Lystring kommunpolitiker!

Fler kommunpolitiker borde ha en blogg här på vk, vk har uppenbarligen många läsare och det är ett utmärkt forum för att se vad de osynliga kommunalt folkvalda har för åsikter i enskilda sakfrågor. Storumans kommunpolitiker väljs endast på måfå av personkryssare som endast vet vilket parti personen företräder. Genom egna inlägg och kommentarer på andra kommunpolitikers bloggar framgår åsikter och argument så att man som väljare dessutom kan se vilken politiker som bäst framför "mina" åsikter.

Bloggen är rättvis, alla kan skriva sina åsikter och få kommentarer från "andra sidan", man upptäcker snabbt vilka som tycker vad genom att de tar ställning i frågorna. Som det ser ut nu är det vissa politiker som bloggar medan andra politiker är inne och tycker till utan att själva skriva sin mening vilket jag tycker är fegt. Jag skulle gärna se att fler folkvalda vågade skriva, jag tänker exempelvis på Storuman kommuns "meste folkvalda" Erold Westman, Gunilla Lundgren, Gunnar Åström, Thomas Mörtzell mfl. Då skulle vi väljare kunna läsa och sedan med god insikt kryssa "rätt" baserat på mer än ett futtigt namn och ett parti.

Detta skulle innebära verklig åsiktsrepresentation och dessutom möjlighet till ansvarsutkrävande genom egna kommentarer på ett ytterst folkligt sätt. "Varför röstade du si och så?!", "Hur tänkte du?!" Och baserat på svaren antingen revidera sin röst eller välja att ha fortsatt förtroende för politikern i fråga. Legitimiteten höjs och jag hurrar.

Mvh Jimmy

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.