistnämnda som snedvridit undersökningen.

  7. Jimmy Lindberg RE: Shade

    Bara för man hör smällar behöver det inte innebära sprängladdningar. Det kan t.ex. vara gasol, som är explosivt. Byggnaden kan vara uppvärmd av gas, vilket är vanligt i USA. Flygplansbränslet som tar eld skapar en enorm hetta, vilken gör att järnbjälkarna ger vika. Jag är ingen raketforskare, nej. En video likt denna kan tolkas olika, och är anledningan till sannolikhetsrörelsens teorier fått grogrund.

  8. Rolf Wassmou

    ”Det är den så kallade ”sanningsrörelsen” eller ”lögnverkstan” beroende hur man ser det, som ger konspirationsteorin liv. Självklart ska traditionella teorier få ifrågasättas, men man kan inte hitta på en egen teori som ligger så långt från verkligheten som denna och hävda att den är ”sann” i brist på bevis.”

    ”Jag har inte i detalj studerat Sanningsrörelsens argument för hur Amerikanska staten ligger bakom attentatet,….”
    Lite väl imotsägelsefull.
    Hur tänker du?
    Efter att ha titta på dom olika ” 911 Grupperna ” så verkar det inte som man hittar på saker och ting.
    Här ligger en hund begravd

  9. Björn

    Shade: Jag skulle säga att det likväl skulle kunna vara ljudet ifrån just byggnadens kollaps.
    Låter lite osymmetriskt för att vara sprängladdning anser jag.

  10. Jimmy Lindberg

    Det finns de som är för och emot, så är det bara. Men vad som är oroande är att det som inte är bevisat tas som en sanning. Om det var Bush som sprängde skyskraporna varför fanns det inte sprängmedel- utan al-qaida-rester i bygget? Vem har startat 911 rörelserna? Kan ju lika gärna vara den politiska oppositionen, där har ni min kontroversiella teori…

  11. Fredrik Rosvall

    Det finns alldeles för många motsägelser i den officiella versionen av vad som hände den 11 september.

    Majoriteten av dem som skrev rapporten har nu tagit avstånd ifrån den därför att de var alldeles för hårt styrda i sina slutsatser och bland annat inte fick ta med de hundratals dokumenterade vittnesmål som talade om explosioner i byggnaderna, även i källarplanen och innan det första flyplanet träffade.

    WTC7:s symmetriska kollaps på under sju sekunder som inträffade sju timmar efter tvillingtornens ras är en av de många anledningarna att titta närmare på vad som hände.

  12. Fredrik Rosvall

    Anhöriga och ögonvittnen är några av grupperna som kräver en ny utredning. Det är ingen som säger sig sitta inne med den absoluta sanningen men det som är sant är att motsägelserna i den officiella versionen av vad som hände inte kan lämna någon ärlig människa oberörd.

    Se http://www.patriotsquestion911.com för att se några av de många uppropen för en ny undersökning. Ingenjörer, jurister, läkare, politiker, kändisar, piloter, brandmän.

    De vill ha en ny undersökning. Svårare är det inte.

  13. Fredrik Rosvall

    Se bland annat dokumentärerna

    Zero – An Investigation into 9/11

    9/11 Press for Truth

    Between the Lies

    De finns tillgängliga på Google Video.

  14. Jimmy Lindberg

    Du verkar insatt, jag har lagt fram min syn gällande sanningsrörelsen. Även om jag avskyr Bush och hans administration håller jag för osannolikt att man aktivt eller passivt ställer sig bakom mördandet av 3000 amerikanska invånare för att legitimera aktioner i mellanöstern. Eller att man ens underlåter sig att agera mot ett uppenbart hot. Men jag förstår om alternativet ”skjut ner ett plan med 200 amerikaner för att rädda 3000” är en svår avvägning att göra. Man kan ju inte se in i framtiden, hur konsekvenserna kommer att bli. Och man vill inte ha 200 liv på samvetet utan visshet om utgången.

  15. Fredrik Rosvall

    Jag har förståelse för ditt sätt att tänka och en viss respekt för det. Vem vill tro att det finns inhemska ekonomiska intressen som är beredda att ”offra” 3 000 personer för att väcka opinion FÖR krig i Afghanistan och Irak där sedan miljontals människor ”offras” för ekonomiska och politiska intressens skull? Ingen.

    Uppenbarligen behöver man dock inte gå så långt för att inse att det behövs en ny utredning av vad som hände den 11 september. Det är som sagt alldeles för mycket som inte stämmer.

  16. Per-Anders Gren

    …Dvs stålbjälkar runt hela huset på varje våning med ett antal tvärgående mellan främre delen och bakre delen. kanske fanns det även mittsektioner. Denna konstruktion KAN INTE pannkaka ihop. Byggnaden MÅSTE HA SPRÄNGTS som de säger genom kontrollerad sprängning! WTC-7 innehöll även borgmästarens bunker. Ett säkert ställe!

    Om nu WTC-7 föll genom en sk Controlled demolition så MÅSTE även WTC-1 och WTC-2 ha fällts på samma sätt så slutsatsen blir oundviklingen så att de visste vad som var på gång de förberede detta i hemlighet. och de sprängde husen rakt av.

    WTC-7 är nyckeln till gåtan!!

  17. Per-Anders Gren

    utav varken skrot eller flygplan ändå rasade byggnaden! Det brann lite på 3e vånningen en stund och BBC rapporterade att byggnaden rasat ca 20 minuter innan det att den rasade!

    När man ser WTC-7 rasa rasar den med mitten först och den rasar fullständigt ned i källaren den rasade dessutom i fritt fall!

    Även om nu möjligheten finns att tvillingtornet skulle kunna rasa ned i källaren genom den s.k pankaks teorin så är det nåt som WTC-7 inte skulle kunna göra hur mycket det än brunnit bombats eller skadadts av ens hela flygplan ty strukturen på byggnaden var konventionell.

  18. Per-Anders Gren

    …krash siter och kolla om du kan se något flygplansliknande, där finns inte tillstymmelsen av plan De brann upp fullständigt säger de men de kunde identifiera de ombord med hjälp av fingeravtryck? Planet försvann men människorna fanns kvar?

    Om man nu skall sänka ett påstående fär man väl sätta sig in i frågan/påståendet, ordentligt!

    För ca sex sju år sedan kanske tyckte jag som du! Jag tänkte som att det var för mycket helt enkelt MEN så fick jag se Tower 7 (WTC-7) kollapsa vilket fick mig att reagera! WTC-7 eller Solomons building som den också kallades som inte träffades särskilt utav…

  19. Per-Anders Gren

    Teorin har högre trovärdighet än du kan föreställa dig!

    Viss fakta går inte att omtolka, till exempelvis det faktum att 19 personer med anknytning till al-Qaida kapade 4 amerikanska jet-flyg och flög dessa in i för staten USA signifikanta byggnader. Av dessa flögs två in i tvillingtornen, vilket skördade 3000 amerikanska dödsoffer.

    För det första så vill SANNINGSRÖRELSEN att 911 utreds igen.
    För det andra så var det 2 plan som försvan fullständigt de bran upp säger dom Det var det som påstås ha krashat i en åker i pennsylvania och det som påståss flugit in i Pentagon. Kolla dessa båda…

  20. Jimmy Lindberg

    Svar till Per-Anders Gren (2010-01-01 09:03)
    Tror inte att det endast är min syn på saken som måste förhålla sig källkritisk till den information som ges. Dessa ”sanningssidor” har som syfte att ifrågasätta och visar således inte upp filmklipp som motsäger deras sak. De visar uteslutande den typen av filmklipp som väcker funderation och skepsism. Personerna som brann upp i planen kan identifieras utan fingrar, fråga en tandläkare. Tror sci-fi hysterin eldar på dessa idéer och dess följeslagare. WTC 7, rasade efter att det brunnit i byggnaden en längre tid och bottenbalkar skadats. WTC twintowers rasade uppifrån och ner tvärtemot WTC7.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.